Wat doet de cast van Harry Potter nu?

Het is ondertussen alweer zeven jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam. We hebben de personages én de acteurs door de jaren heen zien opgroeien en zijn eigenlijk ook met ze mee opgegroeid. Ben je ook zo benieuwd wat de acteurs die we kennen als de bekende Harry Potter-personages in de jaren na de film hebben gedaan en wat ze tegenwoordig doen? Lees dan snel verder en kom erachter wat de cast van Harry Potter nu doet.

1. Daniel Radcliffe - Harry Potter

Daniel Radcliffe kennen we natuurlijk als Harry Potter. Veel mensen zullen hem waarschijnlijk ook altijd blijven zien als de tovenaar uit de populaire filmserie, maar hij speelt tegenwoordig nog steeds in verschillende films! Een aantal voorbeelden hiervan zijn Swiss Army Man, Kill Your Darlings en Horns. Daarnaast heeft hij gespeeld in het toneelstuk Rosencrantz and Guildenstern Are Dead.

cast van harry potterBron: Warner Bros., Cross Creek Pictures

2. Emma Watson - Hermelien Griffel

Emma Watson, die Hermelien speelde in de films, is nog steeds druk bezig met acteren. Zo was ze te zien in de Disney live-action film Beauty and the Beast, The Circle en The Perks of Being a Wallflower. Daarnaast werd ze aangesteld als UN Women Goodwill Ambassador waar ze zich bezig houdt met de emancipatie van jonge vrouwen.

cast van harry potterBron: Warner Bros., 1978 Films

3. Rupert Grint - Ron Wemel

Rupert Grint was na de Harry Potter-films vooral te zien in een aantal kleinere indiefilms, zoals Cherrybomb en Wild Target. Daarnaast maakte hij zijn Broadway-debuut met It's Only a Play. Tegenwoordig is hij te zien in de series Snatch en Sick Note.

cast van harry potterBron: Warner Bros., Partizan Films

4. Tom Felton - Draco Malfidus

Na de Harry Potter-films was Tom Felton onder andere te zien in de film Rise of the Planet of the Apes en de serie Murder in the First. In 2016 verscheen hij in de populaire serie The Flash, maar hij keerde niet terug voor het vierde seizoen.

cast van harry potterBron: Warner Bros., The CW

5. Bonnie Wright - Ginny Wemel

Bonnie Wright, die Ginny speelt in de films, was onder andere te zien als Agatha Christie in Agatha Christie: A Life in Pictures. Daarnaast speelde ze in Those Who Wander en Who Killed Nelson Nutmeg? Bonnie is ook regisseur, doet modellenwerk en heeft haar eigen productiebedrijf. Lekker druk, dus!

cast van harry potterBron: Warner Bros., Beyond Collective, Rival Film

6. Evanna Lynch - Loena Leeflang

Evanna Lynch, die de excentrieke Loena speelde in de films, was te zien in nog een handvol andere films en series. Ze was onder andere te zien in de film G.B.F., de korte film It Don't Come Easy en de film My Name is Emily, waarin ze de hoofdrol speelde.

cast van harry potterBron: Warner Bros., Newgrange Pictures, Kennedy Films

7. Matthew Lewis - Marcel

Dat de acteur die de ongemakkelijke Marcel is opgegroeid tot een heel knappe man is een feit. Matthew Lewis was de afgelopen jaren onder andere te zien in de film Me Before You met Emilia Clarke en Sam Claflin en de serie Ripper Street.

cast van harry potterBron: Warner Bros., Metro-Goldwyn-Mayer, New Line Cinema, Sunswept Entertainment

8. Alfie Enoch - Daan Tomas

In de Harry Potter-films had Alfie Enoch een wat kleinere rol als Daan Tomas. Hij kreeg echter een hoofdrol in de serie How to Get Away with Murder, waarin hij de rechtenstudent Wes Gibson speelde.

cast van harry potterBron: Warner Bros., Shondaland, Nowalk Entertainment, ABC Studios

9. Jason Isaacs - Lucius Malfidus

Jason Isaacs, die de vader van Draco speelde in de films, is meerdere keren te zien geweest als slechterik in een film. Zo speelde hij Kapitein Haak in de film Peter Pan uit 2003 en Dr. Volmer in de horrorfilm A Cure for Wellness. Tegenwoordig is hij te zien als kapitein Gabriel Lorca in Star Trek: Discovery.

cast van harry potterBron: Warner Bros., CBS Television Studios

10. Ralph Fiennes - Voldemort

Zoals Ralph Fiennes eruit ziet in de Harry Potter-films herken je hem bijna niet! Dat is ook maar gelukkig, want anders zou hij er nogal eng uit zien. De acteur is naast Harry Potter onder andere te zien geweest in The Grand Budapest Hotel en Hail, Caesar!cast van harry potterBron: Warner Bros., Fox Searchlight Pictures

Wist jij wat de cast van Harry Potter nu doet?

Bron: IMDB, Warner Bros.

Lees ook: 10 magische ideeën voor een Harry Potter-feest

Nieuwste artikelen

  • Gletsjer - Suzanne Vermeer

  • Pony - R.J. Palacio

  • De tijdontkenner - Ilse Ceulemans

  • Gouden dagen - Berend Sommer

  • Stilstaand water - Maria Broberg

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen