Deze 5 filmquotes hebben wij verkeerd onthouden

Sommige filmquotes staan in ons geheugen gegrift. Veel daarvan kloppen ook gewoon, zoals ‘Bond. James Bond.’ en ‘May the force be with you’. Maar er blijken dus ook filmquotes te zijn die wij helemaal verkeerd onthouden hebben. De personages hebben deze quotes namelijk helemaal niet in de film gebruikt. Wij hebben daarom 5 filmquotes voor jullie op een rijtje gezet die we verkeerd onthouden hebben.

1. Luke, I am your father - The Empire Strikes Back

Wat is de beroemdste uitspraak van Darth Vader? Juist dat is natuurlijk ‘Luke, I am your father’. Sorry, maar we moeten je helaas uit deze droom helpen. Darth Vader zegt helemaal geen Luke. Als je goed luistert, hoor je dat hij zegt ‘No, I am your father’.

2. Do you feel lucky, punk? - Dirty Harry

Bij deze quote hebben we het onszelf gewoon gemakkelijk gemaakt en de quote ingekort naar ’Do you feel lucky, punk?’. Clint Eastwood zegt in de film Dirty Harry namelijk het volgende: ‘You’ve got to ask yourself one question: do I feel lucky? Well, do you, punk?’

3. Play it again, Sam. - Casablanca

Ook dit is een hele beroemde quote die eigenlijk niet helemaal klopt. Ingrid Bergman en Humphrey Bogart sporen in Casablanca Sam aan om het nummer As Times Go By te spelen. Ingrid zegt: ‘Play it once, Sam. For old time’s sake…’, en Humphrey zegt ‘If she can stand it, I can! Play it’. Maar geen van beiden zegt Play it again, Sam. Toch ligt dit wel lekkerder in de mond en is makkelijker te onthouden.

4. Beam me up, Scotty - Star Trek

Dit is één van de bekendste quotes uit Star Trek, alleen is de bovenstaande zin eigenlijk nooit in de originele Star Trek serie en films gebruikt. Hij komt alleen één keer voor in de tekenfilm uit de jaren 70! Door een nog onbekende reden heeft iedereen deze quote omgekeerd onthouden, het is namelijk: Scotty, beam me up!

5. Hello, Clarice - The Silence of the Lambs

Er zijn heel veel mensen die denken dat Hannibal Lector Clarice Starling in de gevangenis begroet met Hello, Clarice. We krijgen al de rillingen als we alleen al aan deze begroeting denken, maar eigenlijk is de eerste kennismaking tussen Hannibal en Clarice helemaal niet zo eng! Hij zegt namelijk ‘Goodmorning’. 

Welke filmquotes heb jij verkeerd onthouden?

Bron: Disney

Lees ook: Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

Nieuwste artikelen

  • De zeven - Rose Wilding

  • Dolende geesten – Hilda Spruit

  • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

  • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

  • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 18 x de leukste filmseries

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Fans zijn blij met het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars

  • 6 bekende filmscènes die iedereen verkeerd begrijpt

Zoek in artikelen