7 plekken waar je als Harry Potter-fan écht naartoe moet

Harry Potter bestaat alweer langer dan 20 jaar, maar we kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Er is nog altijd veel nieuws rondom de magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreërd en dat vinden wij helemaal niet erg! Het liefst zouden we ook op Zweinstein willen wonen, maar dat is helaas niet mogelijk. Wel kunnen wij heel dichtbij komen door 7 plekken te bezoeken waar je als Harry Potter-fan écht naartoe moet gaan!

1. Londen, Engeland

Als echte Harry Potter fan moet je natuurlijk wel een keer naar Londen gaan, de plek waar het allemaal begon. Hier kan je het King's Cross station bezoeken, waar je meteen een leuke foto kan maken op perron 9 3/4. Een overnachting boek je natuurlijk in het Georgian House Hotel, daar zijn namelijk speciale tovenaarskamers te boeken! En als kers op de taart kan je ook nog een Harry Potter bus- of looptour door de stad doen om nog meer magische plekken te ontdekken!

 

2. Harry Potter Studio’s, Londen

Als je naar Londen gaat dan moet je ook zeker de Harry Potter Studio's bezoeken. Een kijkje achter de schermen van de Harry Potter films mag natuurlijk niet ontbreken, maar je kan ook een potje zwerkbal spelen of toverdrankjes maken! Je mag zelf vrij rondlopen in de studio's zodat je een goed beeld kan krijgen van hoe de films gemaakt zijn, ideaal toch!

 

3. Oxford, Engeland

Ben jij altijd al benieuwd geweest naar de grote hal en de grote bibliotheek in de Harry Potter films? Dan moet je zeker ook een boekje wagen aan Oxford in Engeland. In de Oxford bibliotheken zijn vele scènes opgenomen en wie weet leer je nog het één en ander over de magie als je er rondloopt. De grote hal ligt in de Christ Church van Oxford en is ook adembenemend om een keer in het echt te zien.

 

4. Glenfinnan Viaduct, Schotland

Je herinnert je vast nog wel de prachtige brug waar de Zweinsteinexpress overheen reed in de Harry Potter films. Deze bestaat echt en ligt in Schotland. Het is dus mogelijk om in Schotland de trein te pakken om over deze geweldige brug te rijden. Helaas zal het niet de Zweinsteinexpress zijn waar je in zit, maar wat maakt dat uit. Het wordt in ieder geval een magisch ritje! 

 

5. Universal Park, Los Angeles

Heb jij altijd al een boterbiertje willen drinken, een toverstok bij Olivanders willen kopen of een rondje door de Wegisweg willen lopen? Het kan! Je moet er alleen even voor naar Los Angeles vliegen. In het Universal Park hebben ze namelijk nog niet zo heel lang geleden een speciale Harry Potter- vleugel geopend! Hier kan je ook een ritje maken in de Hippogrief-achtbaan en genieten van een show van de Beauxbatons en Klammfels!

 

6. De Kliffen van Moher, Ierland

Wat was Harry Potter en de Relieken van de Dood spannend zeg! Vooral toen Harry Potter en Perkamentus samen op zoek gingen naar een Gruzielement dat op een hele enge plek verstopt lag. En deze plek kan jij ook bezoeken in Ierland. Geniet van de prachtige natuur en waan jezelf in de spannende Harry Potter film! Wie weet ligt er nog iets op je te wachten?

 

7. Universal Park, Orlando

Ontdek de magische wereld van Harry Potter in The Wizarding World of Harry Potter in de Universal Studios in Orlando. Door de tour kom je van alles te weten over Harry Potter en wie wilt dat nou niet? Je kan namelijk nooit genoeg over Harry Potter weten. De dag sluit je uiteindelijk af met een lekker boterbiertje en verschillende gerechtjes die we kennen uit de boeken en films!

 

Welke plek zou je het allerliefste willen bezoeken?

Bron: Cheaptickets, Universal Studios

Lees ook: Dit zijn de schetsen die J.K. Rowling zelf maakte van Harry Potter tijdens het schrijven 

Nieuwste artikelen

  • Het genesisproject - Mascha Heijmans

  • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

  • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

  • Stromend graf - Robert Galbraith

  • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen