Terugblik: Wat is er gebeurd in Riverdale seizoen 2 tot nu toe?

In Riverdale’s seizoen 2 gaat het er hard aan toe. The Black Hood maakt het de inwoners van het stadje niet makkelijk en dat verhoogt de spanning flink. Elke week kijken we zo snel mogelijk de volgende aflevering. Alleen heeft Riverdale weer een break, en keert pas terug met de laatste afleveringen van het tweede seizoen op 18 januari. Die datum komt al redelijk in de buurt en daarom leek het ons een perfect moment om terug te blikken op het spectaculaire Riverdale seizoen 2 tot nu toe. What happened in Riverdale?

PAS OP: GROTE SPOILERS

Riverdale seizoen 2

Wat is er gebeurd in Riverdale seizoen 2 tot nu toe?

Seizoen 1 eindigt met de schietpartij op Archie’s vader Fred. Zijn leven hangt aan een zijden draadje door het schot uit het pistool van The Black Hood.

Waar het allemaal om draait in het Riverdale seizoen 2 is het ontmaskeren (letterlijk), van schurk The Black Hood. Daarom is dit seizoen een stuk duisterder dan het eerste. 

Terwijl Fred aan het herstellen is, gaat Archie op missie om de identiteit van de man die zijn vader neerschoot te vinden. De gemoederen lopen pas echt hoog op als The Black Hood Miss Grundy, de oude vlam en lerares van Archie, bruut vermoord.

Archie neemt het heft in eigen handen en zet een eigen groep op die om beurten patrouilleert om de stad veilig te houden. Deze groep: The Red Circle, maakt een video waar ze The Black Hood waarschuwen. De groep houdt niet lang stand doordat de ouders en het schoolhoofd er niet zo blij mee zijn.

Nadat zijn vader naar de gevangenis moest, gaat Jughead naar school in de Southside, dat leidt tot spanningen tussen hem en zijn vrienden. De Bughead relatie staat ook op losse schroeven door Jughead’s dubbelleven. Uiteindelijk wordt hij lid van de Southside Serpents, de motorgang van zijn vader.

Ondertussen krijgt Betty brieven van The Black Hood, die haar voor onmogelijke keuzes stelt. Ze speelt zijn spelletje mee, aangezien ze denkt dat dat haar zal leiden naar de identiteit van de moordenaar. Door deze keuzes moet ze breken met haar vrienden, met Jughead en haar principes.

Veronica en Archie’s relatie bloeit op dit seizoen, wat zeker te zien is aan de vele seksscènes. Waar wij wel een beetje verbaasd over waren is die ene scène in de douche. Archie’s vader is net neergeschoten en Archie wast zijn bloed van zijn lijf. Wat volgt is een vrijpartij in het bloed. (?!) Verder is het een leuk stel hoor.

Riverdale seizoen 2

Wat zal er verder gaan gebeuren in Riverdale seizoen 2?

In de laatste afleveringen focuste de serie zich meer op de verhaallijnen van de personages in plaats van op The Black Hood. Jughead’s vader FP Jones mocht uit de gevangenis en begint met werken bij restaurant Pop’s.

Veronica en Archie’s liefde gaat er heftig aan toe, totdat Archie “Ik hou van je” zegt. Veronica krijgt het hier spaansbenauwd van en kan het niet opbrengen om het terug te zeggen.

Actrice Camila Mendes, die Veronica Lodge speelt, zegt dat de rest van seizoen 2 nog meer over de personages zal gaan en minder over de plot. Maar aan het eind zal een grote onthulling komen met een plottwist.

De laatste afleveringen laten ons achter met vragen over hoe het zal gaan met de relaties van de tieners. Zijn ze uit elkaar of blijven ze samen? En dat zijn niet de enige vragen die we hebben, vertel ons alsjeblieft, Wíe is The Black Hood?

Het lijkt een tijdje alsof we dat pas te weten komen in seizoen 2B. Maar dan komt het hoor. De laatste aflevering van het jaar. De antwoorden krijgen we en hoe. The Black Hood is ontmaskerd. Na een zinderende achtervolging hebben we die schurk eindelijk te pakken. Mr. Svenson, jij sneaky bastard.

Maar hoe gaat het verder in Riverdale seizoen 2?

De trailer van het tweede deel van Riverdale seizoen 2 is uit en die belooft veel voor de laatste afleveringen. We zien Southside High opgedoekt worden, en Betty’s langverwachte broer komt eindelijk in beeld. Verder kunnen we nog niet heel veel afleiden aan de titels van de afleveringen, dus dat wordt spannend!

S2.A10: Chapter Twenty-Three: The Blackboard Jungle (18 januari)

S2.A11: Chapter Twenty-Four: The Wrestler (25 januari)

S2.A12: Chapter Twenty-Five: The Wicked and The Divine (1 februari)

S2.A13: Chapter Twenty-Six: The Tell-Tale Heart (7 februari)

Bekijk hier de trailer!

 

Kunnen jullie ook niet wachten op de nieuwe afleveringen van Riverdale seizoen 2?

Bron: CW

Lees ook: Deze films en series verschijnen in januari op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De cast blikt terug op The Princess Bride

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen