De 10 leukste kerstafleveringen uit televisieseries

Nog maar een paar dagen en dan kunnen we genieten van the most wonderful time of the year! Wij zien het al helemaal voor ons: warme chocomel, lichtjes, kaarsjes, gezelligheid en natuurlijk een prachtig versierde kerstboom in de hoek van de kamer. Hier ontbreekt alleen nog één ding: een goede serie. En als het dan toch kerst is kun je gelijk die leuke kerstaflevering kijken! Wij zetten een aantal leuke afleveringen die in het teken van Kerst staan voor je op een rijtje.

Al die kerstfilms zijn natuurlijk leuk om met kerst te bekijken, maar de meesten hebben we waarschijnlijk al tientallen keren gezien. Series daarentegen kijken we vaak maar één keer, terwijl daar juist superleuke kerstafleveringen tussen zitten! Get ready to get in the Christmas mode.

1. New Girl – S01e09 The 23rd
Wij houden sowieso al van New Girl, maar toen wij de kerstaflevering uit seizoen 1 keken groeide onze liefde voor de serie nog meer. In deze aflevering spenderen Jess, Schmidt, Winston en Nick Kerst voor het eerst samen en hoewel ze al steeds meer naar elkaar begonnen te groeien, was het na deze aflevering duidelijk: ze werden een echte familie. Ahw, dat is pas echt Christmas Spirit.

Bron: FOX

2. How I Met your mother – s02e11 How Lily stole Christmas
Dit is waarschijnlijk onze favoriete kerstaflevering van How I Met Your Mother. De vriendschap tussen Lily, Marshall, Ted, Robin en Barney is op zich al bijzonder, maar na deze aflevering zagen wij pas echt in dat zij ondanks onenigheden die ze soms hebben, vrienden voor het leven zouden zijn. De aflevering is afgeleid van het klassieke How the Grinch Stole Christmas. Je krijgt echt het kerstgevoel van deze aflevering, kijken dus!

Bron: CBS

3. Friends – s06e10 The One With The Routine
Deze Friends aflevering gaat bij ons de boeken in als een van de leukste uit de serie. In deze kerstaflevering zien we namelijk Monica en Ross “The Routine” doen, een dans die ze op de basisschool hebben geleerd. Het klinkt misschien niet bijzonder, maar degenen die Friends (en Ross en Monica) kennen, weten dat niets normaal gaat en dat het natuurlijk voor hilarische beelden oplevert.

Bron: Warner Bros Television

4. Will & Grace – s04e11 Jingle Balls
In deze onvergetelijke aflevering van Will & Grace zien we Grace die voor Santa speelt en Jack helpt zijn fouten op te lossen. Jack krijgt een opdracht om het raam van Barney’s te decoreren, terwijl dit Grace haar droom is. Jack verpest het en bidt of de kerstman het kan oplossen. Grace hoort het en ondanks dat zij een beetje jaloers is dat Jack deze opdracht heeft gekregen, neemt ze het heft in eigen handen en lost het voor hem op. Jack gelooft dat dit het werk was van de kerstman en Grace laat hem dat denken, want het is inmiddels Kerstmis. Lief!

Bron: NBC

5. The O.C. –  s01e13 The best Chrismukkah ever
The O.C. is dan wel een dramaserie, die dan ook vol met drama zit, maar tijdens de Chrismukkah aflevering kregen we allemaal héél even rust van de gebeurtenissen in The O.C. en zagen we hoe Seth zijn nieuwe broer Ryan voorstelde aan Chrismukkah: een mix tussen Kerstmis en Chanoeka.

Bron: FOX

6. Modern Family – s07e09 White Christmas
Gotta love Modern Family. En al helemaal wanneer er weer eens niets gaat zoals gepland. In deze aflevering maakt Gloria plannen zodat de familie eindelijk eens een witte kerst kan meemaken, maar in plaats van te reizen naar een koude winterplek vertrekken ze naar een plaats waar het 30 graden is en de zon schijnt. Natuurlijk per ongeluk en hoewel Gloria erg haar best doet om de kerst alsnog zo leuk mogelijk te maken, lijkt alles tegen te zitten. Uiteindelijk komt natuurlijk alles weer goed en de hilariteit spat van het scherm af. Vooral wanneer Cam en Mitchell hun familie willen verblijden met een ingestudeerd kerstliedje…

Bron: ABC

7. Supernatural – s03e08  A very Supernatural Christmas
Sam en Dean moeten in deze aflevering een Anti-Claus zien te vinden. Natuurlijk doen ze dit op de manier die alleen Sam en Dean kunnen en dat zorgt weer voor vermaak voor ons. In de aflevering zijn ook flashbacks naar kerstavond van 1991 en zien we dat Dean (in het heden) een ‘Hallmark Christmas’ wil vieren.

Bron: The WB Television Network

8. Gossip Girl - s01e11 Roman Holiday
Het gaat niet altijd over rozen in The Upper East Side. Dus ook niet tijdens de feestdagen. Blair is er kapot van als haar vader haar komt opzoeken met zijn nieuwe vriend Roman en wil er álles aan doen om van Roman af te komen. Toch gebeuren er ook goede dingen, want Serena wil Dan de ultieme kerstverrassing geven, niet wetende dat Dan zelf ook iets van plan is voor haar. Oh well, wij genieten wel van de drama. Het geeft ons weer wat vermaak om naar te kijken terwijl we met dat pak kerstkransjes op de bank liggen.

Bron: The CW

9. The Vampire diaries  - s06e10 Christmas Trough Your Eyes
We hebben weinig redenen om jaloers te zijn op de vampires in The Vampire Diaries (behalve op Elena dan, die niet alleen Stefan maar ook Damons hart heeft veroverd). Maar één van de belangrijskte redenen om jaloers te zijn op de eeuwig levende wezens is het feit dat zij ook al honderden kersmissen achter de rug hebben. In deze aflevering zien we Bonnie die helemaal alleen in het jaar 1994 Kerstmis viert, terwijl ze terugdenkt aan de tijd vóór alle bovennatuurlijke drama in Mystic Falls en kerst vierde met haar vriendinnen.

Bron: The CW

10. Pretty Little Liars – s05e13 How the ‘A’ Stole Christmas
Deze aflevering van Pretty Liars zal voor altijd in ons geheugen gegrift blijven. Niet omdat A weer eens wat schokkends heeft uitgehaald, of omdat er iemand dood of vermist is. Nee, dat zijn we eigenlijk wel gewend van Pretty Little Liars. Dit is de aflevering van ‘Sexy Santa’. Je weet wel, die aflevering waar de vriendjes (en vriendin) van de Liars allemaal sexy Santa pakjes aantrekken en de meiden (shirtless) verrassen. Dat is nog eens een kerstcadeau!

Bron: ABC

Welke kerstaflevering is jouw favoriet? 
Lees ook: 11 x tradities voor feestdagen die alleen Friends fans snappen

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

Zoek in artikelen