Disney liefdeskoppels van beste naar slechtste

In veel Disney films draait het allemaal om de romantiek. Deze films laten zien dat liefde geen onderscheid maakt, iedereen kan de liefde van zijn of haar leven vinden zolang je er maar voor openstaat. Het maakt niet uit of je een beest bent, arm bent of een prins(es) bent. Liefde overwint alles en dat maken deze Disney liefdeskoppels duidelijk. Toch ontstaan sommige van deze liefdes wel een beetje vreemd of het gaat wel erg snel. Wij hebben daarom de liefde tussen beste Disney liefdeskoppels geanalyseerd!

1. Tiana en prins Naveen

Op de eerste plaats van de beste Disney liefdeskoppels staan natuurlijk Tiana en prins Naveen uit De Prinses en de Kikker. Hun liefde is ontzettend bijzonder. Ze willen namelijk zelfs bij elkaar blijven als dat betekent dat ze samen kikkers moeten blijven. Als je dat voor elkaar over hebt dan moet je wel echt heel erg veel van elkaar houden.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

2. Belle en het Beest

Natuurlijk verdienen Belle en het Beest de tweede plek met hun liefde voor elkaar. Bij Belle draait het niet om de buitenkant, maar om de binnenkant. Daarom wordt ze verliefd op het Beest, ook al is hij niet heel erg knap en ziet hij er niet uit als een daadwerkelijke prins. De boodschap van deze film is wel duidelijk; bij echte liefde draait het om de binnenkant!

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

3. Aladdin en Jasmine

Ook Aladdin en Jasmine mogen niet in onze top 3 van de beste Disney liefdeskoppels ontbreken. Aladdin is maar een arme jongen van de straat en Jasmine is een echte prinses. De liefde tussen hen is niet heel erg vanzelfsprekend. Aladdin probeert zich dan ook voor te doen als iemand die hij helemaal niet is. Ondanks dat Aladdin gelogen heeft, kan Jasmine haar gevoelens voor hem niet ontkennen en hun liefde kan alles aan.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

4. Tarzan en Jane

Tarzan en Jane komen uit twee totaal verschillende werelden. Tarzan is opgegroeid in de jungle en weet niks van onze gewoontes. Jane is opgegroeid in de gewone wereld en is dus een echte dame. Toch maken deze verschillen hen helemaal niet uit, ze worden hopeloos verliefd op elkaar en uiteindelijk geeft Tarzan zelfs het jungleleven voor Jane op!

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

5. Pocahontas en John Smith

Net als Tarzan en Jane komen ook Pocahontas, de Powhatan-indiaanse prinses, en John Smith, een Engelse ontdekkingsreiziger, uit hele verschillende werelden. De krijger Kocoum vraagt om Pocahontas hand, maar zij is niet verliefd op hem. Niet veel later ontmoet ze John Smith en de twee worden verliefd op elkaar. Maar dan ontstaat er een oorlog tussen Pocahontas' stam en de Engelsen. Ondanks dat er vreselijke dingen gebeuren is de liefde van Pocahontas en John sterk genoeg om zelfs mensen te redden.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

6. Duchess en Thomas O'Malley

Wie kent de Aristocats nou niet?! Nadat Duchess, Marie, Berlioz en Toulouse door de butler worden achtergelaten, ontmoeten ze de straatkat Thomas O'Malley. Hij gaat hen helpen om weer thuis te komen bij Madame. Onderweg maken ze van alles mee en langzaam bloeit er een prachtige liefde op tussen Duchess en Thomas O'Malley.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

7. Hercules en Megara

Deze liefde begint natuurlijk een klein beetje vreemd. Hercules redt Megara (Meg) van een centaur. Wat hij helaas niet weet is dat Meg voor Hades werkt. Dankzij haar komt Hades erachter dat Hercules nog leeft; hij stelt alles in het werk om hem alsnog te doden. Daarna stuurt hij Meg opnieuw achter Hercules aan om te ontdekken wat zijn zwakke plek is, maar dat weigert ze omdat ze verliefd is op Hercules. Ook Hercules blijkt verliefd op Meg en besluit om voor haar sterfelijk te blijven! Zou zij dat ook voor hem over hebben gehad?

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

8. Rapunzel en Flynn

Rapunzel en Flynn hebben niet echt de allerbeste basis voor een goede relatie. Flynn is niet de prins waarop Rapunzel had gehoopt. Ze vertrouwt hem niet en dwingt hem om haar mee te nemen naar de 'zwevende lichtjes'. Alleen dan krijgt hij zijn kostbare tas terug. Flynn irriteert zich hieraan, maar begint al snel gevoelens voor Rapunzel te ontwikkelen en Rapunzel voor hem. Uiteindelijk worden ze toch verliefd op elkaar.

beste Disney liefdeskoppels

9. Ariel en prins Erik

In De kleine zeemeermin ontwikkelt Prins Erik uiteindelijk wel gevoelens voor Ariel, maar hij wil haar niet zoenen omdat hij verliefd is op de stem van zijn redster. Pas als hij de stem van Ariel hoort vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en weet hij eindelijk wie Ariel is. Hierna eindigen ze alsnog samen en leven ze nog lang en gelukkig.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

10. Doornroosje en prins Phillip

In Doornroosje wordt bij de geboorte van Aurora al bepaald met wie ze moet trouwen, prins Philip. Op een dag ontmoet ze een jongen en ze wordt direct verliefd op hem. Dat gaat dus eigenlijk nogal snel. Ze heeft namelijk geen idee wie hij werkelijk is en dat hij de prins is waarmee ze moet trouwen. Hierna valt Aurora in een diepe slaap, maar gelukig is Philip er om haar wakker te kussen en ze leven nog lang en gelukkig. Deze liefde is wel heel snel ontstaan natuurlijk.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

11. Assepoester en prins

Het was nog lastig kiezen om te bepalen wie de laatste plek zou krijgen. Assepoester en Sneeuwwitje hebben beiden geen ideale relatie, maar aangezien Assepoester nog daadwerkelijk een avond met haar prins heeft gespendeerd komen zij iets hoger op deze lijst. En het is natuurlijk heel romantisch dat iemand na één avond met je wil trouwen maar toch erg jammer dat hij haar niet zelf kan herkennen na die avond.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

12. Sneeuwwitje en prins Charming

Op de allerlaatste plek van de beste Disney liefdeskoppels moeten wij toch Sneeuwwitje en haar prins zetten. Sneeuwwitje is pas 14 en daarnaast hebben zij en de prins geen enkel woord gewisseld in de film. Toch is prins Charming de ware liefde van Sneeuwwitje.

beste Disney liefdeskoppelsBron: Disney

Wat vind jij de beste Disney liefdeskoppels?

Lees ook: 8 plot holes in Disney films

Nieuwste artikelen

  • Gletsjer - Suzanne Vermeer

  • Pony - R.J. Palacio

  • De tijdontkenner - Ilse Ceulemans

  • Gouden dagen - Berend Sommer

  • Stilstaand water - Maria Broberg

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

Zoek in artikelen