Op deze mannen uit onze favoriete Young Adult boeken hebben we een enorme crush

Boekenlezers zullen het er unaniem over eens zijn dat je automatisch een beeld van je favoriete karakters schetst in gedachten wanneer je een boek leest. Hoewel we het stiekem niet willen toegeven, hebben we een enorme crush op deze personages! 

Wanneer we een favoriet Young Adult boek hebben, lezen we ‘m vaak meerdere keren. Dat we keer op keer lezen over de mooie blonde haren van een zeker persoon, zorgt er toch wel voor dat we wat gaan voelen voor de prachtige man in kwestie. Op deze mannen zijn we toch wel een beetje verliefd geworden na het het lezen. 

Edward – Twilight
Edward, een vampier, die al meer dan 100 jaar 17 jaar is en nog nooit verliefd is geworden. Tot hij Bella ontmoet. Bij haar zijn is een enorme marteling voor Edward omdat haar bloed zo lekker ruikt, maar niet bij haar zijn is nog ondraaglijker. Alleen al dit romantische gebaar doet ons hart sneller kloppen. Dat hij de meest mooie huid heeft, diepe ogen die van kleur veranderen en een fantastische uitstraling heeft, voedt deze crush verder. 

Dimitri - Vampire Academy 
Tijdens het lezen van the Vampire Academy komt maar al te duidelijk naar voren dat de fantastische Dimitri een getalenteerd vechter is. Wat zouden we ons toch graag door hem willen laten beschermen. In het boek wordt er weleens naar hem gerefereerd als god en wij snappen dat wel! 

Four - Divergent
Four, ook wel bekend als Tobias Eaton, hangt meteen de held uit wanneer hij wordt geïntroduceerd in het boek. Hij schiet Tris te hulp wanneer ze vast zit in een net. Wij hebben meteen ogen voor deze held! Gaandeweg weet deze goodguy onze crush voor hem natuurlijk alleen maar meer te voeden. 

Jace – The Mortal Instruments 
De mooie Jace met zijn prachtige blonde haar, sprankelende ogen, tatoeages en onverschillige houding. Hij komt over als een badboy die onmiddellijk ons hart heeft gesloten, maar die toch ook wel een gevoelige kant heeft. Wij zijn verkocht! 

Patch - Hush Hush
Jev ‘Patch’ is een ontzettend romantisch karakter. De ‘fallen angel’ die een bescherm engel wordt, en beschermen is wat-ie doet. Hij past op zijn vriendin op elk moment dat hij maar kan. Ons hart smelt van deze stoere engel die eerst om niets anders gaf dan mens worden tot hij Nora Grey ontmoette. 

Ash - IJzerprinses
Ash komt over als een koud en mysterieus persoon. Hij kan meedogenloos zijn, maar ondanks dit heeft hij ook een zachte kant. Hij wordt langzaamaan wel zachter en menselijker, maar hij kan toch opeens weer die koude prins uithangen. Ondanks deze onvoorspelbaarheid, hebben we een enorme crush op deze man. 

Will - De ijzeren engel

Will is de gevatte, wilde en sexy schaduwjager in De helse creaties. Will is de man die zijn eigen geluk zou opofferen voor degene waar hij van houdt. Daarnaast is hij ook nog eens gevuld met actie en humor. Hij is echt een badboy met een klein hartje.

Peeta – The Hunger Games
De hardwerkende Peeta is niet vanaf het begin onze favoriet, maar naarmate we meer lezen over deze jongen, gaan we van hem houden. Hij is nobel en attent en weet hierdoor het publiek verliefd te laten worden op Katniss. Maar ook weet hij ons verliefd te laten worden op hem! 

Rhysand - Hof van Doorns en Rozen
Rhysand is knap, arrogant, geeft om niets en komt koud over. Toch redt hij Feyre waardoor hij ons vanaf het begin aan al niet kon wijsmaken dat hij echt zo koud was als deed. Natuurlijk blijkt er later meer achter deze knapperd te schuilen.

Mal – De Grisha
Hoewel we in het echte leven vaak proberen de bad boys te vermijden, hebben ze toch wel iets. Ook in boeken kunnen we geen genoeg van ze krijgen, dus ook niet van de knappe soldaat Mal. Zijn blauwe ogen steken mooi af bij zijn bruine haar, maar hij is ook wel arrogant. Toch kunnen we niet genoeg van hem krijgen! 

Gus – The Fault in Our Stars
In een kankersteungroep zitten, is niet altijd makkelijk. Het is best zwaar soms. Maar Gus weet er iets moois van te maken. Gus is altijd optimistisch, wat hem enorm aantrekkelijk maakt. Daarnaast is hij ook nog eens romantisch en is hij een gevoelige jongen. Wat wil een vrouw nog meer? Gideon - De Edelsteen Trilogie
Zoals veel personen in dit rijtje, is ook het personage Gideon in eerste instantie een arrogant persoon. Dat hij knap is, maakt hoofdpersoon Gwendolyn eerst niet uit. Toch veranderen gaandeweg haar gevoelens voor hem en ook onze gevoelens voor hem veranderen… 

Op welk personage heb jij een enorme crush?
Beeld: giphy
Lees ook: Mannen uit series met wie je wilt trouwen

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

  • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen