11 herkenbare situaties voor brildragers

Toegegeven: het leven van brildragers is zeker niet altijd makkelijk. Er zijn van die momenten dat je dat ding bijna verafschuwt, in een hoek wilt gooien en droomt van perfect functionerende oogjes. Achteraf gezien of van een afstandje bekeken, zijn deze situaties soms best grappig en het creëert een sterke band tussen alle brildragers, want they have all been there multiple times. Wij bespreken de 10 meest herkenbare situaties.

1. ''Ik kan de dag pas aan als ik mijn bril op heb.''    

Het moment dat je 's ochtends je ogen opent, even denkt dat je de afgelopen nacht plots blind bent geworden en je je gelukkig weer echt mens voelt als je jouw vetrouwde tweepotige vriend weer op je neus hebt gezet.

Bron: Giphy

2. ''Maakt deze bril mijn gezicht niet gewoon veel slanker?!''

Oké, het is zover. Je hebt een nieuwe bril. Zelf heb je uren bij de opticien voor de spiegel gestaan om hét pareltje uit de brillencollectie te vinden en nu is het moment aangebroken dat mensen uit je omgeving de bril gaan bewonderen. Het kan eigenlijk niet anders dan dat ze je nog knapper vinden dan dat je al was.

Bron: Giphy

3.  ''Ja sorry, het is een gewoonte.''

Alle brildragers weten dat het gewoon prettig is je bril af en toe weer op de juist plek te zetten. Je bril zelf ziet jouw neus zo nu en dan als een glijbaan waar die nogal eens van af wilt razen en verdient dus dan een corrigerend tikje.

Bron: Giphy

4. ''Dit was leuk. Mag ik hem nú terug?!''

Mensen vinden het altijd enorm leuk en grappig om even jouw bril van je neus te graaien en zelf op te zetten, om er vervolgens een boel vingerafdrukken op achter te laten. Tegelijkertijd stijgt jouw lichaamstemperatuur door toenemende paniekgevoelens.

Bron: Giphy

5. ''Oké stress! Waar is mijn bril nou weer?!'' 

Er zijn van die momenten waarop je opeens je goede vriend kwijt bent. Voor je gevoel had je hem zojuist nog op, maar opeens is die weg. Vaak is het handig dat je op deze momenten mensen om je heen hebt die wél goed functionerende ogen hebben, om je dan een handje te helpen.

Bron: Giphy

6. ''Kan ik heel even de mouw van je shirt gebruiken?''

Het verschil tussen de startperiode van het dragen van een bril en een paar jaar hierna is nogal groot. In het begin maak je nog gebruik van allerlei reinigingsmiddeltjes en zeer speciale en hygiënische doekjes. Later is een oude zakdoek ook toereikend.

Bron: Giphy

7. ''Waarom draag je in godsnaam zulke grote zonnebrillen?'' 

Die stomme vraag van mensen waarom je hebt gekozen voor een XL zonnebril. Soms wil je gewoon even twee brillen over elkaar heen kunnen dragen als buiten de temperatuur stijgt.

Bron: Giphy

8. ''Volgens mij is dat een 'e', klopt dat?''

Die vervelende en confronterende oogmetingen, waarbij je *fingerscrossed* altijd hoopt dat je ogen niet te zeer achteruit zijn gegaan. Soms is het zo frustrerend en kun je de oogarts zélf niet eens meer lokaliseren!

Bron: Giphy

9.  ''Ben je nieuw hier?'' *zucht*

Vanaf het moment dat jij van de een op de andere dag de wereld in liep met een bril op je neus, bleek je ineens hele andere mannen aan te trekken. Veel mannen vinden het daarnaast gewoon onwijs aantrekkelijk zo'n bebrilde vrouw.

Bron: Giphy

10.   ''Wil jij met mij samenwerken aan het project?''

Mensen denken door je bril vaak al heel snel dat je een intellectueel wonder bent. Vaak is dit ook gewoon waar hoor en brildragers mogen van dit vooroordeel ook gewoon positief misbruik maken.

Bron: Giphy

11. Shine bright like a diamond.

Op spontane groepsfoto’s zorgt je bril ervoor dat je vaak nogal letterlijk staat te shinen. Je bril zorgt namelijk altijd voor een zekere reflectie op de foto. Toch jammer voor de rest van de groep.

Bron: Giphy

Welke situatie is voor jouw, als brildrager, het meest herkenbaar?

Bron: Giphy, 9GAG

Lees ook: 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

Nieuwste artikelen

  • Drie vrouwen - Anders Roslund

  • Anomalie - Hervé Le Tellier

  • Magdalena's droom - Paula Stern

  • Over Emma - Rosie Walsh

  • De monsterdokter 3 - John Kelly

Gerelateerde artikelen

  • Shoptip: 10x funny kerstballen

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Dagboek van een muts - In de spotlights

  • Column: Zag je die piemel?

  • De lijst van al mijn wensen

Zoek in artikelen