Waarom mannen die lezen een stuk aantrekkelijker zijn

We lezen zelf graag en hoewel sommigen beweren dat tegenpolen aantrekken, zijn wij ervan overtuigd dat we veel meer chemie voelen voor iemand met wie we dingen gemeen hebben. Zo vinden we mannen die lezen superaantrekkelijk. Waarom? Hierom! 

Hij zal je boekenverslaving snappen
Als we op vakantie gaan sjouwen we een minibibliotheek mee en elke vrije minuut willen we gebruiken om wat bladzijdes uit dat ene boek te lezen. Een man die dan zeurt over je boeken, is niet wenselijk. Als een man wel leest, zal hij het snappen. En als we ergens slappe knietjes van krijgen, is dat wel een man die ons begrijpt. 

Het ziet er sexy uit
Een man die verdiept zit in een boek en geen oog meer heeft voor de buitenwereld ziet er gewoon woestaantrekkelijk uit. Een man die passievol maar geconcentreerd naar een boek kijkt, een man die elegant de bladzijden omslaat, een man wiens ogen lustig langs de regels glijden omdat hij móet weten hoe het verder gaat… ja, daar krijgen we het erg warm van. 

Hij kan zijn aandacht voor langere tijd bij iets houden
Je hebt van die mannen die niet eens meer naar je luisteren wanneer je nog maar een minuut over iets praat. Mannen die boeken lezen daarentegen weten goed hoe ze hun aandacht wat langer bij iets kunnen houden. Een man die dat kan, vinden we meteen een stuk knapper! 

Het heeft een romantisch idee
Wanneer een man in een boek verdiept zit, heeft dat iets idyllisch, iets sprookjesachtigs. Wanneer een knappe man een boek leest, vraag je je al snel af waar het over gaat en wat hij ervan vindt. Voor je het weet droom je weg over hem… 

Je kunt ze nu beter bestuderen 
Misschien zijn ze wel net zo knap als andere mannen, maar als je tegenover een lezende heer zit, kun je veel makkelijker stiekem naar hem kijken. Kruist zijn blik de jouwe? Dan kun je altijd duidelijk maken dat je nieuwsgierig was naar het boek dat hij aan het lezen was. 

Ze komen slim over 
Niet alleen uiterlijk is belangrijk, ook de herseninhoud telt mee. Je wilt wel een goed gesprek met iemand kunnen voeren. Mannen die veel lezen, hebben vaak wel wat te vertellen. Lezen ontwikkelt je toch goed. Bovendien komen mannen een stuk volwassener wanneer ze veel lezen. Jongetjes die stoppen met lezen nadat ze hun boekenlijst uithebben, vinden we maar niets. 

Waarom vind jij mannen die boeken lezen zo knap? 
Lees ook: 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

Nieuwste artikelen

  • Halloween films die niet eng zijn

  • De ergste film clichés 

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen