Beste games uit 2019 tot nu toe

Hou jij ook zo van gamen? Dan is 2019 een goed jaar voor jou, want er zijn tot nu toe al heel wat mooie games verschenen! Van New Super Mario Bros tot Mortal Kombat 11, voor elke liefhebbers is er wel wat wils. Heb je al heel wat spellen gespeeld dit jaar en ben je nog op zoek naar het volgende spel dat je wil gaan spelen? Wij laten je in dit artikel weten wat de beste games van 2019 tot nu toe zijn volgens fans en experts.

Yoshi's Crafted World - Nintendo Switch

We beginnen de lijst met Beste games uit 2019 tot nu toe met Yoshi's Crafted World. In deze platform game beleef je samen met Yoshi een nieuw avontuur. De wereld waarin het spel zich afspeelt heeft twee routes: een hoofdroute en een verborgen route die het level van een heel andere kant laat zien. Je moet proberen om Yoshi veilig naar het einde van het level te sturen en ondertussen kun je ook nog allerlei items verzamelen. Dit spel is geschikt om met twee personen te spelen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Nintendo

New Super Mario Bros. U Deluxe - Nintendo Switch

New Super Mario Bros. U Deluxe gaat over misschien wel één van de meest bekende gamekarakters, namelijk Mario! In dit spel kun je een reusachtige wereldkaart verkennen die vol staat met nieuwe, unieke levels. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Nintendo

Days Gone - PS4

Amerika is getroffen door een dodelijke wereldwijde epidemie. De wereld wordt verwoest door wilde wezens die de 'Freakers' worden genoemd. De outlawbiker Deacon St. John is een premiejager die op zoek gaat naar een reden om te leven in een land waar de dood overal is. In het spel ga je op een rooftocht door verlaten dorpen en maak je spullen buit waarmee je voorwerpen en wapens kunt maken. Ook kan je je aansluiten bij andere overlevenden en proberen om te leven via ruilhandel... of gewelddadigere oplossingen. Eén ding is zeker: alles en iedereen wil je dood hebben en als je ook maar één foutje maakt dan kan dat weleens je laatste daad zijn in het spel. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Sony

Kingdom Hearts III - PS4, Xbox One

Kingdom Hearts III speelt zich af in een groot aantal Disneywerelden en gaat over de kracht van de vriendschap tussen Sora en zijn vrienden en hun strijd tegen de duisternis. Het verhaal gaat over de jongen Sora, die zich niet bewust is van de kracht die hij bezit. Hij krijgt hulp van Donald Duck en Goofy om te voorkomen dat de kwaadaardige kracht 'de Heartless' het universum verovert. Sora, Donald en Goofy proberen om samen met andere bekende Disney-Pixar karakters de duisternis die hun werelden bedreigt te stoppen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Square Enix

A Plague Tale: Innocence - PS4, PC, Xbox One 

In A Plague Tale: Innocence bevinden de kinderen Amicia en Hugo zich in Frankrijk in de 14e eeuw. In deze tijd was dit een gevaarlijke plek waar de kinderen moeten zien te overleven. De familiale liefde tussen de twee zal op de proef gesteld worden terwijl ze de rattenpest proberen te overleven en de Inquisitie volgen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Focus Home Interactive

Sekiro: Shadows Die Twice - PS4, PC, Xbox One

Je speelt in Sekiro: Shadows Die Twice de zogeheten "one-armed wolf" die op de rand van de dood heeft gestaan. Hij heeft gezworen om een jonge heerser te beschermen. Hierdoor wordt hij het doelwit van vele vijanden, waaronder van de gevaarlijke Ashina Clan. De jonge heerser wordt echter ontvoerd en de 'one-armed wolf' zet alles op alles om zijn eer te herstellen en de jonge heerser te redden. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Activision

The Division 2 - Ps4, PC, Xbox One

Een dodelijk virus heeft de wereld getroffen en de bevolking verwoest. Ondertussen zijn er zeven maanden verstreken en is er de Division opgericht; een eenheid van burgeragenten in ruste. Zij worden ingezet als de laatste verdedigingslinie. Washington D.C. is door het virus gevallen, terwijl dat de zwaarst bewaakte stad ter wereld was. De volledige natie stond op het punt van instorten. Je speelt als een agent van de Division en je bent de laatste hoop om het verval van de samenleving te stoppen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Ubisoft

Devil May Cry 5 - PS4, Xbox One

Devil May Cry 5 is het vervolg op het vierde deel uit de reeks. In dit vijfde deel zijn er jaren voorbijgegaan sinds de legioenen uit de hel een voet in deze wereld hebben gezet. Maar er is een nieuwe demonische invasie op handen. De hoop van de mensheid ligt nu in de handen van Dante, zijn neefje nero en een nog onbekende derde persoon. De drie zinnen op wraak en redemptie en moeten tegen de demonen vechten om te overleven. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Capcom

Trials Rising - Nintendo Switch, PS4, Xbox One

Trials Rising is het nieuwste deel in de Motorcross-serie van Ubisoft. Dit spel combineert heftige actie met een nieuwe frisse look. Je speelt in een competitie met meer tracks dan ooit, waar nieuwe spelers rustig kunnen wennen en makkelijk de overwinning kunnen behalen. Gevorderde spelers worden juist op de proef gesteld met geavanceerde uitdagingen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Ubisoft

