10 onmisbare Netflix tips

Ben jij een klein beetje verslaafd aan Netflix? En vind je het heerlijk om in het weekend er af en toe helemaal op los te bingewatchen? Dan is het natuurlijk wel leuk als je het allerbeste uit je Netflix-account kan halen! Daarom hebben wij 10 onmisbare Netflix tips op een rijtje gezet. Alleen op die manier kan jij de ultieme kijkervaring beleven en dat wil natuurlijk iedereen!

1. Stel Netflix in op HD

De kans is groot dat jij een Netflix abonnement hebt waarmee je in High Definition (HD) kan streamen. Het is natuurlijk hartstikke zonde als je dit dan niet doet. Om ervoor te zorgen dat je films en series op de hoogste kwaliteit kan kijken ga je naar netflix.nl/HdToggle. Hier kan je bepalen of je de kwaliteit laag, gemiddeld of hoog wil hebben! Let er wel op dat als je een film of serie zonder WiFi gaat kijken je de kwaliteit laag moet zetten, anders gebruik je ontzettend veel data. 

netflix tips  netflix tips  netflix tipsBron: Shutterstock

2. Kijk Netflix buiten de normale tijden

Natuurlijk kijken de meeste mensen naar Netflix als ze net uit hun werk komen of als ze een avondje niks te doen hebben. Doordat iedereen op dezelfde tijdstippen Netflix streamt, kan de kwaliteit en snelheid van een film of serie erg achteruit gaan. Probeer dus eens lekker vroeg in de ochtend of midden in de nacht naar Netflix te kijken. Je zal meteen merken dat het een stuk beter is!

3. Gebruik een unblocker voor nog meer films en series!

Als echte Netflix-liefhebber weet je natuurlijk wel dat het aanbod van Netflix in elk land anders is. Meestal staan in Amerika de nieuwste films en series (bijna) meteen op de streamingdienst en in Nederland moeten we er iets langer op wachten. Gelukkig hebben wij daar een handige tip voor! Er is namelijk toch een mogelijkheid om de films en series uit andere landen in Nederland te bekijken. Hiervoor kan je een unblocker downloaden en de beste optie is Media Hint. Dit is een betaalde versie, waardoor het veiliger in gebruik is (Let op! Dit is natuurlijk wel op eigen risico).

4. Russisch roulette, maar dan anders..

Heb jij er soms ook zoveel moeite mee om je volgende film of serie te kiezen? En scroll je soms uren door het aanbod van Netflix heen? Misschien wil je dan een keertje Netflix roulette spelen. Hier kan je van alles invullen, waaronder het genre en de scores op IMDB. Dan wordt er een film of serie voor je uitgekozen en die kan je dan gaan kijken. Scheelt een hoop stress! Maar waar kan je Netflix roulette vinden? Dat is eigenlijk heel simpel. Het enige dat je hoeft te doen is 'Netflix roulette' intypen op Google en je kan ermee aan de slag.

5. Never Ending Netflix

Tijdens het bingewatchen wil je natuurlijk niet gestoord worden en zeker niet met de vraag of je nog steeds aan het kijken bent. Ja, Netflix dat ben ik nog steeds aan het doen! Daar hoef je me echt niet schuldig over te laten voelen. Ideaal voor dit probleem is Never Ending Netflix. Dit kan je downloaden voor Google Chrome en zorgt ervoor dat je in één ruk je nieuwe favoriete serie kan bingewatchen! NOOIT. MEER. SCHULDGEVOELENS. YES!

netflix tips  netflix tips  netflix tipsBron: Shutterstock

6. Stop het bufferen

Niks is irritanter dan een serie of film die blijft hangen, omdat er gebufferd moet worden. Maar hier hebben wij een heel handig trucje voor (deze werkt wel alleen op de computer). Op het moment dat je Netflix aan het kijken bent moet je Shift+Alt+Ctrl+s indrukken. Dan verschijnt er een geheim schermpje waar je aanpassingen kan maken met betrekking tot het streamen. Hier zal je 2 bitrates moeten selecteren waarbinnen je streamt. Het is gebruikelijk om deze zo hoog mogelijk te zetten, maar als jouw film of serie aldoor moet bufferen kan je deze het beste iets lager zetten. Zo voorkom je dat het beeld blijft hangen en kan je rustig genieten!

7. Maak gebruik van de Netflix Enhancement Suite

Om jouw Netflix optimaal te laten werken is het handig om de Netflix Enhancement Suite te downloaden. Hiermee kom je in één keer alles te weten over de film of serie die je wil gaan kijken. Je krijgt onder andere de scores ervan te zien op Rotten Tomatoes en IMDB en daarnaast kan je ook de trailer bekijken. Hiermee wordt het nog makkelijker om te kiezen wat jouw volgende film of serie gaat worden! De Netflix Enhancement Suite is alleen beschikbaar op Google Chrome.

8. Pak een kortere weg!

Net als tip 6 werkt deze tip alleen op de computer! Met de onderstaande hacks kan je op een hele snelle manier gebruikmaken van Netflix. Geen gedoe meer met een muis of muispad. Je hebt alleen een paar knopjes op het toetsenbord nodig.

F: Volledig scherm

Esc: Volledig uitschakelen

Spatiebalk of Enter: Play of pauze

PgUp: Afspelen

PgDn: Pauzeren

Shift + linkerpijl: Terugspoelen

Shift + rechterpijl: Doorspoelen

Pijl omhoog: Volume omhoog

Pijl omlaag: Volume omlaag

M: Mute (dit werkt niet bij alle computers)

netflix tips  netflix tips  netflix tipsBron: Shutterstock

9. Samen Netflixen op afstand

Kijk jij vaak met iemand anders een serie? Of heb je bijvoorbeeld een lange afstand relatie? Dan is het soms heel moeilijk om samen naar Netflix te kijken. Hiervoor is nu een oplossing, namelijk de app Rabbit (deze is te vinden in de Apple Store en de Google Play Store). Dit is een video-chat functie waarbij je een apart schermpje kan openen. Hier kan je bijvoorbeeld Netflix op kijken. Iedere deelnemer van de video-chat ziet hetzelfde op het schermpje!

10. Special features

Vaak zijn er op DVD nog special features te vinden en misschien denk je dat die er helemaal niet zijn op Netflix. Dan heb je het mis! Ze zijn misschien niet net zo uitgebreid als op de DVD, maar ze zijn er wel. Klik op de optie ‘trailers & meer’ (bij de serie die je aan het kijken bent) om een menu te openen met onder andere interviews en recaps van de serie. Dit kan bijvoorbeeld bij Orange is the New Black en Stranger Things!

Ga jij deze Netflix tips gebruiken?

Bron: Netflix, Mentalfloss

Lees ook: De leukste romantische Young Adult films op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 10 Netflix tips die je moet weten

 • Beste romantische komedies Netflix 2019

 • 10 x feel good series

 • De beste Netflix Orginal documentaires

 • Verslaafd aan YOU? Dan is Dirty John jouw nieuwe serie!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen