18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Bij het lezen van een goed boek vragen de meeste van ons zich wel is af of er een film van zal worden uitgebracht. Er gaan nu geruchten over verschillende YA boeken die misschien een verfilming krijgen. Wij konden niet wachten om dit nieuws met jullie te delen en wij hopen heel erg dat de geruchten waar zijn! Er is namelijk niks leuker dan het boek op een magische manier tot leven te zien komen in een film.

1. Cinder (Lunar Chronicles) – Marissa Meyer

In de Lunar Chronicles worden verschillende sprookjes in een nieuw jasje gestoken. In het eerste deel, Cinder, wordt je meegenomen naar Nieuw-Beijing waar mensen en androïden door elkaar leven. Hier is een gemene ruimtekoningin de baas. De naam Cinder doet natuurlijk bij de meeste al een belletje rinkelen. In dit boek komt  namelijk het sprookje van Assepoester tot leven. Maar dus op een heel andere manier dan wij gewend zijn. Op haar website zegt Marissa Meyer dat er al een optie is genomen op de filmrechten en dat ze nu bezig zijn met het schrijven van het script. Als het zo doorgaat zal er vast snel een film van Cinder verschijnen!

2. Shadow and Bone (Grisha trilogie) – Leigh Bardugo

In de Grisha trilogie volgen we een weesmeisje met de naam Alina Starkov. Als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Deze kracht zou wel is het enige redmiddel kunnen zijn om het door oorlg getergde land, Ravka, te bevrijden van de duisternis. Entertainment Weekly heeft gemeld dat de rechten voor de film aan Dreamworks zijn verkocht en dat David Heyman (producer van Harry Potter) de film gaat produceren. Helaas is dit nieuws al in 2012 naar buiten gebracht en hierna hebben we er niks meer over gehoord.

3. Love Letters to the Dead – Ava Dellaira

Dit boek gaat over Laurel. Voor een schoolopdracht moet zij een liefdesbrief schrijven aan iemand die is overleden. Zij kiest ervoor om haar brief aan Kurt Cobain te schrijven, omdat haar zus gek was op zijn muziek. Hierna schrijft Laurel nog veel meer brieven aan dode sterren. Ze vertelt over wat ze allemaal meemaakt op school, over de eerste keer dat zij verliefd werd en over het verdriet om haar overleden zus. Maar het is moeilijk om haar zus te vergeven voor wat zij heeft gedaan. Volgens Deadline zijn de filmrechten verkocht aan Fox 2000 en Temple Hill. De producers van The Fault in Our Stars, Wyck Godfrey en Marty Brown, gaan de film produceren.

4. Unremembered – Jessica Brody

Een vliegtuig stort neer in de Grote Oceaan. De wereld is geschokt als een 16-jarig meisje de enigste is die dit heeft overleefd. Ze herinnert zich haar leven van voor de crash helemaal niet meer. Wat nog vreemder is, is dat het lijkt alsof zij nooit heeft bestaan. Ze wordt gedwongen om alle puzzelstukjes van haar verleden te zoeken, met maar één enkele aanwijzing naar haar identiteit. Dat is een mysterieuze jongen die zegt dat hij haar heeft helpen ontsnappen uit een geheim wetenschappelijk experiment. Volgens de Hollywoodreporter zijn de filmrechten voor het eerste boek van deze trilogie verkocht aan Reliance Entertainment en Kintop Pictures.

5. Monument 14 – Emmy Laybourne

Dit post-apocalyptische YA boek gaat over een groep kinderen die na een buscrash gevangen zitten in een superstore. Deze buscrash is het gevolg van een hevige hagelbui. Ze beseffen al snel dat de hagelbui niet hun ergste zorg is. Na het zien van een aantal milieurampen die de buitenwereld hebben verwoest, realiseren zij zich dat ze samen vastzitten in de superstore. Ze zullen moeten leren om met zijn allen te overleven. In 2012 maakte Deadline al bekend dat Reel FX en Strange Weather de filmrechten van Monumet 14 hebben gekocht. Hierna is het een tijdje stil geweest, maar in 2016 bracht Variety naar buiten dat Sandy Widyanta de film gaat regisseren.

6. The Queen of the Tearling – Erika Johansen

In deze mooie fantasy trilogie volgen we het verhaal van prinses Kelsea Raleigh. Op haar negentiede begint zij aan een gevaarlijke reis naar het kasteel waar zij is geboren, om haar kroon op te eisen. Achttien jaar lang regeerde de oom van Kelsea, maar hij was maar een marionet van de Rode koningin. De vijanden van Kelsea zetten nu duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt. Voordat het boek werd uitgegeven is al, door Variety, bekendgemaakt dat Warner Bros. de filmrechten had gekocht. David Heyman zal de film samen met Emma Watson gaan produceren. Ook zal Emma zelf in de film te zien zijn!

