10 redenen waarom wij zo jaloers zijn op Lorelai van Gilmore Girls

Lorelai heeft niet altijd de beste band met haar ouders, haar bevalling duurde 26 uur en er zijn nog wel andere dingen die Ms. Gilmore niet altijd voor elkaar heeft, maar verder is Lorelais leven best wel perfect. Kunnen we het even over de volgende punten hebben? Want écht, wij willen dit ook! 

Lorelai Gilmore, als haar naam in het woordenboek zou staan, zou de omschrijving waarschijnlijk als volgt luiden: vrouw met enorme cravings naar junkfood en koffie. Het klinkt misschien niet als een rolmodel, maar toch zijn we hartstikke jaloers op Lorelai en wel om deze redenen: 

1. Ze heeft haar eigen beste vriendin gemaakt
Hoe leuk is het om in je beste vriendin allemaal karaktertrekjes van jezelf te zien? Te leuk! Kijk maar eens naar de band die Lorelai met haar dochter Rory heeft. Wij willen ook zo’n dochter. Of zo’n moeder, mag ook. 

2. Ze leeft in het leukste dorp ter wereld
Als het kon, zouden we nog liever gister dan vandaag onze biezen pakken en verkassen naar Stars Hollow. We willen ook naar die lange town meetings en ondertussen snoep eten en hopen op een vurige discussie over tuinkabouters en dergelijke. En we willen ontbijten bij Luke’s Diner en we willen een wandelingetje maken over het leuke pleintje. 

3. Lorelai heeft het schattigste huisje
Lorelai woont in het leukste huisje ooit. Ze heeft een mooie veranda, een knusse woonkamer een keuken waar de belangrijkste dingen instaan. En Rory’s kamer bevindt zich zo’n beetje ín de keuken, daar zijn we stiekem ook wel een beetje jaloers op. Je bed uitrollen en meteen naast de koffiepot staan. Ja, we kijken vol jaloezie naar het huis van Lorelai. Dus laten we het helemaal niet hebben over de fantastische Dragonfly Inn. 

4. Ze kan eten zoals niemand die je kent 
Ze eet bijna letterlijk alleen maar junkfood! En ze blijft zo dun! En haar huid blijft mooi! En en en… ja, wij willen dit gewoon ook. Wij haten het gewoon dat zij er zo uit blijft zien. Hoe oneerlijk is het leven? De puisten sieren meteen onze neus zodra we een reep chocolade wegwerken en de weegschaal is niet blij met ons als we een paar dagen achter elkaar vette happen eten. 

5. Ze date de leukste mannen
Hoewel Kirk ook wel leuk was, waren het absoluut geen Kirk-mannen die Lorelai date. We hebben ten eerste de vader van Lorelai, Christopher. Naast dat-ie hartstikke charmant is, is hij ook nog eens heel erg knap. Maar ja, dat waren alle andere mannen die Lorelai daarna date ook. Oké, Luke was iets minder charmant, maar man, wat houden we van Luke. 

6. Ze heeft de leukste vrienden die altijd voor haar klaar staan
Natuurlijk is Rory Lorelais beste vriendin, maar daarna heeft ze ook nog eens Sookie die altijd voor haar klaar staat! Hoewel Sookie soms wat chaotisch is en haar zaken niet helemaal perfect voor elkaar heeft, doet ze alles met de beste bedoelingen en doet ze er alles aan om te zorgen dat je je beter voelt. Daarnaast weet Sookie ook de meest fantastische gerechten voor je klaar te maken. 

7. Ze heeft een geweldig leuke baan
We hadden het net al even over de Dragonfly Inn, maar we kunnen het niet laten om ‘m er weer bij te laten. Wij willen ook onze eigen herberg met een chagrijnige Michel achter de receptie (want hij heeft toch wel z’n charme).  Wij willen ook gewoon onze eigen toko runnen! 

8. Het lijkt wel of ze alle mogelijke films ter wereld heeft gezien 
Naast dat ze onthoudt waar de film over ging, onthoudt ze ook nog eens alle goede quotes. Wij zijn al trots wanneer we ‘Nobody puts Baby in the Corner’ kunnen plaatsen, maar Lorelai weet echt alles. Ze is als het ware een wandelende IMDB. Hoe doet die vrouw het toch? 

9. Ze is te mooi
Dacht je dat iemand niet te mooi kon zijn? Think Again en bekijk Lorelai Gilmore nog eens goed. Zie je dat? Ze is lang, heeft veel te perfect haar en wordt ook nog eens harstikke mooi oud. O, en daarnaast staat die ene slobbertrui haar ook nog eens fantastisch! Laat staan hoe mooi een elegante nauwsluitende jurk haar staat. 

10. Ze is gevat 
Ze heeft overal een supergrappig en gevat antwoord op. Situaties waarin wij met een mond vol tanden zouden staan, loopt Lorelai door te ratelen. Oké, niet altijd maakt ze een punt, maar vaak wél! Of ze zegt dingen die echt nergens op slaan, maar die er wel voor zorgen dat de ander niet meer weet wat-ie moet zeggen.

Op welke eigenschappen van Lorelai ben jij jaloers? 

Beeld: giphy

\Lees ook: 9x de leukste rollen van Melissa McCarthy

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • Series met de mooiste mannen

  • 30 Gilmore Girls feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

  • Dit zijn de meest tragische tv break-ups

  • Komt er ooit nog een nieuw seizoen van Gilmore Girls?

Zoek in artikelen