Grey's Anatomy feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Al sinds 2005 kunnen we genieten van de levens van de dokters van het Seattle Grace Hospital in de serie Grey's Anatomy. Gedurende de serie hebben we al heel wat geweldige momenten beleeft, maar ook veel emotionele momenten. En we hebben helaas afscheid moeten nemen van veel dokters. Kan jij de afleveringen ondertussen ook wel dromen en wil je het liefst alles weten over deze serie? Lees dan snel verder! We hebben een aantal Grey's Anatomy feiten voor je opgezocht die zelfs de grootste fans waarschijnlijk nog niet weten!

Grey's Anatomy feiten Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

De titel van de serie is een referentie naar het beroemde anatomie boek van Henry Gray. Dat boek heet 'Gray's Anatomy of the Human Body'.

Grey's Anatomy was niet de eerste titel voor de serie. Kate Walsh, die de rol van Addison Montgomery speelde, heeft in een interview met Buzzfeed verteld dat de naam van de serie drie keer is veranderd. De serie zou eerst 'Doctors' gaan heten, waarna het vervolgens veranderd werd in 'Surgeons' en later in 'Complications'. Uiteindelijk hebben ze toch voor Grey's Anatomy gekozen.

Sandra Oh (die de rol van Cristina Yang speelde) deed in eerste instantie auditie voor de rol van Bailey. Sandra Oh vond echter de rol van Cristina Yang zo leuk dat ze vroeg of ze daar auditie voor mocht doen. En de rest is zoals ze zeggen geschiedenis. 

Grey's Anatomy feiten Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Het karakter Bohkee, dat we in elk seizoen terugzien in de operatiekamer, is in het echt ook een chirurgische verpleegster! De actrice Sandra Oh maakte dat in een tweet bekend. Ze vertelt daarnaast dat Bohkee al sinds het begin erbij is en dat ze bijna een tweede moeder voor haar is! Hieronder kun je de tweet lezen: 

Tijdens het opereren zien we als kijker natuurlijk veel organenen en bloed voorbij komen. Het moet zo echt mogelijk lijken en om dat voor elkaar te krijgen hebben de makers een aantal, op zijn zachts gezegd, onsmakelijke materialen ter beschikking gesteld. De organen zijn namelijk gemaakt van koeien organen! Maar dat is nog niet alles, want het neppe bloed wordt gemaakt van kippenvet en rode gelatine...

Derek Shepherd zou eigenlijk een tienerdochter hebben! Zij zou hem overhalen om de baan in het ziekenhuis aan te nemen. Shonda Rhimes, de maker van de serie, zegt er het volgende over: "Dit zou zijn kans zijn om zijn fouten in het verleden aan haar goed te maken. Het wordt veel moeilijker dan hij had verwacht." Uiteindelijk heeft Rhimes toch besloten deze verhaallijn te schrappen.

Grey's Anatomy feiten Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Isaiah Washington deed in eerste instantie auditie voor de rol van Dr. Derek Shepherd. Helaas kreeg hij die rol niet, maar vervolgens werd hij opgebeld door de schrijvers van de serie die hem vertelden dat de acteur die de rol van Dr. Preston Burke zou gaan spelen de rol niet meer kon vertolken. Er werd hem gevraagd of hij geïntereseerd was in die rol. Hij accepteerde de rol en zo heeft Isaiah Washington toch een rol in Grey's Anatomy weten te bemachtigen. 

Kate Walsh zou eigenlijk maar voor een paar afleveringen in de serie mee spelen. Ze had echter zoveel chemie met de cast dat ze besloten haar een vaste rol te geven. Uiteindelijk kreeg haar karakter Addison Montgomery zelfs een eigen spin-off genaamd Private Practice!

Grey's Anatomy feiten Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Jessica Capshaw heeft in totaal voor drie rollen in de serie auditie gedaan. Eerst deed ze auditie voor de rol van de verpleegster Rose, de liefdesinteresse van Derek, vervolgens voor Meredith's gekke vriendin Sadie en tot slot voor de rol van Arizona Robbins, de rol die ze uiteindelijk toegewezen kreeg.

Ellen Pompeo was tijdens de opnames van seizoen 6 zwanger. In plaats van het karakter Meredith ook zwanger te maken, besloten de schrijvers om Meredith een deel van haar lever aan haar vader te doneren. Hierdoor kan Pompeo het merendeel van de opnames in bed doorbrengen en kon haar zwangere buik verborgen worden onder de lakens.

Grey's Anatomy feiten Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Voordat Jesse Williams (die de rol van Jackson Avery speelde) acteur werd, had hij eerst een heel andere carrière! Hij was namelijk een geschiedenis leraar op de middelbare school. Wij hadden ook wel zo'n knappe leraar gewild!

Shonda Rhimes heeft in een interview met E! News laten weten dat zolang Ellen Pompeo nog de rol van Meredith Grey wil spelen, de serie zal blijven bestaan. Rhimes zegt dat dat ook betekent dat als Pompeo wil stoppen, de serie zal gaan stoppen. Laten we hopen dat Ellen Pompeo nog een tijdje in Grey's Anatomy wil blijven spelen!

Bron: IMDB, Buzzfeed, Insider.

Lees ook: De echte verhalen achter de meest bizarre medische gevallen in Grey's Anatomy

Nieuwste artikelen

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

  • In nevelen gehuld - Eva Björg Aegisdóttir

  • Angelique – Angelique Woudenberg en Liddie Austin

  • Ik wil een bos voor mijn verjaardag - Linda de Haan

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Zoek in artikelen