De leukste geïmproviseerde Marvel scènes

Er zijn ondertussen al zoveel Marvel films uitgekomen dat er eigenlijk voor ieder wat wils is. Met name zijn de diverse personages erg leuk in de films. Maar de acteurs die de verschillende karakters spelen zijn misschien wel nóg leuker. Zij begrijpen hun karakters soms zo goed dat ze op de set zelfs zinnen of scènes improviseren. Veel van deze improvisaties zijn uiteindelijk in de films terecht gekomen! Wij zijn voor jullie op onderzoek uit gegaan en hebben de leukste geïmproviseerde Marvel scènes op een rij gezet. 

Why is Gamora?

De bekende zin 'Why is Gamora' stond origineel niet in het script van Avengers: Infinity war. De scène zou eigenlijk eindigen nadat Robert Downey Jr. als Tony Stark de zin 'Who is Gamora' had uitgesproken. Daarop improviseerde Dave Bautista die Drax speelt het volgende: 'I'll do you one better: Why is Gamora?'. De scriptschrijver Christopher Markus antwoordde vervolgens 'Oké, je bent erg goed in je baan', waarna er werd besloten om de zin erin te houden. 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Disney/Marvel

Thor die zijn hamer ophangt aan de kapstok

Je herinnert je vast wel de scène in Thor: The Dark World waarin Thor zijn hamer aan de kapstok ophangt. Deze scène is compleet geímproviseerd door Chris Hemsworth zelf. De maker van de film wilde graag dat de humor die Chris Hemsworth heeft overkwam in de film. Daarom lieten ze hem soms improviseren, met dit als resultaat.

Bron: Giphy

Iron Man biedt Captain America bosbessen aan

In The Avengers verstopte Robert Downey Jr. overal snacks, zodat hij altijd wat te eten had als hij honger kreeg. Op een dag pakte hij tijdens het filmen een zakje bosbessen en bood er ook één aan Chris Evans (Captain America) aan. De makers vonden deze scène blijkbaar erg leuk, want ze hebben hem in de film gehouden. 

Chris Hemsworth gooit een mok kapot in Thor

Misschien herinner je je in de eerste Thor film nog wel de scène waarin Thor voor het allereerst koffie drinkt en hij dit erg lekker vindt. Hij roept uit 'nog één!' en vervolgens gooit hij de kop stuk op de grond. Het stukgooien van de kop stond alleen helemaal niet in het script en heeft Chris Hemsworth zelf geïmproviseerd.

Bron: Giphy

'Please be a secret door, please be a secret door'

Bovenstaande zin werd door Robert Downey Jr. geïmproviseerd tijdens de opnames van Avengers: Age of Ultron. Vlak voordat de geheime deur openging improviseerde Robert Downey Jr. de zin 'please be a secret door'. Vervolgens blijkt het daadwerklijk een geheime deur te zijn, waarna we Robert Downey jr. 'yaay' horen zeggen. Ook dit woord is door hem geïmproviseerd. 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Marvel/Disney

Peggy Carter ontmoet Captain America

In Captain America: The First Avenger is er een scène tussen Peggy Carter en Captain America, waarbij Peggy de gespierde borst van Captain America aanraakt. Dit stond eigenlijk helemaal niet in het script, maar de regisseur vond deze toevoeging zo leuk dat ze er zelfs verschillende scènes van hebben opgenomen. Hayley Atwell die de rol van Peggy vertolkt zei hierover het volgende: "Toen Chris Evans zijn shirt uittrok op de set raakte ik uit instinct zijn borst aan. En dat hebben ze in de film gelaten."

He's a friend from work

Deze zin is eigenlijk niet helemaal geïmproviseerd, maar hij stond ook niet in het script. Tijdens de opnames van Thor: Ragnarok kwam er een kind van de Make-A-Wish stichting langs op de set. Toen hij op de set stond en de scène zag zei hij: "Weet je wat je moet zeggen: 'He's a friend from work!'. Iedereen vond dat zo'n leuke zin dat ze hebben besloten die echt te gebruiken voor de film!

Bron: Giphy

De Knuffel tussen Spider-Man en Iron Man in Spider-Man: Homecoming

Deze grappige scène tussen Spider-Man en Iron Man in Spider-Man: Homecoming stond eigenlijk niet in het script. Maar Tom Holland (Spider-Man) vertelde dat hij het een leuk idee vond om Robert Downey Jr. een knuffel te geven. Robert Downey Jr. ging hier echter volledig in mee, waardoor deze grappige en ietwat ongemakkelijke scène is ontstaan. De producers vonden het zo leuk dat ze de scène erin hebben gehouden. 

Bron: Giphy

Try me, Beyoncé

In Doctor Stange heeft het karakter Benedict Cumberbatch een scène met het karakter Wong. In deze scène zegt Wong dat Doctor Strange nog niet klaar is voor de boeken over 'astral projection'. Hierop impoviseerde Benedict Cumberbatch de zin 'Try me, Beyoncé'. Wong heeft nog nooit van Beyoncé gehoord en in een andere scène zien we hem naar haar muziek luisteren. 

I am Iron Man

Wist je dat de iconische zin 'I am Iron Man'  in de eerste Iron Man film is geïmproviseerd door Robert Downey Jr.?

Bron: Giphy

You're supposed to move now

In Spider-Man: Homecoming is er nog een scène tussen Robert Downey Jr. en Tom Holland die geïmproviseerd is. In de scène op de kamer van Peter Parker zit Tom Holland op het bed. In deze scène was het de bedoeling dat Tom Holland op zou schuiven, zodat Robert Downey Jr. naast hem kon gaan zitten. Echter vergat Tom Holland dit en Robert Downey Junior besloot om hem erop te wijzen, terwijl hij gewoon in zijn karakter bleef. Hij zei namelijk 'You’re supposed to move now so I can sit on the bed.' 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Disney/Marvel

De gorillageluiden van M'Baku

Winston Duke die het karakter M'Baku speelt in Black Panther besloot om Gorilla geluiden te maken om de macht van M'Baku te laten zien. 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Marvel/Disney

Het slangenverhaal van Thor

Er is in Thor: Ragnarok nog een scène geïmproviseerd. Thor vertelt in de film namelijk een verhaal over hoe Loki zich vroeger in een slang had veranderd. Chris Hemsworth heeft dit hele verhaal op dat moment geïmproviseerd! De regisseur vertelde dat ze verschillende versies van het verhaal hadden opgenomen. Zo was er een andere versie waarin Thor vertelde over zijn liefde voor Turkse tapijten. Uiteindelijk bleef het verhaal over de slangen het beste hangen en besloten ze om die in de film te gebruiken. 

De shoarma scène in The Avengers

Eén van de grappigste post-credit scènes is misschien wel de scène waarin de Avengers aan het eten zijn in een shoarma zaak. Deze scène is geïnspireerd op een zin die Robert Downey Jr. geïmproviseerd heeft. Hij vraagt namelijk nadat Tony Stark gered is door de Hulk 'What's next?', waarna hij vervolgens suggereert om naar een shoarma tent te gaan. 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Disney/Marvel

Peter Parkers doodscène

Deze hartverscheurende scène in Avengers: Infinity War is deels geïmproviseerd door Tom Holland zelf. Joe Russo, de mederegisseur van de film zei tegen Tom Holland 'doe alsof je echt niet wil gaan'. Deze scène is daar het resultaat van. 

Geïmproviseerde Marvel scènesBron: Marvel/Disney

Welke geïmproviseerde scène vind jij het leukst?

Lees ook: De 5 beste Marvel slechteriken

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • De leukste berichten over Spider-Man: No Way Home

  • De 5 beste Marvel slechteriken

  • 25x de beste film franchises

  • Alle aankomende Disney films

Zoek in artikelen