Tips voor als je thuis moet blijven en niet naar de boekwinkel of bibliotheek kan

De komende tijd moet heel Nederland zoveel mogelijk binnen blijven. Daarnaast zijn er ook nog eens veel openbare gelegenheden, zoals boekwinkels en bibliotheken, gesloten. Voor boekenliefhebbers betekent dat, dat ze ineens veel minder boeken kunnen lezen! Wij hebben daarom besloten om jullie een handje te helpen. Met deze tips kan je de komende tijd nog steeds nieuwe boeken lezen zonder dat je naar de bibliotheek of boekwinkel hoeft!

Boeken bestellen

Op Chicklit.nl hebben wij een gigantische database met boeken voor jullie. Van thrillers tot chicklits tot kookboeken, voor ieder is er wel wat wils. Nu veel mensen niet naar buiten kunnen is het heerlijk om door de boeken te snuffelen om te zien welke je zou willen lezen. Je zou ook onze boekentips pagina kunnen bekijken. Hier geven wij heel veel boekentips! En mocht je een boek tegenkomen dat je leuk vindt dan kun je die bij ons ook bestellen via Bol.com! PostNL bezorgd nog steeds pakketjes, dus op deze manier kan je tóch een nieuw boek lezen zonder ervoor de deur uit te hoeven. Uiteraard kan je bij Bol.com ook e-books bestellen! Op deze manier heb je het boek direct in huis en kan je meteen beginnen met lezen.

Everybook

Een andere mogelijkheid is het downloaden van de app Everybook. In deze app kun je e-books huren voor een gereduceerde prijs. Op deze manier kan je boeken goedkoop huren en lezen! En als je de app download ontvang je al zogeheten boekenmunten. Met deze boekenmunten kan je een boek huren. Dus het eerste boek dat je huurt is gratis! Lees vooral ook hier onze 10 boekentips voor Everybook.

Bron: Shutters

De bibliotheek app

Als je lid bent van de bibliotheek, zoals de OBA, dan kun je daarvan ook de bibliotheek app downloaden. Op deze manier kan je gewoon e-books lenen van de bieb! Volgens de website zijn er meer dan 28.000 e-books beschikbaar. Zo kun je alsnog nieuwe boeken lenen van de bibliotheek, zonder dat je de deur uit hoeft!

Luisterbieb

De luisterbieb is een onderdeel van de Online bibliotheek app. De Online Bibliotheek heeft namelijk 12 luisterboeken voor kinderen en 16 luisterboeken voor volwassenen gratis beschikbaar gesteld! Moet je dus verplicht binnenblijven of wil je zoveel mogelijk binnenblijven? Begin dan met het luisteren van een luisterboek!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd. Voor kinderen 12 luisterboeken en voor volwassenen maar liefst 16 luisterboeken om uit te kiezen. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Zoek de LuisterBieb-app in de stores en begin meteen. #luisterbieb #luisterboeken #cadeautje #onlinebibliotheek #bibliotheek #lezen #ontspanning #corona #coronavirus Met dank aan: @amboanthos @lsamsterdam @awbruna @harlequin.boeken #decrimecompagnie @querido_nl @singel_uitgeverijen @arbeiderspers @debezigebij @thomas_rap @decorrespondent #bookora @futurouitgevers @uitgeverijvolt @uitgeverijdegeus @uitgeverijzwijsen #pixelperfectpublications

Een bericht gedeeld door Online Bibliotheek (@onlinebibliotheek) op

Storytel

Op de app Storytel kan je heel veel luisterboeken beluisteren. De eerste 14 dagen zijn gratis en daarna betaal je 11,99 euro per maand. Op deze manier heb je onbeperkt toegang tot heel veel luisterboeken! Dus ben je de komende tijd door je fysieke boeken heen dan kan je met Storytel ontzettend veel luisterboeken luisteren. 

Kobo plus

Tot slot zou je een Kobo Plus abonnement kunnen nemen. Op deze manier kan je onbeperkt e-books lezen en/of luisterboeken luisteren. Kobo Plus heeft verschillende abonnementen. Wil je alleen luisterboeken luisteren of alleen e-books lezen? Dan kost dat 9,99 euro per maand. Wil je zowel lezen als luisteren dan kost dat 12,99 euro per maand. Alle abonnementen hebben een gratis proefperiode van maar liefst 30 dagen. Zo kan je een maand lang gratis e-books lezen en/of luisteren! Als je een Kobo e-reader hebt dan kan je daarop uiteraard de e-books lezen, maar ook de mensen zonder een kobo e-reader kunnen van Kobo plus gebruik maken. Er bestaat namelijk ook een Kobo app voor je smartphone of tablet!

Scribd

Vanwege het Coronavirus heeft Scribd besloten om iedereen 30 dagen lang gratis toegang te geven tot Scribd! Ze hebben duizenden e-books, luisterboeken, magazines en nog veel meer op hun website staan en deze zijn nu gratis beschikbaar. Hiervoor hoef je alleen maar op deze link te klikken en je kan de gratis dertig dagen meteen aanvragen. Je hoeft ook geen betaalgegevens in te vullen dus je zit nergens aan vast!

ThuisBieb app

De bibliotheken van Nederland hebben iets leuks bedacht. Ze hebben namelijk de ThuisBieb app gratis toegankelijk gemaakt voor iedereen! De app is gratis te dowloaden en als je je emailadres hebt achtergelaten en je account hebt geactiveerd kan je gratis beginnen met lezen! Er staan ongeveer 100 ebooks in de app die je gratis kan lezen. Van thrillers tot kinderboeken. Let op! De app is momenteel alleen nog te downloaden voor IOS apparaten. Volgens de Online Bibliotheek wordt er hard gewerkt om de app ook op Android apparaten toegankelijk te maken. Wanneer de app ook gedownload kan worden op een Android apparaat is nog niet bekend. 

Zoals je ziet zijn er gelukkig nog genoeg mogelijkheden om de komende tijd alsnog veel boeken te gaan lezen!

Bron: Online Biobliotheek, Kobo.com, scribd.

Lees ook: De voordelen van verplicht thuisblijven

Nieuwste artikelen

  • Schemergeesten - Angie Sage

  • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

  • Soep. Bouillon. Brood.- Rachel Allen

  • Eerste hoofdstukken Blade Breaker van Victoria Aveyard nu te lezen

  • De meest standaard dingen in boeken die boekenwurmen irritant vinden

Gerelateerde artikelen

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • De leukste ideeën voor een thuisbibliotheek

  • Nightwriters 
en 
ECI 
openen 
een boekwinkel 
op 
Facebook

  • Ssst!

Zoek in artikelen