Chris Evans zat in al deze comic book films! 

Hoewel we intens kunnen genieten van een romantische komedie, vinden we het ook vermakelijk om een keer naar een Comic book film te kijken. En als er iemand is wiens gezicht (en stem) we vaak voorbij zagen komen in die films, was het wel die van Chris Evans! 

Als we iemand zouden moeten noemen die een record wil breken binnen comic book films, is Chris Evans de eerste die in ons opkomt. De acteur heeft inmiddels al 14 van dit soort films op zijn naam staan. Hoogtijd om er even een overzichtje van te maken!  

1. Fantastic Four (2005) 
De eerste comic book film waar Chris in verscheen was Fantastic Four. Nadat een groep astronauten met kosmische energie zijn bestraald, komen ze erachter dat ze in het bezit zijn van superkrachten. Chris speelt in de film het karakter Johnny Storm en samen met de anderen moet hij de vijand tegenhouden. 

2. TMNT (2007) 
Zijn tweede comic book filmrol was een geanimeerde film. Chris sprak hiervoor de stem van turtle Casey Jones in, het vriendje van April O’Neil. Wanneer de wereld wordt bedreigd door een oud kwaad, komen de vier volwassen turtles samen in de hoop dit kwaad te kunnen tegengaan. 


3. Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (2007)
De derde film waarin Chris verscheen was een vervolg op zijn eerste Fantastic Four film. Chris kroop weer in de huid van Johnny Storm en samen met zijn Fantastic Four teamleden moeten ze Calactus, verslinder van de wereld, zien te verslaan. 

4. Push (2009)
Push vertelt het verhaal van supermensen die samenwerken om de overheid tegen te houden. De twee Amerikanen kammen heel Hong Kong uit om een meisje te vinden voordat de overheid haar te pakken krijgt. 

5. The Losers (2010)
The Losers is een actiefilm dat is gebasseerd op de Vertigo boekenreeks. In de film wordt een speciaal team van de CIA verraden en worden ze voor dood achtergelaten door hun leidinggevenden. 

6. Scott Pilgrim Vs. the World (2010)
De jonge Scott Pilgrim wordt verliefd op Ramona Flowers. Hij wil haar maar wat graag voor zich winnen, maar voordat hij ook maar een relatie met haar aan kan gaan, moet hij eerst haar 7 gemene exen verslaan. In de film vertolkt Chris Evans een lid van the League of Evil Exes. 

7. Captain America: The First Avenger (2011)
In deze film speelt Chris Captain America himself, oftewel: Steve Rogers. Hij vertolkt de rol van de afgewezen soldaat die transformeert tot Captain America wanneer hij een serum inneemt. Als Captain probeert hij terroristen tegen te gaan. 

8. The Avengers (2012)
In the Avengers mag Chris weer Captain America vertolken. In deze film moeten verscheidene superhelden, waaronder The Hulk en Iron Man samenwerken om te proberen slechterik Loki te stoppen. 

9. Snowpiercer (2013)
Deze sci-fi thriller was weer eens wat anders voor Chris. In deze film is een experiment mislukt waardoor de wereld in een ijstijd terecht is gekomen. De enige overlevenden zitten in de trein de ‘Snowpiercer’. Deze trein rijdt continu rondjes om de planeet. Maar de omstandigheden in de trein zijn slecht. Samen met een aantal anderen probeert Curtis (gespeeld door Chris) tot de voorste wagon te komen waar de elite zich bevindt. 

10. Thor: The Dark World (2013)
In deze film speelt Chris eigenlijk maar een kleine rol. Op een gegeven moment transformeert slechterik Loki tot Captain America. 

11. Captain America: The Winter Soldier (2014)
Voor de vierde keer speelt Chris Captain America. Captain America krijgt te maken met een duistere politieke samenzwering. 

12. Avengers: Age of Ultron (2015)
Ook tegen een vervolg op de Avengers kon Chris geen nee zeggen en weer vertolkte hij Captain America! Wanneer Tony Stark en Bruce Banner proberen om een vredesprogramma genaamd Ultron te starten, gaat er iets behoorlijk mis. Het is aan de Avengers om dit te herstellen. 

13. Ant-Man (2015)
In deze film speelde Chris weer een kleine rol en weer kroop hij in de geliefde rol van Captain America. 

14. Captain America: Civil War (2016)
Als we Chris Evans op het doek zien, willen we hem het liefst zien schitteren als Captain America. Dus daar is-ie weer! 

Wat is jouw favoriete film met Chris Evans?
Bron: moviepilot, giphy
Lees ook: Bekijk hier foto's van de Supernatural cast

Nieuwste artikelen

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

  • De wake-up call - Beth O'Leary

  • De Griekse dochter - Soraya Lane

  • De verdwenen meisjes - Kate Hamer

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • 25x de beste film franchises

  • De 5 beste Marvel slechteriken

  • Alle aankomende Disney films

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

Zoek in artikelen