7. Uglies – Scott Westerfeld

Tally wordt 16 jaar. Dit betekent dat zij zal worden geopereerd om van een 'Ugly' in een 'Pretty' te veranderen. Iedereen wordt net zo mooi gemaakt als een supermodel. Je zou denken dat dit iets goeds is. Maar dat is het niet voor de Smokies, die hun eigen gezicht willen houden. De vriendin van Tally, Shay, heeft twijfels en rent weg voordat zij geopereerd kan worden. Als Tally steeds meer te weten komt over de 'Pretty' wereld moet zij een keuze gaan maken: haar vriendin vinden en haar overdragen aan de politie of haar kans om mooi te worden grijpen. Scott Westerfeld heeft een cryptische tweet gestuurd over een potentiele film, meer weten wij er helaas niet over.

8. Legend – Marie Lu

Deze dystopische roman vertelt het verhaal van zowel June, als van Day. Het speelt zich af in het Los Angeles van 2130. June is een wonderkind in het leger van de Republiek (voorheen de Verenigde Staten), terwijl Day de meest gezochte crimineel van de Republiek is. Als hun werelden samenkomen, doordat Day de hoofdverdachte is op de moord van Junes broer, moeten ze leren om met elkaar samen te werken. In 2013 kwam naar buiten dat Legend door een productiebedrijf is gekocht en dat ze op zoek zijn naar een regisseur. Helaas hebben we nooit gehoord of er een regisseur is gevonden voor de verfilming van Legend.

9. Red Rising (De Mars trilogie) – Pierce Brown

De wereld waarin Darrow leeft is opgedeeld in kleuren, hijzelf behoort tot de Roden (dit is de laagste klasse). De roden werken diep onder de grond van Mars, om ervoor te zorgen dat de mensen die nog op de aarde wonen naar Mars kunnen verhuizen. Het blijkt echter een leugen te zijn, er wonen namelijk al honderden jaren mensen op Mars. Dan besluit Darrow om te infiltreren bij de Gouden (dit zijn de leiders) en wraak te nemen. Aan het begin van 2016 werd op Cinemablend aangekondigd dat Brown heeft gemeld dat de film in ontwikkeling is. De regisseur van deze film zou Marc Forster (World War Z) zijn. Sindsdien zijn er helaas geen updates meer geweest.

10. Matched – Ally Condie

Cassia groeit op in een toekomstige maatschappij waarin alles voor haar geregeld wordt. De Autoriteiten bepalen je hele leven, zoals wanneer je trouwt en wanneer je zult sterven. Cassia is opgewonden voor haar matching day en het lijkt zo mooi als Cassia door de Autoriteiten wordt uitgehuwelijkt aan haar beste vriend. Maar dan gaat er iets heel erg mis. Al snel krijgt Cassia in de gaten dat er een aantal vreemde en verontrustende rafelranden zitten aan De Unie. En dat de Autoriteiten niet gediend zijn van kritische onderdanen. Er zou gewerkt worden aan deze dystopische trilogie door Disney. Meer is er helaas niet bekend over de verfilming van Matched.

11. The Selection – Kiera Cass

America Singer gaat de competitie aan met 35 andere meisjes om het hart van prins Maxon en de kroon te veroveren. Ondertussen worden ze aangevallen door rebellen en komt er een oude liefde van America om de hoek kijken. Dit maakt alles een stuk moeilijker. Ook wordt het er niet makkelijker op als de andere deelnemsters elkaar het licht niet in de ogen gunnen. In 2012 heeft CW een optie genomen op de rechten om er een serie van te maken. Helaas werd zowel de eerste, als de tweede pilot niet opgepikt. In 2015 heeft Warner Bros. de filmrechten gekocht en in 2016 werd er aangekondigd dat er waarschijnlijk een film in de maak is. 

12. Shatter me – Tahereh Mafi

In een dystopische wereld zit een meisje opgesloten omdat zij een dodelijke aanraking bezit. Ze heeft nu 264 dagen niemand aangeraakt. De laatste keer dat ze dat wel deed, was een ongeluk, maar het Herstel sloot haar op voor moord. Maar als het Herstel besluit om haar als een wapen te gaan gebruiken, moet zij beslissen: wil ze gebruikt worden als een wapen of wil ze vechten in het verzet? In 2015 twitterde Tahereh Mafi dat ABC een optie had genomen op de rechten om een tv-serie te maken van Shatter me. Aan het eind van 2016 maakte zij op Twitter bekend dat de tv-serie van Shatter me nog steeds op de planning staat, maar dat het allemaal een beetje langzaam gaat.

