10 real life schandalen waardoor acteurs uit series werden ontslagen

Het incident met Johnny Depp is de laatste tijd breed uitgemeten in de media. Hij zou, volgens velen, niet gecast mogen zijn voor de rol van Grindelwald in de Fantastic Beasts films, aangezien hij beschuldigd werd van huiselijk geweld. Johnny Depp behield hier wel zijn rol, maar veel andere acteurs hadden dat geluk niet. Hieronder een lijstje van acteurs die zijn ontslagen door persoonlijke, of iets minder persoonlijke, schandalen.

1.     Isaiah Washington – Grey’s Anatomy

Hij speelde twee jaar lang de strenge chirurg Dr. Preston Burke, totdat hij beschuldigd werd van homofobe uitspraken tegen zijn tegenspeler T.R. Knight. Eerst bood hij zijn excuses aan voor zijn ‘ongelukkige woordkeuze’ maar later ontkende hij dat hij Knight ooit een ‘faggot’ had genoemd. Grey’s Anatomy verlengde na dit incident zijn contract niet, en Dr. Preston Burke is sinds toen verleden tijd.

Bron: ABC

2.     Lisa Bonet – The Cosby Show

Lisa Bonet werd ontslagen uit The Cosby Show door creatieve verschillen met Bill Cosby. Maar het was duidelijk dat de echte reden haar seksscène in de film Angel Heart was. Volgens Cosby paste dit niet bij de ‘familieshow’.

Bron: NBC

3.     Gary Dourdan – CSI

Volgens de officiële kanalen verliep het ontslag van Gary Dourdan (Warrick) vriendschappelijk, maar achter de schermen werd duidelijk dat hij persoonlijke problemen had. Hij werd gearresteerd voor drugsbezit, crashte zijn auto, sloeg zijn vriendin een gebroken neus en werd veroordeeld voor een proeftijd van vijf jaar. Hierin zat een jaar van counseling op het gebied van huiselijk geweld en drugs. Na deze schandalen diende hij een jaar later failissement in.

Bron: CBS

4.    Robert Downey Jr. – Ally McBeal

Robert Downey Jr. had een drugsverleden toen hij begon met Ally McBeal. Hij is meerdere keren gearresteerd voor drugsbezit en ook voor een inbraak in het huis van de buurman, waar hij in zijn bed ging slapen. De makers van Ally McBeal gaven hem het voordeel van de twijfel, maar toen hij nog een keer werd gearresteerd voor een wandelingetje maken op blote voeten in Culver City, en ook nog eens onder invloed van cocaïne, was de koek op. Na de schandalen werd hij clean en Iron Man, en daarmee een ster in Hollywood.

Bron: FOX

5.     Thomas Gibson – Criminal Minds

Gibson speelde ongeveer 11 seizoenen lang de FBI-agent Aaron Hotchner (Hotch) in de serie Criminal Minds. Één probleem: hij had wat last van woede-uitbarstingen. Hij duwde een keer een producer en ging naar woedebeheersingstherapie. De andere acteurs uit Criminal Minds zagen ook dat het niet goed met hem ging. In het begin van seizoen 12 liep het echt uit de hand tijdens een meningsverschil over het script. Hij trapte namelijk een schrijver tegen de schenen (letterlijk), en daarna werd ‘Hotch’ weggestuurd om weer in therapie te gaan.

Bron: ABC, CBS

6.     Michelle Rodriguez en Cynthia Watros – Lost

Michelle Rodriguez en Cynthia Watros zijn in 2005 op dezelfde dag gearresteerd voor rijden onder invloed. Michelle was al bekend met dit misdrijf en heeft er zelfs voor gezeten. Ook is ze op Hawaï, waar Lost opgenomen werd, drie keer aangehouden voor het overschrijden van de snelheidslimiet. De producers zeiden wel dat Michelle’s personage Ana-Lucia maar voor een jaar in de show zou blijven en daarna gedood zou worden, maar het is wel heel toevallig dat allebei de acteurs, dus ook Cynthia’s personage, in dezelfde aflevering hun laatste optreden maakten.

Bron: ABC

7.     Nicollette Sheridan – Desperate Housewives

Nadat haar personage uit de serie werd geschreven spande ze een rechtszaak aan tegen de maker van de show, Marc Cherry. Ze zei dat ze werd mishandeld tijdens de opnames, en dat ze is ontslagen omdat ze dit naar buiten bracht. Andere acteurs uit de serie deden geen uitspraken hierover. Bij de uiteindelijke rechtszaak werd haar claim afgewezen. Wat er ook gebeurd is, Nicollette speelde vanaf toen niet meer in Desperate Housewives.

Bron: ABC

8.     Taylor Momsen – Gossip Girl

Jenny Humphrey had veel problemen waarmee ze moest omgaan in Gossip Girl, en zo was het ook in het echte leven van Taylor Momsen. Ze kwam erachter dat ze eigenlijk niet echt wilde acteren en stortte zich volledig op haar rockband The Pretty Reckless in plaats van op de serie. Later werd beweerd dat ze ‘niet erg nuchter was’ toen ze kwam opdagen voor de opnames. Na deze schandalen is ze ontslagen omdat ze onbetrouwbaar en grillig was.

Bron: The CW

9.     Charlie Sheen – Two and a Half Men

Charlie Sheen staat natuurlijk bekend als een vrouwenverslindster door Two and a Half Men, waar hij niet altijd even aardig is tegen de vrouwen die hij date. Ook is hij niet aardig geweest tegen de producer en bekritiseerde hem in de media. Charlie Sheen kon op een gegeven moment vertrekken en Ashton Kutcher verving hem.

Bron: CBS

10.  Jay Thomas – Cheers

Jay Thomas speelde Eddie LeBec, die geregeld voorkwam in Cheers als de Frans-Canadese hockey spelende man van Carla (Rhea Perlman). Maar dat veranderde snel toen hij in een radioprogramma zei dat de show ‘brutaal’ was. “I have to kiss Rhea Pearlman.” Daarna werd zijn personage vermoord door een Zamboni (een ijsmachine om het ijs mee te polijsten).

Bron: NBC

Welk schandaal hadden jullie niet verwacht?

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: 15 beroemde stelletjes die bewijzen dat liefde voor altijd kan zijn

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • 10x acteurs voor en na special effect make-up

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

Zoek in artikelen