Little Friends: Dogs & Cats - Nintendo Switch

In Little Friends: Dogs & Cats kan je uit verschillende puppy's en kittens kiezen om mee te spelen, te voeden, te aaien en aan te kleden. Je kan niet alleen met de dieren spelen, maar je kunt ook met ze wandelen en zelfs meedoen aan een frisbee toernooi! Je kan in het spel kiezen uit 6 verschillende puppy's en 3 kittens. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Nintendo

Octopath Traveler - Nintendo Switch

Octopath Traveler is een RPG waarbij je uit één van acht hoofdrolspelers kan kiezen om mee te spelen. Elk karakter heeft zijn eigen verleden, talenten en doelen. Tijdens het spel kan je zelf beslissingen maken. Met wie werk je samen? Wat is je volgende bestemming? Jij beslist! Elk karakter heeft zijn eigen zogeheten 'path action'. Zo kan de strijder Olberic iedereen uitdagen tot een duel en kan de danseres Primrose anderen overhalen haar te volgen. 

Beste games uit 2019 tot nu toeBron: Square Enix

Whisper: De komst van Ari - Nintendo Switch, PS4

Het paard Whisper is erg onrustig na een brand te hebben overleefd en zelfs Mika kan hem niet helpen. Maar dan komt Ari op de ranch. Ondanks dat ze geen ervaring heeft met paardrijden, raakt ze wel bevriend met Whisper. Meneer Kaan leert Ari hoe ze voor Whisper kan zorgen en hoe ze in het zadel kan zitten. Zal Ari net zo snel leren rijden als haar voorganger Mika? Kan ze Whisper helpen weer de oude te worden?

Bron: Mindscape 

Anno 1800 - PC

Anno 1800 speelt zich af ten tijde van de Industriële revolutie. Het is aan jou de taak om een nieuwe wereld te beginnen, een imperium op te bouwen en ervoor te zorgen dat de stad de geschiedenis overleeft. 

Samen met je beste vriend Aarhant ben je aan het genieten in een tropisch paradijs. Maar dan krijg je een brief van je zus waarin ze vraagt of je zo snel mogelijk terug kan keren naar huis. Jullie vader is namelijk terechtgesteld voor verraad. Wanneer je thuis aankomt ontdek je dat je vader is overleden en word je bestempeld als een kind van een verrader. De enige oplossing is om elders een nieuwe wereld op te bouwen en te zorgen dat de reputatie van je vader in ere wordt hersteld. 

Bron: Ubisoft

F1 2019 - PS4, PC, Xbox One

In F1 2019 gaat het erom dat je (in carrière modus) hogerop klimt en uiteindelijk de Formule 1 wint. Je start in de Formule 2 en langzaamaan probeer je carrière te maken. Je grootste rivaal is Devon Butler. Hij staat bekend als een arrogante tegenspeler en wanneer je een race verliest zal hij het persoonlijk bij je komen inwrijven. Maar gelukkig is Lukas Weiber je teamgenoot en steun en toeverlaat om samen met jou van Devon te winnen. 

Bron: Codemasters 

Harry Potter: Wizards Unite

Door een mysterieuze gebeurtenis zijn er allerlei voorwerpen en personen uit de tovenaarswereld in de dreuzelwereld terechtgekomen. Het is aan jou de taak om deze troebelaars te verslaan en de vondelingen te vangen. 

Bron: Warner Bros. Interactive Entertainment en Niantic Inc.

Super Mario Maker 2 - Nintendo Switch

In Super Mario Maker 2 kan je zelf alle bekende levels van Mario nabouwen. Met nieuwe tools, onderdelen en functies kun je hele nieuwe werelden bouwen. Ook is er een verhaalmodus waar je het kasteel van prinses Peach weer moet zien op te bouwen. 

Bron: Nintendo

Mortal Kombat 11- PS4, Xboxe One, Nintendo Switch

In het vechtspel Mortal Kombat 11 wordt Kronika zo kwaad dat ze besluit om de tijd terug te keren. Hierdoor moeten bekende karakters uit het verleden en het heden met elkaar samenwerken om de tijd weer te herstellen. 

Bron: Warner Bros Games

Tetris 99 - Nintendo Switch

In Tetris 99 neem je het online op tegen 98 andere spelers. Er kan er maar één de winnaar zijn! Boven aan het scherm verschijnen Tetrimino's en het is aan jou de taak om deze naar de goede plek te begeleiden. Als je een rij volkrijgt dan wordt de lijn schoongeveegd en verdien je punten. Als je twee rijen tegelijk schoonveegd dan stuur je Garbage Blocks naar de tegenstander. Dit zijn blokken die lastig op te ruimen zijn, maar let op! Jij kan deze blokken ook van de tegenstanders ontvangen. 

Bron: Nintendo

Crash Team Racing: Nitro-Fueled - PS4, Xbox One, Nintendo Switch 

We sluiten de lijst van beste games uit 2019 tot nu toe af met Crash Team Racing: Nitro-FueledIn deze geremasterde race game, kan je racen met verschillende karakters en op verschillende banen. Ook kan je online met vrienden racen!

Bron: Activision

Welke van deze beste games uit 2019 wil jij nog graag spelen?

Lees ook: Grappige console games

Nieuwste artikelen

  • Van Slag - Meghan Quinn

  • Recensie: Ring Fit Adventure | 4 hartjes

  • Chicklit.nl biedt met Storytel een maand gratis luisteren

  • Geheugenspel - Nina Verheij

  • Recensie: Monster Hunter

Gerelateerde artikelen

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

  • Wreck-it Ralph (DVD)

  • Games met goede verhaallijnen

  • De 5 leukste games voor op je smartphone!

Zoek in artikelen