7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

Als kind smulden we van alle magische Disney films en konden we er dagen naar blijven kijken. Maar nu dat we volwassen zijn vinden we het stiekem toch nog steeds heel erg leuk om naar de nieuwe Disney films in de bioscoop te gaan. Of om natuurlijk een avondje de oude films opnieuw te kijken! En wij hebben genoeg redenen waarom Disney niet alleen leuk is voor kinderen.

1. In Disney films zit een grote dosis humor

Dit is toch wel één van de belangrijkste redenen waarom volwassenen zoveel van Disney films houden. Er zit namelijk super leuke humor in. Soms rol je gewoon over de grond van het lachen! Veel Disney films worden ook geproduceerd met het idee dat het leuk en interessant moet zijn voor volwassenen. Dit zal dan ook wel de reden zijn dat de humor in Disney films volwassenen erg aanspreekt! Denk hierbij maar aan het liedje Promiscuous Dogs uit Lady en De Vagebond of aan the crane with Barbie legs uit Toy Story, dat eigenlijk een hoertje (Hooker, snap je hem?!) moet voorstellen.

Bron: Disney

2. Disney maakt gebruik van thema’s die ook voor volwassenen leuk zijn

Naast heel veel humor gebruikt Disney ook hele serieuze onderwerpen in zijn films. In de film Up bijvoorbeeld: aan het begin van de film gaan we door het leven van Carl en zijn vrouw Ellie. Na een mooi en gelukkig huwelijk, waarin ze helaas geen kinderen konden krijgen, overlijdt Ellie en laat Carl helemaal alleen achter. En denk maar is aan Finding Nemo waarin de kleine vis wordt gescheiden van zijn vader. Dit soort thema’s komen veel harder bij je binnen als je volwassen bent. Hierdoor krijgt een Disney film toch wel een hele andere betekenis!

Bron: Disneu

3. Er zitten belangrijke boodschappen verborgen in Disney films

Disney films dragen bijna altijd een belangrijke boodschap met zich mee. In Sneeuwwitje draait het allemaal om vriedenlijkheid, in Pinnokio om het vertellen van de waarheid en in Assepoester kwam naar voren dat je vergevingsgezing moet zijn. En wat toch wel een van onze favoriete boodschappen is, is de boodschap uit Frozen: je zus komt altijd voor de man! Maar Disney’s adviezen zijn niet altijd goed om op te volgen, zoals het roken van een hasjpijp om wijsheid te vergaren uit Alice in Wonderland. Hoewel het natuurlijk wel komisch is.

Bron: Disney

4. Ook volwassenen kunnen iets leren van Disney

Disney films zitten niet alleen vol met humor en geheime boodschappen, maar je kan er ook nog eens echt iets van leren! Kijk maar eens naar de film Hercules, dat zit vol met Griekse mythologie. En we weten nu ook alles over de Engelse legende, het zwaard in de steen, door de film Merlijn de tovenaar.

Bron: Disney

5. De soundtracks zijn geweldig

Hier kunnen we gewoonweg niet om heen! De meeste Disney films hebben namelijk heerlijke nummers die in je hoofd blijven hangen. Wie kan Let It Go uit Frozen nou niet helemaal meezingen? En ook Diep in de zee uit De Kleine Zeemeermin kan dagen in je hoofd blijven rondspoken. Heerlijk!

Bron: Disney

6. Je kan even ontsnappen aan het dagelijks leven

Soms heb je van die dagen dat het allemaal even tegen zit of je zit gewoon in een sleur. Hoe kan je daar nou beter vanaf komen dan door even naar je favoriete Disney film te kijken? Je wordt namelijk gewoon vrolijk van personages zoals Olaf, Timon & Pumbaa en Botje. Je vergeet in een seconde al je problemen!

Bron: Disney

7. Disney films blijven magisch

We zullen nooit vergeten dat dromen echt uit kunnen komen. En daarvoor hoeven we alleen maar even een Disney film op te zetten die ons weer dat magische gevoel geeft! Het maakt niet zoveel uit welke film dat dan is, maar Assepoester is natuurlijk wel perfect hiervoor!

Bron: Disney

Welke Disney film is nog steeds jouw favoriet?

Bron: ohmy.disney.com, wegotthiscovered.com

Lees ook: Van Disney Prinsessen naar echte koninginnen

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • De 10 grappigste Disney personages!

  • De Disneyversie van sprookjes versus de échte versie van sprookjes

  • 9 x de leukste Disneyfilms voor de winterse kou

  • Top 10 Disneyfilms met de beste liedjes

  • Redenen om alleen naar de bioscoop te gaan

Zoek in artikelen