13. Looking for Alaska – John Green

Miles gaat voor de eerste keer naar een kostschool. Daar ontmoet hij een vriendengroep, waar Alaska Young deel van uitmaakt, die alles voor hem zal gaan veranderen. Voordat hij hen ontmoette stelde zijn leven niet zo veel voor. De beeldschone, slimme en gestoorde Alaska sleurt Miles echter mee in haar roekeloze wereld en steelt zijn hart. Voor Miles kan hierna niets meer hetzelfde zijn. In 2015 twitterde John Green dat er een regisseur, Becca Thomas, was gevonden voor Looking for Alaska. Hierbij meldde hij ook dat Paramount de filmrechten in 2005 heeft gekocht en dat zij deze niet terug willen verkopen. Dus het is nog maar de vraag of er echt een film gaat komen.

14. Red Queen – Victoria Aveyard

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens bestaat er een scheiding tussen de Rode en Zilveren bloedlijnen. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Maar ze ontdekt dat ze Zilveren bovennatuurlijke krachten bezit. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. In 2015 heeft de Hollywoodreporter gemeld dat Elizabeth Banks de film van de Red Queen gaat regisseren. Verdere updates zijn er helaas niet bekend.

15. The Sky is Everywhere – Jandy Nelson

De 17-jarige Lennie Walker is een echte boekenwurm. Ze staat al haar hele leven veilig in de schaduw van haar grotere zus, Bailey. Maar als haar zus plotseling komt te overlijden staat haar wereld op zijn kop. Ondanks haar niet bestaande voorgeschiedenis met de liefde zijn er ineens twee jongens die interesse in haar hebben. Joe is nieuw in de stad, komt uit Parijs, en Toby, was het vriendje van Bailey. Een confrontatie is natuurlijk onvermijdelijk. Volgens de Hollywoodreporter is er in 2015 door Warner Bros. een optie genomen op de filmrechten van The Sky is Everywhere. Sindsdien is het helaas erg stil gebleven rondom de film van The Sky is Everywhere.

16. Illuminea – Amie Kaufman en Jay Kristoff

In deze sciencefiction roman zijn twee concurrerende corporaties in oorlog met elkaar vanwege een met ijsbedekte planeet. Wat zij niet weten is dat er op deze kleine planeet mensen leven, waaronder Ezra en Kady. Zij vallen de planeet dan ook aan. Na de aanval van een vijandelijk oorlogsschip op hun planeet moeten Ezra en Kady hun comfortabele huis achterlaten. Zij zullen samen uit moeten gaan zoeken wat het mysterie achter deze aanval is. In 2015 maakte de Hollywoodreporter bekend dat er door Warner Bros. en Plan B Entertainment, beheerd door niemand minder dan Brad Pitt, een optie is genomen op de filmrechten van Illuminea.

17. Simon vs. The Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli

Dit boek gaat over, hoe kan het ook anders, Simon. Hij is zestien jaar, homo en dit houdt hij geheim voor de buitenwereld. Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush Blue bij de verkeerde persoon en is Simons geheim niet meer veilig. Simon piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. Het lijkt erop dat de verfilming van dit boek erg dichtbij is. Deadline meldt dat Fox 2000 van plan is om de film te releasen en dat de acteurs al worden gecast. Daarnaast houdt Becky ons op de hoogte van alles wat er gebeurd rondom de film op haar Tumblr account.

18. Throne of Glass – Sarah J. Maas

Celaena Sardothien is een huurmoordenaar. Om voor haar misdaden te betalen is ze gevangengenomen en moet ze voor prins Dorian verschijnen. Ze verwacht een hoge straf, maar prins Dorian doet haar een aanbod: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven. In 2016 maakte Deadline bekend dat Hulu de serie voor Throne of Glass heeft opgepakt. Wij hopen echt dat er snel meer bekend gaat worden over de serie van Throne of Glass en dat wij deze snel op tv kunnen bewonderen!

Welk boek hoop jij dat er verfilmd wordt?

Bron: Buzzfeed.com, ew.com, deadline.com, variety.com, cinemablend.com

Lees ook:

5x Young Adult boekenseries over engelen

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen