Deze dingen herken je als je geen Game of Thrones kijkt

De laatste aflevering van seizoen 6 van Game of Thrones is inmiddels door je vrienden bekeken en jij kan weer opgelucht ademhalen. Je bent weer een jaar verlost van dat Game of Thrones-geneuzel. Jij kijkt de serie niet en het lijkt er niet op dat daar binnenkort verandering inkomt. 

Game of Thrones lijkt mensen te hebben gebrainwashed maar de serie heeft jouw hersentjes nog niet aangetast. Jij lijkt de enige persoon in je omgeving te zijn die nog niet naar de Dark Side is gelokt. En je bent ook zeker niet van plan om je te laten verleiden om het toch te kijken. Kijk jij geen Game of Thrones, of GOT zoals iedereen het zo graag noemt, dan herken jij deze dingen vast! 

Je snapt niet dat zoveel personen naar een serie willen kijken waarin alleen maar mensen dood gaan en draken een begrip zijn. Seriously?

Vrienden proberen je telkens over te halen om het toch te kijken. Hierbij doen ze alsof Game of Thrones een belangrijk medicijn is en jij weigert om je te laten vaccineren. 

Van jouw kant blijft het angstvallig stil wanneer vrienden bespreken wat er nu weer eens is gebeurd. Tsjah, je hebt gewoon echt geen idee waar ze het over hebben. 

Die ene keer dat je een glimp opving op tv, snapte je er niets van. Rare taal, veel te veel verschillende karakters met vreemde namen. Deze serie sla jij graag over. 

Je vraagt je regelmatig af hoe het is gesteld met de intelligentie van je vrienden dat ze zo’n serie vermakelijk kunnen noemen. 

En hoe zit het met dat incest dingetje? Waarom kijken mensen naar een serie waarin het toch best normaal lijkt dat broer en zus samen kinderen hebben. Of ben ik nu echt de enige die gek is? 

Je rolt geïrriteerd met je ogen wanneer je allerlei statusupdates van je vrienden voorbij ziet komen over die ene ‘afschuwelijke maar grootse’ aflevering. Kunnen we alsjeblieft weer terug naar de ‘mijn leven is zo perfect’-selfies? 

En ook alle sites die je met liefde volgde op Facebook, komen met allerlei Game of Thrones-artikelen. Verraders! 

Als je vertelt dat je geen Game of Thrones kijkt, kijken mensen je aan alsof je zojuist hebt beweerd dat je never nooit niet met een groep Labradorpuppy’s wilt knuffel. Kortom: alsof je gek bent. 

Elke keer weer willen mensen van je weten waarom je niet kijkt. Waardoor jij het gevoel hebt dat je jezelf tegenover een rechter moet verdedigen nadat is uitgelekt dat jij verantwoordelijk bent voor die reeks gruwelijke seriemoorden. 

Jij voelt meteen een band met iemand die ook bekent geen Game of Thrones te kijken. Vrienden voor het leven! 

Ook moet je vaak bijna een traantje wegpinken wanneer je hoort dat je niet de enige bent die niet naar Game of Thrones kijkt.  

Het duurde heel lang voor je doorhad dat GOT een afkorting is voor die nietszeggende serie. Seriously mensen? 

Ook duurde het erg lang voor je doorhad waar die ‘winter is coming’-uitdrukking vandaan komt.

En ook had je geen idéé wat een Khaleesi was. Voor de échte leken onder ons: dat spreek je dus uit als kaliesie. 

Dat wat je hebt gezien, komt niet helemaal aan. Móet iedereen nu per se de hele tijd naakt lopen? Zeker in die koude gebieden is wat kleren toch wel gewenst? En mag dat allemaal maar gewoon op tv? 

Wat vind jij zo opmerkelijk aan Game of Thrones-fans? 
Beeld: giphy

Lees ook: Hoe de sterren van GOT de serie zouden beëindigen

Nieuwste artikelen

  • De Mitford Moorden: Unity - Jessica Fellowes

  • 10 x Badboy Young Adult boeken

  • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

  • De 10 beste momenten van Nick in New Girl

  • De beste volwassen tekenfilms

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

  • Win twee toegangskaarten Comic Con Ahoy 8 maart

  • 10x recasts in series

Zoek in artikelen