10 dingen uit de Harry Potter boeken die wij misten in de films

Harry Potter is zeker één van de populairste boeken- en filmseries die er bestaat. Bijna iedereen kent de avonturen van Harry, Ron en Hermelien wel en dat ze het op moeten nemen tegen Voldemort. Natuurlijk is het logisch dat de filmmakers niet alle gebeurtenissen uit de boeken in de films konden stoppen, maar er zijn toch 10 dingen die wij heel erg graag in de films hadden willen zien!

1. De boeman van Molly Wemel

In Harry Potter en de Gevange van Azkaban maken voor het allereerst kennis met de boeman. Zoals je vast wel weet verandert de boeman in iemands grootste angst. Voor Remus Lupos is dit bijvoorbeeld een volle maan en voor Ron Wemel een hele grote spin. Ook Molly Wemel krijgt op een bepaald moment te maken met een boeman, namelijk in het vijfde boek, Harry Potter en de Orde van de Feniks. Deze boeman verandert in de levenloze lichamen van haar man, kinderen en Harry Potter. Ze is dus het allerbangst om haar familie kwijt te maken. Dit maakt ontzettend veel indruk op de lezer en laat zien wat er op het spel staat tijdens de strijd tegen Voldemort. Helaas is dit indrukwekkende moment niet in de film opgenomen!

Bron: Warner Bros.

2. De plaaggeest ‘Foppe’

Eén van onze favoriete geesten uit het boek is toch wel Foppe, maar helaas is hij helemaal niet te zien in de films en dat vinden wij wel erg jammer. Hij bracht toch een beetje extra sfeer op Zweinstein door zijn grove grappen!

3. Het moment dat Harry Potter de spullen van Perkamentus kapot gooit

Ons hart brak toen Sirius Zwart aan zijn einde kwam en dat gold natuurlijk ook voor Harry Potter. In de film, Harry Potter en de Orde van de Feniks, wordt zijn reactie ontzettend erg afgezwakt. Maar in het boek zit hij echt vol moet woede. Zodra Perkamentus en hij in het kantoor van Perkamentus aankomen, gooit hij allemaal spullen kapot. Dit intense verdriet van Harry Potter hadden we ook zeker graag in de film willen zien!

Bron: Warner Bros.

4. De gebreken van Hermelien Griffel

In de films is Hermelien Griffel eigenlijk een perfect meisje, dat bijna alles wel weet of er een oplossing voor heeft. Soms is ze een beetje betweterig, maar dat kunnen wij haar wel vergeven. In de boeken heeft Hermelien toch iets meer gebreken. Ze vindt het moeilijk om in de ‘echte wereld’ onder druk te presteren. Maar ze is ook meedogenloos. Ze betovert een meisje, omdat zij de Strijders van Perkamentus verraad. En het ergste van alles: ze gijzelt Rita Pulpers in een potje!

5. Het afscheid tussen Harry Potter en Dirk Duffeling

Dirk Duffeling krijgen we voor het laatst te zien in de vijfde film, Harry Potter en de Orde van de Feniks. Hierin wordt hij aangevallen door Dementors. In de films stopt het hier voor Harry Potter en Dirk Duffeling, maar in het boek blijkt dat de aanval van de Dementors Dirk heeft verandert. Hij kreeg zijn diepste angst onder ogen; zien wie hij werkelijk was. Tijdens het afscheid biedt Dirk niet echt zijn excuses aan, maar zegt hij wel “ik denk niet dat je een verspilling van ruimte bent” en “bedankt voor het redden van mijn leven”. Deze scéne is eigenlijk wel gefilmd, maar de filmmakers hebben uiteindelijk besloten om hem niet te gebruiken door het gebrek aan tijd.

Bron: Warner Bros.

6. De huiself ‘Winky’

Winky is de huiself van Bartolomeus Krenck Sr. In het boek Harry Potter en de Vuurbeker wordt zij ontheven van haar taken als huiself na een kleine vergissing. Al snel begint ze met drinken en vraagt ze zich af waarom ze is weggestuurd door Bartolemeus Kreck Sr. Het was namelijk maar een klein foutje. Wanneer alles duidelijk wordt, bevestigt zij het verhaal over Bartolomeus Krenck Jr. en zijn vader en hoe zij zijn verbonden met Voldemort. Dit is zeker een belangrijk onderdeel in het verhaal, maar jammer genoeg hebben de filmmakers ervoor gekozen om dit niet op te nemen in de films.

7. Het verhaal van Percy Wemel

In de films komt Percy Wemel niet heel erg vaak voor, maar in de boeken wel. Hij besluit om bij het Ministerie van Toverkunst te gaan werken, ondanks het feit dat het Ministerie niet zo goed is als dat het altijd lijkt. Op een bepaald moment probeert Percy zelfs Ron over te halen om zijn familie achter te laten om ook bij het Ministerie te gaan werken. Hoewel dit niet cruciaal is voor de verhaallijn hadden wij het toch erg leuk gevonden om dit ook in de films te zien!

Bron: Warner Bros.

8. St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes

Het St. Holisto's Hospitaal voor Magische Ziektes en Zwaktes speelt een erg grote rol in het vijfde boek, Harry Potter en de Orde van de Feniks. Maar in de film wordt het eigenlijk niet eens genoemd. In het boek komen we namelijk te weten wat er precies is gebeurd met bijvoorbeeld professor Smalhart en de ouders van Marcel Lubbermans. Hierdoor is de impact van de marteling van Marcels ouders ook veel beter te zien!

9. De dood van Peter Pippeling

Peter Pippeling speelt een grote rol in Harry Potter en de Gevangene van Azkaban en in Harry Potter en de Vuurbeker. Hij blijkt degene te zijn die de ouders van Harry Potter heeft verraden en ervoor zorgt dat Voldemort zijn kracht terugkrijgt. Helaas krijgen we de dood van Peter Pippeling in de films niet te zien. Eigenlijk verdwijnt hij gewoon uit beeld en wordt er niet echt meer over hem gesproken. Maar in de boeken komt zijn dood wel uitgebreid aan bod! In het vierde boek, Harry Potter en de Vuurbeker, geeft Voldemort namelijk een zilveren hand aan Peter Pippeling om de hand die hij heeft verloren te vervangen. Wanneer hij daarna besluit om Harry Potter te sparen wurgt deze zilveren hand hem.

Bron: Warner Bros.

10. De deugden van Ron Wemel

In de films wordt Ron Wemel toch wel een beetje neergezet als de stuntelige jongen die vaak scherpe opmerkingen maakt. Maar in de boeken is Ron Wemel toch anders. Hij is ontzettend liefdevol, loyaal en gevoelig. Hij heeft een groot hart en doet alles voor degenen van wie hij houdt. In de boeken is het juist Ron die zegt ‘Als je Harry gaat vermoorden zal je eerst langs mij moeten’ en niet Hermelien!

Welke gebeurtenis uit de boeken had volgens jou echt in de Harry Potter films moeten zitten?

Lees ook: 5 dingen die je nog niet wist over Harry Potter en de Steen der Wijzen

Nieuwste artikelen

  • Nieuwe spelletjes voor deze zomer

  • Neem mij mee - Sarra Manning

  • De verwoestingen van Devil's Acre - Ransom Riggs

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen