Dit waren in 2016 de favoriete boeken, films en series van de Chicklit redactie!

Het is 2017! Weer een nieuw jaar vol mooie boeken om te lezen en geweldige series en films om te kijken. 2016 zat er ook vol mee, en wij vinden het niet alleen leuk om te schrijven over series films en boeken, maar wij besteden hier ook graag tijd aan in onze vrije tijd! Het woord bingewatchen klinkt ons dan ook erg bekend in de oren en is inmiddels een sport voor ons geworden. Nu het jaar voorbij is vinden wij het tijd voor een overzichtje van onze favorieten. Dit is onze top 3 van series, films en boeken in 2016.

Andrea Koolen – Hoofdredactrice
Andrea is een boekenwurm in hart en nieren. Haar hele huis is tot het randje gevuld met boeken en ze leest vele genres. Je ziet haar regelmatig zitten met de literaire klassiekers, maar het afgelopen jaar heeft ze vooral veel tijd besteed aan Yound Adult, Fantasy, Chicklits en Romans. Ook heeft ze Sarah J. Maas ontdekt en heeft ze al haar boekenseries gelezen. Het resultaat: ze is groot fan! Films en series bekijkt ze ook graag en dan is elk genre welkom. Van animatie tot fantasy tot actie. Dit is de top 3 boeken, series en films van Andrea:

Boeken
1. De Duisternis: Het zwarte hart - Stephanie Garber​
2. De glazen troon serie & Hof van doorns en rozen serie - Sarah J Maas
2. Lockwood & Co - Jonathan Stroud

Series
1. Once Upon A Time
2. Stranger Things
3. Supernatural

Films
1. Deadpool
2. Fantastic Beasts and Where to Find Them
3. VaianaSabine – Redactrice
Series en films kijken, boeken lezen: het zijn allemaal bezigheden die Sabine graag doet. Met een warme kop thee in haar hand en een dekentje erbij kan ze heerlijk genieten en Netflix kijken. Zelf noemt ze het Bedflixen: Netflixen in bed. Ze heeft er dan ook een behoorlijke serieverslaving aan over gehouden, maar uiteindelijk heeft ze uit de vele series die zij volgt drie favorieten kunnen kiezen. En dan is er natuurlijk ook nog de bioscoop, waar Sabine wekelijks wel een bezoekje aan brengt. Als wij benieuwd zijn naar een nieuwe bioscoopfilm is Sabine vaak de eerste aan wie wij vragen hoe ‘ie was, want de kans is groot dat zij de film allang heeft gezien! En als grote dierenfan doen films met dieren het altijd erg goed bij Sabine. Dit is de top 3 boeken, series en films van Sabine:

Boeken
1. Nachtblauw – Simone van der Vlugt
2. Dansen met de vijand – Paul Glaser
3. Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Series
1. This is Us
2. Modern Family
3. Nashville

Films
1. A Streetcat Named Bob
2. Eddie the Eagle
3. ZootopiaSoraya –Stagiaire
Het liefst kijkt Soraya in haar vrije tijd de hele dag films en series, maar op zijn tijd een goed boek is ook altijd welkom! Me-time betekent bij haar Netflix-time en ze volgt dan ook superveel series: van drama’s en thrillers tot komedies en fantasy. Ook films in deze genres zijn erg geliefd door haar en ze heeft er dan ook al aardig wat tripjes naar de bioscoop opzitten. De boeken die zij leest moeten veel spanning bevatten en het liefst vol zitten met onverwachtste plottwists, maar af en toe een luchtige chicklit kan zij ook heel erg waarderen. Dit is de top 3 boeken, series en films van Soraya:

Boeken
1. Lawinegevaar – Suzanne Vermeer
2. De doodsvogel – Samuel Bjork
3. Verborgen - Karin Slaughter

Series
1.Grey’s Anatomy
2. Pretty Little Liars
3. The Walking Dead

Films
1. Bridget Jones Baby
2. Hacksaw Ridge
3. The Jungle Book

 

Wat is jouw top drie boeken, films- en series van 2016?

Nieuwste artikelen

  • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

  • Young adult top 6: december 2021

  • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

  • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen