Volwassen acteurs die tieners speelden

Het is je vast wel eens opgevallen dat tieners in films en series er vaak volwassen uitzien. Dit is ook niet gek want heel vaak speelt een oudere acteur de rol van een tiener! In één film speelde zelfs een 41-jarige actrice de rol van een 17-jarig meisje! Wil je weten wie dat is en welke acteurs er nog meer veel ouder zijn dan de rol die ze speelden? Lees dan snel verder!

Hannah Montana - Jason Earles

Wie keek de leuke serie Hannah Montana vroeger niet? Niet alleen vonden we Miley als Hannah geweldig, we moesten vaak ook lachen om haar oudere broer Jackson! Het karakter Jackson in de serie was 15 jaar, maar de acteur die hem speelde, Jason Earles, was op zijn zachtst gezegd iets ouder. Toen hij de rol kreeg was hij namelijk 30 jaar! Tijdens de opnames was hij zelfs al getrouwd en vader van een dochter.

Bron: It's a Laugh Productions, Disney Channel

Catch Me If You Can - Leonardo Dicaprio

Ook Leonardo Dicaprio heeft een jeugdig uiterlijk. In het waargebeurde verhaal Catch Me If You Can speelde hij de rol van de 17-jarige oplichter Frank Abagnale Jr. Echter toen hij de rol speelde, was Leonardo Dicaprio zelf al 28 jaar oud! 

Bron: DreamWorks,

The Amazing Spider-Man - Andrew Garfield 

Iedereen kent het verhaal wel van de tiener die gebeten werd door een spin, waarna hij superkrachten kreeg. Na Tobey Maguire vertolkte Andrew Garfield in 2012 de rol van Peter Parker oftewel Spider-Man. Spider-Man is in de film pas 17 jaar oud. Echter was Andrew Garfield toen hij de rol kreeg al 28 jaar! 

Bron: Columbia Pictures, Sony Pictures

Yentl - Barbra Streisand

Een 30-jarige acteur die een 15-jarig karakter speelt is al een groot leeftijdsverschil, maar dat is niets vergeleken met de rol van Barbra Streisand als Yentl! Toen Barbra Streisand de rol van de 17-jarige Yentl speelde, die zich voordeed als jongen en zo naar de universiteit kon gaan, was de actrice namelijk al 41 jaar oud! 

Bron: United Artists

Beverly Hills 90210 - Gabrielle Carteris

De rol van Andrea Zuckerman werd in Beverly Hills 90201 gespeeld door Gabrielle Carteris. Toen de actrice gecast werd voor de rol van de 16-jarige Andrea, was ze zelf al 29 jaar oud!

Bron: 90210 Productions

Pretty Little Liars - Bianca Lawson

Bianca Lawson speelde in Pretty Little Liars de rol van Maya St. Germain, een 17-jarige middelbare scholier en het vriendinnetje van Emily. Echter was de actrice die de rol van Maya speelde al lang geen tiener meer! Tijdens de opnames was Bianca Lawson namelijk al 31! 

Bron: ABC Family

Clueless - Stacey Dash

AS IF! Wij houden van de film Clueless, maar ook wij hadden de leeftijd van een van de actrices niet zo hoog ingeschat! Dionne Davenport (links op de foto) is de 16-jarige beste vriendin van de hoofdrolspeler Cher. Echter was Stacey Dash, de actrice die de rol van Dionne speelde, al een stuk ouder! Ten tijde van de opnames was ze namelijk al 28 jaar!

Bron: Paramount Pictures

13 Reasons Why - Ross Butler

Bijna de gehele cast van de serie 13 Reasons Why zijn al lang geen tiener meer. Eén van de oudere castleden is Ross Butler. Hij speelde de rol van de middelbare scholier Zach in de serie. Echter was Ross Butler al 26 jaar tijdens het eerste seizoen van de serie. Ten tijde van het laatste seizoen blies de acteur zelfs al 30 kaarsjes uit.

Bron: Paramount Television, Netflix

Save The Last Dance - Sean Patrick Thomas

In deze heerlijke tienerfilm speelden Julia Stiles (10 Things I Hate About You) en Sean Patrick Thomas de hoofdrollen. De chemie tussen de twee spatte van het scherm. Toch was het leeftijdsverschil erg groot. Ten tijde van de opnames was Julia Stiles namelijk 19 jaar oud, terwijl Sean Patrick Thomas al 30 jaar was! 

Bron: MTV Films, Paramount Pictures

Grease - Stockard Channing

Eigenlijk was de gehele cast van Grease geen tiener of middelbare scholier meer tijdens de opnames van de film. Eén actrice spande de kroon. Stockard Channing, die de rol van 'Pink Lady' Rizzo speelde was namelijk 33 jaar oud ten tijde van de opnames!

Bron: Paramount Pictures

The Walking Dead - Emily Kinney

Emily Kinney vertolkte in de serie The Walking Dead de rol van Beth Greene, het jongere zusje van Maggie Greene. In de serie was Beth pas 15 jaar oud. Echter was Emily Kinney ten tijde van de opnames al 29!

Bron: Gene Page/AMC

Lees ook: Deze acteurs kijken niet naar hun eigen films

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen