Bizarre Disney feitjes

Wij houden van Disney! Het liefst sluiten we alle gordijnen, zetten we popcorn klaar en houden we een Disney marathon. Als echte fans weten we natuurlijk ook alles over Disney, maar deze Disney feitjes wisten zelfs wij niet! Wedden dat ook jij van deze bizarre Disney feitjes van je stoel valt?

1. Sneeuwwitje is pas 14 jaar oud

We kennen Sneeuwwitje natuurlijk als de prachtige prinses die door de boze koningin gehaat wordt, omdat ze het mooiste meisje van het land is. Maar wist je dat Sneeuwwitje pas 14 jaar oud is in de film? Dit zet een aantal gebeurtenissen wel in perspectief, want het werk dat ze bij de zeven dwergen doet is eigenlijk kinderarbeid. En laten we het er maar niet over hebben dat een achttienjarige prins haar kust terwijl ze slaapt...

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

2. Doornroosje komt bijna niet voor in de film

Wie kent de film Doornroosje niet? Het bekende verhaal van Doornroosje (ook wel Aurora genoemd) die zich prikt aan een spinnenwiel is wereldberoemd. De titel van de film is zelfs naar haar karakter vernoemd. Maar wist je dat Doornroosje eigenlijk amper in de film te zien is? Ze heeft namelijk maar 18 zinnen tekst en is ook maar 18 minuten in 71 minuten durende film te zien... Uiteraard is de belangrijkste reden hiervoor dat Doornroosje natuurlijk het merendeel van de tijd slaapt. Maar zelfs wij hadden niet verwacht dat ze maar zo kort in de film te zien was!

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

3. Het gebruik van social media door Disney sterren

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken uit het leven. Maar wist je dat Disney sterren niet zomaar alles mogen posten op hun social media accounts? Dit komt omdat ze Disney als merk vertegenwoordigen. Ze moeten dus eerst toestemming krijgen van Disney voordat ze iets mogen posten op social media! Daarnaast krijgen ze een cursus over social media en het voorkomen van schandalen. Heftig!

Bron: Giphy

4. Aladdin is geïnspireerd op een acteur

Aladdin is misschien wel een van de knapste Disney prinsen en dat is ook niet gek want het karakter is namelijk geïnspireerd op een wereldberoemde acteur! Niemand minder dan de charismatische acteur Tom Cruise is de inspiratie geweest voor dit Disney karakter. 

Bizarre Disney feitjesBron: Disney & Paramount Pictures (Mission: Impossible - Rogue Nation)

5. Mevrouw Tuit en Barstje

Mevrouw Tuit en Barstje zijn twee geweldige bijpersonages in Belle en het Beest! Met name steelt Barstje keer op keer ons hart. Gelukkig loopt het allemaal goed af en worden moeder en zoon terug veranderd in mensen. Maar wist je dat Mevrouw Tuit in de film ongeveer 65 jaar is? En haar zoontje Barstje ongeveer 6 jaar oud is? Dat zou betekenen dat mevrouw Tuit op 59 jarige leeftijd een zoon moet hebben gehad. Dit is, zeker voor die tijd, vrij ongebruikelijk. En wie was eigenlijk de vader? We hebben na het kijken van de film zoveel vragen waar we waarschijnlijk nooit antwoord op zullen krijgen...

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

6. De muiltjes van Assepoester

In het originele sprookje van Charles Perrault waren de muiltjes van Assepoester helemaal niet van glas, maar van eekhoornbont. In het Frans heet het bont van de tweekleurige Russische eekhoorn 'vair'. Dit klinkt in het Frans hetzelfde als verre en dat betekent 'glas'. Waarschijnlijk is het dus verkeerd vertaald, waardoor het glazen muiltjes zijn geworden in de Disney film Assepoester.

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

7. Er mag niet gerookt worden in Disney films

De acteurs die in Disney films en series hebben gespeeld mogen in hun privéleven wel roken, maar in de films en series van Disney is dit een no-go! In de eerdere Disney films, zoals Pinokkio en 101 Dalmatiërs, wordt er nog wel gerookt, maar tegenwoordig zorgt Disney ervoor dat ze geen negatieve invloed hebben op kinderen en dat betekent dat er niet gerookt mag worden.

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

8. Het animeren van Sully

Sully uit Monsters Inc. heeft meer dan 2,3 individuele haren op zijn lichaam die allemaal geanimeerd moeten worden. Hierdoor duurde het meer dan 12 uur om één frame van Sully te animeren!

Bizarre Disney feitjesBron: Disney Pixar

9. De echte naam van Boo

We kennen Boo allemaal als het schattige kleine meisje uit Monsters Inc. Mike & Sully komen erachter dat ze per ongeluk in de monsterwereld terecht is gekomen en besluiten voor het meisje te zorgen en haar terug te brengen naar de mensenwereld. Ze besluiten om het meisje Boo te noemen. Maar wist je dat Boo ook een echte naam heeft? Als je goed oplet tijdens het kijken van Monsters Inc. dan zie je dat Boo op haar bed een aantal tekeningen heeft liggen met de naam Mary erop. Boo heet dus eigenlijk Mary! 

Bizarre Disney feitjesBron: Disney/Pixar

10. Mickey, Goofy en Donald in The Little Mermaid

In The Little Mermaid zit een leuke easter egg verstopt. Als je goed kijkt naar de openingsscène van The Little Mermaid, dan zie je Mickey, Goofy en Donald op de achtergrond in het publiek staan!

Bizarre Disney feitjesBron: Disney

 

Bron: Gallery roulette, Buzzfeed, Disney

Lees ook: De leukste Disney samenzweringstheorieën

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

Zoek in artikelen