Lord of the Rings cast toen en nu

In 2001 kwam de eerste film The Lord of the Rings trilogie uit. The Lord of the Rings is een van de grootste film franchises aller tijden en nog steeds zijn de films razend populair. Niemand had verwacht dat het mogelijk was om het boek In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien te kunnen verfilmen, maar het is Peter Jackson gelukt. De films hebben meerdere Oscars gewonnen, waaronder de derde film die maar liefst 11 Oscars mee naar huis mocht nemen. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de cast van The Lord of the Rings? Wij zochten het voor je uit.

Elijah Wood (Frodo Baggins)

Elijah Wood was amper 20 jaar oud toen hij aan het Lord of the Rings avontuur begon. Na the Lord of the Rings heeft hij zeker niet stilgezeten. Zo speelde hij een van de hoofdrollen in de serie Wilfred en was hij te zien in I don’t feel at home in this world anymore en The Last Witch Hunter.

Bron: New Line Cinema, Summit Entertainment

Sean Astin (Samwise Gamgee)

Sean Astin vertolkte de rol van Sam. Na The Lord of the Rings heeft de acteur nog in verschillende films en series gespeeld. Een van zijn grootste rollen was die van Bob Newby in de populaire Netflix serie Stranger Things. Later speelde hij ondere andere nog een gastrol in de serie Supergirl.

Bron: New Line Cinema, Netflix

Dominic Monaghan (Merry)

Ook Dominic Monaghan heeft niet stil gezeten na The Lord of the Rings. Na zijn rol als hobbit Merry had hij een van de hoofdrollen in de populaire serie Lost. Vervolgens was de acteur nog te zien in de series Flashforward en Quantum Break en had hij een rol in Star Wars: The Rise of Skywalker.

Bron: New Line Cinema, Walt Disney Pictures, Lucasfilm

Billy Boyd (Pippin)

Na zijn rol als Pippin in The Lord of the Rings is Billy Boyd blijven acteren. Hij heeft verscheidene rollen gehad in verschillende films, maar tot nu toe hebben deze films zijn succes van The Lord of the Rings nog niet weten te overtreffen. In The Lord of the Rings: The Return of the King konden we al horen dat Billy Boyd prachtig kan zingen. Voor The Hobbit: The Battle of the Five Armies heeft hij dan ook het afsluitende lied, The Last Goodbye, van de film gezongen. Daarnaast was hij nog te zien in de serie Outlander en had hij een gastrol in de Netflix serie Hollywood

Bron: New Line Cinema, Tall Ship Productions

Viggo Mortensen (Aragorn)

Wij waren allemaal wel een beetje verliefd op de geheimzinnige Aragorn, gespeeld door Viggo Mortensen. Na The lord of the Rings heeft Viggo onder andere nog in the Two Faces of January en A Dangerous Method gespeeld. In 2018 was de acteur te zien in de film Green Book. Voor deze rol was hij zelfs genomineerd voor een Oscar!

Bron: New Line Cinema, Dreamworks Pictures

John Rhys-Davies (Gimli)

John Rhys-Davies vertolkte de rol van de dwerg Gimli in The Lord of the Rings. Zijn Gimli zorgde altijd voor de nodige vrolijke noot in de franchise. Na The Lord of the Rings heeft de acteur in veel films en series gespeeld. Zo was hij onder andere te zien in The Princess diaries 2 en The Shannara Chronicles. Wij mochten deze geweldige acteur ook interviewen! Het gehele interview is hier terug te lezen.

Bron: New Line Cinema, Music Television (MTV)

Ian McKellen (Gandalf)

Misschien wel de meest bekende acteur uit deze lijst is Ian McKellen. Wij vonden zijn Gandalf fantastisch. Maar naast The Lord of the Rings heeft Ian Mckellen een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo speelde hij onder andere in de X-men films, was hij te zien in the DaVinci Code, keerde hij nogmaals terug als de tovenaar Gandalf voor The Hobbit trilogie, konden we van zijn stem genieten in de live-action film Beauty and the Beast, (hij sprak namelijk de stem van Cogsworth in) en was hij te zien in Cats.

Bron: New Line Cinema

Orlando Bloom (Legolas)

Orlando Bloom had met Legolas zijn eerste grote rol te pakken. Maar naast The Lord of the Rings speelde hij ook in een andere grote filmfranchise, namelijk Pirates of the Caribbean waar hij de rol van Will Turner vertolkte. Ook keerde hij terug in the Hobbit trilogie om nogmaals zijn rol van Legolas te vertolken. In 2019 was de acteur nog te zien in de serie Carnival Row.

Bron: New Line Cinema, Amazon Studios

Sean Bean (Boromir)

Sean Bean vertolkte de rol van Boromir in The Lord of the Rings. Hierna heeft Sean Bean in meerdere films en series gespeeld, waaronder de rol van Eddard ‘Ned’ Stark in Game of Thrones. Ook was hij te zien in de films Jupiter Ascending en The Martian en speelde hij in de series Medici en Snowpiercer.

Bron: New Line Cinema, Big Light Productions

Cate Blanchett (Galadriel)

De prachtige Cate Blanchett vertolkte in The Lord of the Rings de rol van de elf Galadriel. Ook zij keerde naast Ian Mckellen en Orlando Bloom terug in the Hobbit trilogie. Daarnaast heeft Cate in veel films gespeeld zoals Blue Jasmin, Cinderella, Thor: Ragnarok en Ocean's Eight.

Bron: New Line Cinema, Warner Bros.

Liv Tyler (Arwen)

Met haar elf-achtige gezicht was Liv Tyler perfect als Arwen. Na The Lord of the rings heeft Liv tyler niet veel grote rollen meer te pakken gehad. Wel was ze onder andere te zien in de films The incredible Hulk en Ad Astra en was ze te zien in de series The Leftovers en 9-1-1: Lone Star.

Bron: New Line Cinema, Warner Bros. Television 

Andy Serkis (Gollum)

Gollum kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Andy Serkis heeft voor deze rol een van de meest iconische stemmen ingesproken. Probeer maar eens “My precious” te lezen zonder zijn stem te horen. Nog steeds is Andy serkis geweldig in het inspreken van stemmen, zo vertolkt hij de hoofdrol in Rise of the Planet of the Apes, sprak hij Captain Haddock in voor de film Tintin and the Secret of the Unicorn en keerde hij nog een keer terug als Gollum in the Hobbit trilogie. Naast het inspreken van stemmen doet hij ook 'gewoon' acteerwerk. Zo was hij onder andere te zien in de film Black Panther en de Netflix serie The Letter for the King.

Bron: New Line Cinema, Marvel Studios, Walt Disney Pictures

Miranda Otto (Éowyn)

“I am no man”. Deze iconische zin sprak Miranda Otto als Éowyn uit. Na the Lord of the Rings speelde ze onder andere in War of the Worlds en de series Homeland, 24: Legacy en Chilling Adventures of Sabrina.

Bron: New Line Cinema, Warner Bros. Television

 

Wie is jouw favoriet uit the Lord of the Rings films?

Lees ook: Lord of the rings-cast komt weer bij elkaar

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

  • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

  • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

  • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

  • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen