Lord of the Rings cast toen en nu

Het is onderhand alweer 16 (!!) jaar geleden dat de eerste film van the Lord of the Rings trilogie uitkwam. The Lord of the Rings is een van de grootste film franchises aller tijden en nog steeds zijn de films razend populair. Niemand had verwacht dat het mogelijk was om het boek In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien te kunnen verfilmen, maar het is Peter Jackson gelukt. De films hebben meerdere Oscars gewonnen, waaronder het derde en laatste deel van de trilogie, die maar liefst 11 Oscars mee naar huis mocht nemen.

Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de cast van The Lord of the Rings? Wij zochten het voor je uit.

Elijah Wood was amper 20 jaar oud toen hij aan het Lord of the Rings avontuur begon. Na the Lord of the Rings heeft hij zeker niet stilgezeten. Zo speelde hij een van de hoofdrollen in de serie Wilfred. Dit jaar komt I don’t feel at home in this world anymore uit waarin Elijah een van de hoofdrollen vertolkt.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Sean Astin vertolkte de rol van Sam. Na The Lord of the Rings heeft hij geen grote rollen meer gehad…tot dit jaar. Hij zal namelijk te zien zijn in het tweede seizoen van de razend spannende serie Stranger Things.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Ook Dominic Monoghan heeft niet stil gezeten na The Lord of the Rings. Na zijn rol als hobbit Merry had hij een van de hoofdrollen in de populaire serie Lost.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Na zijn rol als Pippin in The Lord of the Rings is Billy Boyd blijven acteren. Hij heeft verscheidene rollen gehad in verschillende films, maar tot nu toe hebben deze films zijn succes van The Lord of the Rings nog niet weten te overtreffen. In The Lord of the Rings: The Return of the King konden we al horen dat Billy Boyd prachtig kan zingen. Voor The Hobbit: The Battle of the Five Armies heeft hij dan ook het afsluitende lied, The Last Goodbye, van de film gezongen.  

Bron: Getty Images, New Line Productions

Wij waren allemaal wel een beetje verliefd op de geheimzinnige Aragorn, gespeeld door Viggo Mortensen. Na The lord of the Rings heeft Viggo onder andere nog in the Two Faces of January en A Dangerous Method gespeeld.

Bron: Getty Images, New Line Productions

John Rhys-Davies vertolkte de rol van de dwerg Gimli in The Lord of the Rings. Zijn Gimli zorgde altijd voor de nodige vrolijke noot in de franchise. Na The Lord of the Rings speelde hij onder andere in The Princess Diaries 2 en was hij recent nog te zien in The Shannara Chronicles.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Misschien wel de meest bekende acteur uit deze lijst is Ian Mckellen. Wij vonden zijn Gandalf fantastisch. Maar naast The Lord of the Rings heeft Ian Mckellen een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo speelde hij onder andere in de X-men films, was hij te zien in the DaVinci Code, konden we van zijn stem genieten in Beauty and the Beast, (hij sprak namelijk de stem van Cogsworth in) en keerde hij nogmaals terug als de tovenaar Gandalf voor The Hobbit trilogie.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Orlando Bloom had met Legolas zijn eerste grote rol te pakken. Maar naast The Lord of the Rings speelde hij ook in een andere grote filmfranchise, namelijk Pirates of the Caribbean waar hij de rol van Will Turner vertolkt. Ook keerde hij terug in the Hobbit trilogie, net als Ian Mckellen.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Sean Bean vertolkte de rol van Boromir in The Lord of the Rings. Hierna heeft Sean Bean in meerdere films en series gespeeld, waarvan zijn rol als Eddard ‘Ned’ Stark in Game of Thrones waarschijnlijk de bekendste is.

Bron: Getty Images, New Line Productions

De prachtige Cate Blanchett vertolkte in The Lord of the Rings de rol van de elf Galadriel. Ook zij keerde naast Ian Mckellen en Orlando Bloom terug in the Hobbit trilogie. Daarnaast heeft Cate in veel films gespeeld zoals Blue Jasmin en Cinderella.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Met haar elf-achtige gezicht was Liv Tyler perfect als Arwen. Na The Lord of the rings heeft Liv tyler niet veel grote rollen meer te pakken gehad. Haar laatste grote rol was in de Marvel film The incredible Hulk.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Gollum kunnen we uiteraard niet uit de lijst weglaten. Andy Serkis heeft voor deze rol een van de meest iconische stemmen ingesproken. Probeer maar eens “My precious” te lezen zonder zijn stem te horen. Nog steeds is Andy serkis geweldig in het inspreken van stemmen, zo vertolkt hij de hoofdrol in Rise of the Planet of the Apes, sprak hij Captain Haddock in voor de film Tintin and the Secret of the Unicorn en keerde hij nog een keer terug als Gollum in the Hobbit trilogie.

Bron: Getty Images, New Line Productions

“I am no man”. Deze iconische zin sprak Miranda Otto als Éowyn uit. Na the Lord of the Rings speelde ze onder andere in War of the Worlds en de serie Homeland.

Bron: Getty Images, New Line Productions

De lijst wordt afgesloten met de onlangs overleden acteur Christopher Lee. Hij vertolkte de rol van de tovenaar Saruman. Christopher Lee is de enige acteur van the Lord of the Rings cast die J.R.R. Tolkien heeft ontmoet. Aangezien Christopher Lee groot fan van de boeken was en standaard elk jaar de boeken las hielp hij Peter Jackson veel bij het maken van de films. Na the Lord of the Rings speelde Christopher Lee nog in Star Wars en keerde ook hij terug in the Hobbit trilogie.

Bron: Getty Images, New Line Productions

Wie is jouw favoriet uit the Lord of the Rings films?

Lees ook: Lord of the rings-cast komt weer bij elkaar

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 10 redenen waarom Orlando Bloom een lekker ding is

  • De eerste teaser trailer van Pirates of The Caribbean: Dead Men Tell No Tails is uit!

  • Deze acteurs zijn te zien in Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

  • The Bling Ring (DVD)

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen