Friends Cast Toen en Nu

Friends is misschien wel een van onze meest favoriete sitcoms aller tijden. Hoewel de serie al in  2004 is afgelopen worden er nog altijd herhalingen op tv uitgezonden. Nog altijd kijken we graag naar het leven van Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey en Ross. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de Friends-acteurs? Wij zochten het voor je uit!

Jennifer Aniston – Rachel Green

Jennifer Anniston speelde de rol van Rachel Green in Friends. Na het einde van de serie heeft ze zeker niet stil gezeten en is met name groot geworden in het romcom genre. Ze speelde in films als Rumor Has It, He’s Just Not That Into You, Horrible Bosses, We’re The Millers en Dumplin'. Sinds 2019 is de actrice te zien in de serie The Morning Show.

Bron: Warner Bros. Television, Echo Films, Apple TV+

Courteney Cox – Monica Geller

Courteney Cox had eigenlijk auditie gedaan voor de rol van Rachel, de producers vonden haar namelijk perfect als Rachel, maar Courteney vond zelf dat ze beter paste bij de rol van Monica. Wij zijn het daar helemaal mee eens! Na Friends heeft Courteney een van de hoofdrollen gespeeld in de Scream franchise. Ook speelde ze de hoofdrol in de serie Cougar Town.

Bron: Warner Bros. Television, Coquette Productions

David Schwimmer – Ross Geller

Na Friends is David Schwimmer voornamelijk achter de schermen gaan werken. Hij was nog wel te horen als stem van Giraffe Melman in de films van Madagaskar. Daarnaast speelt hij in de serie American Crime Story de vader van Kim Kardashian. In 2020 was de acteur te zien in de serie Intelligence.

Bron: Warner Bros. Television, Dark Harbor Stories

Lisa Kudrow – Phoebe Buffay

Lisa Kudrow veroverde iedereens hart met de manier waarop ze de excentrieke Phoebe Buffay portretteerde. Na Friends speelde ze de hoofdrol in de serie Comeback, die ze zelf ook schreef. Ook speelde ze de hoofdrol in de serie Web Therapie. In 2020 was ze te zien in de Netflix serie Space Force. Daarnaast had ze ook nog bijrollen in films als P.S. I Love You en Easy A.

Bron: Warner Bros. Television, Netflix

Matthew Perry – Chandler Bing

Ten tijde van Friends kampte Matthew Perry met een drank en drugs verslaving. Gelukkig is hij nu helemaal clean en helpt hij ook anderen om van hun verslaving af te komen. Na Friends heeft Matthew onder andere een bijrol gehad in de film 17 Again. Ook speelde hij de hoofdrol in series als Mr. Sunshine, Go On en The Odd Couple. Helaas waren deze series geen lang leven beschoren. Tegenwoordig speelt hij ook in veel toneelstukken in Londen.

Bron: Warner Bros. Television, Universal Television

Matt LeBlanc – Joey Tribbiani

Met zijn catchphrase “How you doin’” vielen alle vrouwen in katzwijm voor Joey Tribbiani, gespeeld door Matt LeBlanc. Als enige van de zes Friends kreeg zijn karakter Joey een spin-off die voor twee seizoenen liep. Daarna heeft Matt een 4-jarige break van acteren genomen. Na zijn break was hij te zien in de serie Episodes, waarin hij zichelf speelt. Met deze serie won Matt LeBlanc een Golden Globe voor beste acteur. Vervolgens was de acteur van 2016 tot en met 2020 te zien in de serie Man with a Plan.

Bron: Warner Bros. Television, CBS Television Studios

 

Wie is jouw favoriete Friend?

Bron: Imdb.com, People.com, Biography.com, nu.nl

Lees ook: Bekende acteurs en actrices met een gastrolletje in Friends

Nieuwste artikelen

  • My own worst enemy – Lily Lindon

  • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

  • Martin Scherstra – Hotel De jutter

  • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

  • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen