10 bekende acteurs die uit films zijn geknipt

Het komt best vaak voor dat er in een film hele scènes weggeknipt worden in de montagekamer. Zoals ze dat altijd zo mooi zeggen “Kill your darlings”. Maar niet alleen scènes worden uit films geknipt, soms komt het ook voor dat er hele rollen wegvallen in de uiteindelijke film. Je zou verwachten dat het geen bekende acteurs zijn die uiteindelijk niet in de film te zien is, maar niets is minder waar! Ook bekende acteurs zoals Paul Rudd en Harrison Ford kunnen uit films geknipt worden. Wij hebben voor jullie 10 bekende acteurs die uit een film zijn geknipt op een rij gezet.

Harrison Ford -  E.T.

Harrison Ford zou eigenlijk een cameo scène hebben in E.T. Harrison was ten tijde van E.T. aan het daten met Melissa Mathison, de scenarioschrijver van E.T. Hij stemde ermee in om voor zijn vriendin en Steven Spielberg een cameo te filmen. Hij zou in de film de directeur van de school spelen. Zijn gezicht zou niet te zien zijn, je ziet alleen zijn rug en hoort zijn stem. In de scène zien we Elliot in de kamer van de directeur van de school zitten. Uiteindelijk vond Spielberg dat de scène niks aan de film zou toevoegen en het eerder een afleiding zou zijn van het verhaal, waarna de scène uit de film geknipt is. Gelukkig bestaat de scène nog wel en je kunt hem hieronder bekijken!

Uma Thurman – Savages

Uma zou in Savages de moeder spelen van Blake Lively, maar uiteindelijk is haar rol er helemaal uitgeknipt. Oliver Stone, de regisseur van de film, legde uit dat ze meerdere personages die in het boek Savages voorkomen, uit de film moesten knippen. Zo ook de rol van Uma. Oliver vertelt verder dat hij de moeder een goed personage vond en dat Uma haar perfect vertolkte. Ook de scènes die ze hadden gefilmd met Uma vond hij goed. Maar Oliver zegt dat je niet genoeg tijd hebt om alle verhaallijnen en karakters van een boek in een film te stoppen en dat ze uiteindelijk hebben moeten besluiten om de rol van Uma uit de film te knippen.

Bron: Miramax

Shailene Woodley  - The Amazing Spiderman 2

Shailene Woodley was gecast in de rol van Mary Jane Watson en ze zou een potentiële nieuwe liefdesrelatie kunnen vormen voor Peter Parker. De regisseur, Marc Webb, legt uit waarom ze uiteindelijk geknipt is uit de film: ze is een fantastische actrice, zegt hij. Maar het was erg moeilijk om Mary Jane te introduceren als een eventuele liefdesrelatie terwijl er nu zo veel op het spel staat voor Peter en Gwen. Uiteindelijk zijn al Shailene’s scènes uit de film geknipt.

Bron: Home Box Office (HBO)

Tobey Maguire – Life of Pi

Tobey Maguire had een rolletje bemachtigd in de film Life of Pi. Maar Ang Lee, de regisseur van de film, vertelde dat hij Tobey te beroemd vond voor de rol! Hij legde uit dat hij de situatie verkeerd had ingeschat. Het is maar een kleine rol die Tobey had, maar doordat er zo’n grote filmster in die scène zit gaat iedereens aandacht meteen naar Tobey toe en zijn de kijkers eventjes uit het verhaal dat de regisseur probeert over te brengen. Tobey is uiteindelijk vervangen door een minder bekende acteur.

Bron: Warner Bros.

Paul Rudd  - Bridesmaids

Paul Rudd zou eigenlijk de blind date zijn van het karakter van Kristin Wiig. Tijdens die blind date zou Paul Rudd nou niet de meest charmante man spelen. Kristin vertelde dat ze de dagen dat Paul op de set was ontzettend veel plezier hadden en ook Paul Feig, de regisseur van Bridesmaids, zegt dat het een van de grappigste scènes was om te filmen. De rol was zelfs speciaal voor Paul Rudd gemaakt. Dus waarom hebben ze hem er dan toch uitgeknipt? Blijkbaar liep de speelduur van de film al tegen de 2,5 uur, daarnaast had het karakter van Kristin Wiig al een gekke ‘lovetriangle’ gedurende de film. Om daar nog deze blind date scène aan toe te voegen zou te veel worden, waarna deze scène uit de film geknipt is.

Bron: Marvel Studios

 Kevin Costner – The big chill

Aan het begin van de carrière van Kevin Costner werd Kevin gecast in de film The big chill. Hij zou hierin een jongen spelen die zelfmoord pleegt. Kevin had voor deze film een aantal flashback scènes voor zijn karakter gefilmd. Echter vond de regisseur dat hij met deze flashbacks de kleinschaligheid en het belang van de boodschap van de film zou overschaduwen. Uiteindelijk zijn alle flashback scènes uit de film geknipt en was Kevin Costner alleen te zien als lijk in de film.

Bron: Warner Bros.

Jena Malone – Batman v. Superman: Dawn of justice

Jena Malone zou in eerste instantie een rol spelen in de Batman v. Superman film. Welk karakter ze precies zou spelen was niet bekendgemaakt, maar geruchten gaan dat ze had getekend voor de rol van Batgirl. Maar uiteindelijk bleek dat ze helemaal niet in de film te zien was! Waarom ze er precies is uitgeknipt is niet bekendgemaakt, maar velen gaan ervanuit dat het iets te maken heeft met de speelduur van de film.

Bron: Lionsgate

Michelle Monaghan – Unfaithful, Syriana, Constantine

Michelle Monaghan heeft wel heel veel pech. Ze is namelijk al uit maar liefst drie films geknipt! In Unfaithful zou ze samen met Richard Gere in de film spelen, maar helaas redde haar rol het niet tot in de film. Hetzelfde geld voor haar rol in Syriana. In de bovennatuurlijke thriller Constantine had Michelle een vrij grote rol te pakken naast Keanu Reeves. Ze zou Ellie spelen, een halfbloed demon die een knipperlichtrelatie heeft met Constantine. De makers vonden echter dat de aanwezigheid van Ellie te vriendschappelijk was voor de morbide onderzoeker. Daarom is er besloten om de gehele rol van Ellie uit de film te laten.

Bron: Universal Television

Ashley Judd – Natural Born Killers

Veel scènes uit Natural Born Killers van Quentin Tarantino zijn uiteindelijk uit de film geknipt. Zo ook de scène met Ashley Judd. Ze zou een jonge getuige spelen genaamd Grace Mulberry. Ze zou getuigen tegen het moordlustige duo nadat ze had gezien hoe de twee al haar vrienden hadden afgeslacht op een logeerpartijtje. Woody Harrelson’s karakter Mickey loopt vrij rond in het gerechtshof en wanneer hij naar Grace toeloopt steekt hij haar neer. Uiteindelijk is deze scène uit de film gehaald vanwege tijdsgebrek.

Bron: Summit Entertainment

Sarah Jessica Parker – Lovelace

Sarah Jessica Parker zou een politieke activist Gloria Steinem spelen in Lovelace. De regisseur zou de film eerst laten eindigen in het jaar 1984. Hierin zou te zien zijn hoe Gloria samen met Linda zou strijden tegen de porno-industrie. Echter besloten de makers van Lovelace de film te laten eindigen in 1980 waardoor Sarah Jessica Parker’s rol uit de film is geknipt.

Bron: Home Box Office (HBO)

 

Wist jij al dat al deze acteurs uit een film geknipt zijn?

Bron: Entertainment Weekly, Screenrant, foxnews.

Lees ook: 6 bekende filmscènes die iedereen verkeerd begrijpt

Nieuwste artikelen

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

Gerelateerde artikelen

  • De grappigste bloopers van je favoriete films

  • 5x Huilen van het lachen (DVD)

  • Deze acteurs zijn ouder dan je zou denken

  • 9 x de leukste rollen van Melissa McCarthy

  • Recensie: The Age of Adaline

Zoek in artikelen