Kom erachter bij welk huis de Sorteerhoed van Harry Potter jou plaatst!

Als echte Harry Potter fan weet je heel goed wat de Sorteerhoed is. Deze magische, pratende hoed bepaald of een tovenaar thuishoort bij Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich. Deze verschillende afdelingen binnen Zweinstein hebben ieder zo hun eigen image en iedereen heeft dan ook zo zijn voorkeur. Ook wij. Ook al is het slechts een droom om lessen te kunnen volgen aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hoewel wij deze droom niet voor jullie in vervulling kunnen laten gaan, is er wel iets anders waar wij jullie bij kunnen helpen. Wij hebben namelijk een quiz gevonden waardoor jij er precies achter kunt komen tot welk huis jij behoort!

De beroemde Sorteerhoed van Zweinstein wordt ieder jaar opnieuw uit de kast gehaald om de eerstejaars te vertellen tot welk huis zij behoren. Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich. Volgens de legende was de hoed ooit eigendom van één van de oprichters van Zweinstein, Goderic Griffoendor. De hoed zou door ieder van de vier oprichters betoverd zijn om te verzekeren dat de leerlingen ingedeeld zouden worden bij het huis waar ze thuishoorden. Deze beslissing werd dan gemaakt op basis van de bijzondere voorkeuren die iedere oprichter had.

De Sorteerhoed bevat de intelligentie van alle vier de oprichters en beheerst de spreuk "Legilimentie". Door middel van deze spreuk kan de hoed in het hoofd kijken van de drager en bepalen wat zijn of haar capaciteiten of stemming zijn. Ook kan de Sorteerhoed reageren op de gedachten van de drager, zoals hij deed bij Harry.

De Sorteerhoed staat erom bekend dat hij steevast weigert toe te geven dat hij fouten heeft gemaakt in het sorteren van de studenten. Ook wanneer er zo overduidelijk iets niet klopt, blijft de hoed vasthouden aan zijn originele besluit. Als we heel eerlijk zijn is het ook maar weinig voorgekomen dat de hoed een fout maakte. Eerlijk is eerlijk.

De Sorteerhoed was echter niet meteen het eerste idee dat J.K. Rowling had voor het sorteren van de studenten. Ze wist al vrij vroeg in het proces dat er vier verschillende huizen zouden komen, allen met erg verschillende kwaliteiten. Hoe de leerlingen hierin ingedeeld moesten worden was echter nog maar de vraag. Het eerste idee was een machine die allerlei magische dingen deed voordat het een keuze maakte. Al snel werd dit idee vervangen voor vier standbeelden van de vier oprichters in de Entreehal, die tot leven kwamen en zelf hun studenten selecteerden terwijl de rest van de school toekeek. Dit hadden wij best uitgewerkt willen zien worden! Uiteindelijk kwam Rowling op het idee van de Sorteerhoed door een lijst te maken van manieren waarop mensen gekozen kunnen worden. Iene miene mutte, strootjes trekken, team captains laten kiezen, namen uit een hoed halen – namen uit een pratende hoed halen – een hoed opdoen – de Sorteerhoed.

Wij zijn niet de enigen die gefascineerd zijn van de Sorteerhoed en vreselijk nieuwsgierig zijn in welk huis hij ons zou plaatsen (not Slytherin, not Slytherin), ook de cast van de Harry Potter films ondergingen de test. Matthew Lewis (Neville), Rupert Grint (Ron), Bonnie Wright (Ginny) en Evanna Lynch (Luna) beantwoordden ieder de vragen en verbazingwekkend genoeg belandde maar één van de drie bij het huis van hun karakter.

En dan waar jullie waarschijnlijk al die tijd op gewacht hebben: de Pottermore quiz. Via deze quiz kun je er eindelijk achter komen welk huis jouw thuis is, Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich. Je moet wel eerst even een account aanmaken, maar dan heb je ook wat! Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat deze quiz wel instaat is fouten te maken, in tegenstelling tot de Sorteerhoed (ahum, ahum).

Bij welk huis hoor jij thuis volgens deze quiz?

Bron: pottermore.com, mtv.com

Lees ook:

Nieuwe beelden van Ron, Hermelien en Rose voor Harry Potter and the Cursed Child!

Ook Harry Potter en de Geheime Kamer wordt geheel geïllustreerd!

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen