Geheimen van beroemde dansscènes

Als je houdt van romcoms dan is het je vast wel eens opgevallen dat er vaak een dansscène in de film zit. Het is meestal heerlijk om hiernaar te kijken en vaak is dit ook het moment dat de hoofdpersonen elkaar écht zien staan. Deze scènes zien er op het witte doek altijd fantastisch uit, maar achter de schermen verliepen sommige van deze scènes alles behalve vlekkeloos! Zo was Hugh Grant bijvoorbeeld helemaal niet blij met zijn dansscène in Love Actually! Wij vertellen jullie een aantal geheimen van beroemde dansscènes. 

She's All That

In She's All That maken we kennis met Zack. Het populairste meise van school heeft hem gedumpt waarna hij vervolgens een weddenschap met zijn vrienden afsluit: hij kan elk willekeurig meisje de koningin van het eindbal maken. Hun oog valt op het buitenbeentje Laney. Zack heeft een flinke klus om haar tot het populairste meisje van school om te toveren. Maar dan wordt hij langzaamaan zelf verliefd op haar... In de film zou eigenlijk geen dansscène zitten, maar de regisseur van de film stond erop om er een dansscène in te stoppen. De choreograaf, Adam Shankman, moest vervolgens in 2 uur tijd een hele choreo maken aangezien dit niet in het script stond!

De producer van de film had vervolgens een opmerking over de scène, want hoe wist iedereen op die school de dans? Om dit probleem op te lossen werd Usher teruggehaald om nog een aantal scènes als DJ op te nemen, zodat hij de danspassen aan kon leren. Adam Shankman zegt er het volgende over: "De hele scène was lachwekkend. Ik dacht bij mezelf: Usher kan de choreo zeker niet gemaakt hebben, want het is de witste dans die ik ooit heb gezien."

Love Actually

In Love Actually volgen we verschillende verhalen die uiteindelijk allemaal bij elkaar komen. Een van de hoofdpersonen is de Prime Minister, gespeeld door Hugh Grant. Zoals je misschien wel weet zit er één scène in de film waarin Hugh Grant door het huis danst. Deze scène is hilarisch en niet uit de film weg te denken! Maar als het aan Hugh Grant zou liggen had hij de scène nooit gemaakt! De regisseur van de film, Richard Curtis, heeft er het volgende over te zeggen: "Hij (Hugh Grant) had het gevoel dat al het goede werk dat hij had gedaan ongedaan gemaakt zou worden door zijn afschuwelijke dans. Het was een ontzettend leuke draaidag voor iedereen, behalve voor Hugh." Maar gelukkig was Hugh Grant de beroerdste niet en besloot om de scène toch gewoon te doen! 

Richard Curtis herinnert zich het volgende over de scène: "Hugh is de best voorbereide acteur waar ik ooit mee gewerkt heb. Hij had precies gepland waar hij moest draaien en waar hij op welk moment heen moest gaan. Het feit dat hij het niet wilde doen, betekende niet dat hij zich er niet op had voorbereid." Tijdens het monteren van de scène bleken de makers nog voor een uitdaging te staan want het playbacken van Hugh Grant ging niet synchroon met het nummer. Om het uiteindelijk gelijk te trekken moest de productie het nummer opnieuw maken en een deel van het refrein vervangen door een vorig couplet. Gelukkig is het eindresultaat geweldig!

The Wedding Planner

Mary is de meest prestigieuze bruiloftsplanner van San Fransisco. Wanneer ze betrokken raakt bij een ongeluk redt de knappe Dr. Steve Edison haar leven. Ze hebben een geweldige avond samen maar dan komt Mary erachter dat hij de aanstaande bruidegom is van haar cliënt! In de film zit een scène waarin Mary (Jennifer Lopez) en Steve (Matthew McConaughey) de tango dansen. Een leuk feitje hiervan is dat Matthew McConaughey er 2,5 maand voor heeft moeten trainen en dat Jennifer Lopez slechts 3 repetities nodig had om de choreo te kennen. Normaal gesproken leidt de man tijdens het dansen van de tango. Maar Mary en Steve hebben een discussie tijdens het dansen en Mary laat niet zomaar over zich heen lopen! Hierdoor worden de genderrollen van de dans eigenlijk omgewisseld.

Bron: Columbia Pictures

13 Going On 30

In de film 13 Going On 30 maken we kennis met Jenna. Wanneer ze op haar verjaardagsfeestje wenst dat ze 30 jaar oud is komt die wens ook daadwerkelijk uit! Deze leuke romcom heb je vast wel een keer gezien en je herinnert je waarschijnlijk ook de leuke dansscène die erin voorkomt! De hoofdpersonen in de film dansen namelijk op het nummer Thriller van Michael Jackson. Marguerite Derricks heeft de choreografie gemaakt en heeft de danspassen in 5 lessen van een uur aan de acteurs geleerd (alhoewel Mark Ruffalo, die de rol van Matt speelt, nog wat extra lessen heeft genomen). Veel acteurs kenden de beroemde passen van Michael Jackson nog van hun jeugd. Josh Goldsmith, een van de schrijvers van de film, heeft het volgende over de scène te zeggen: "Ik geloof dat dit ergens in onze spieren zit. Als kinderen namen we dit allemaal heel serieus, net als het karakter Jenna Rink. Jennifer Garner speelt de rol geweldig. Ze is er niet ironisch over, ze maakt geen grapjes. Ze doet het. Wij waren de generatie van de 'Thriller' video. Ik was 13 toen dat uitkwam, maar ik vind het een leuk idee dat wij de zombie dans levend hebben gehouden voor een nieuwe generatie."

Love, Simon

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er in de heerlijke film Love, Simon ook een dansscène zit! In een van de scènes van de film zien we Simon namelijk dansen op het nummer 'I wanna dance with somebody' van Whitney Houston. In de film is Simon, die op jongens valt, nog niet uit de kast gekomen. Maar op een gegeven moment droomt hij daar wel van, waarna we dus de leuke dansscène te zien krijgen. Maar deze scène stond eigenlijk helemaal niet in het script! De regisseur van de film, Greg Berlanti, vertelt er het volgende over: "We hadden de wens om te laten zien hoe gelukkig en vrij en vreugdevol hij ooit zou kunnen zijn. We hebben het opgenomen in MGM-stijl. Qua kleur is het een beter palet dan enig ander deel van de film." Het duurde vier uur om deze scène op te nemen en de scène werd op dezelfde dag opgenomen als de scène waarin Simon voor het eerst uit de kast komt. Berlanti vertelt dat hij daarom naar deze dag als de 'gayest' dag van het schema refereert.

Something Borrowed

Something Borrowed gaat over beste vriendinnen Rachel en Darcy. Wanneer Rachel in een dronken bui in bed belandt met Dex, de verloofde van Darcy, proberen de twee het voorval zo snel mogelijk te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing? In de film zit een dansscène waarin Rachel en Darcy dansen op het nummer 'Push it' van Salt-N-Pepa. John Carrafa heeft de dans die te zien is in de film gechoreografeerd. De choreograaf heeft er het volgende over te zeggen: "De dans laat zien hoe ver hun liefde voor elkaar teruggaat, zodat het publiek denkt: 'Ik kan niet geloven dat ze haar dat aandoet." Ook laat de choreograaf weten dat er verschillende jaren '80 danspassen in de choreo verwerkt zitten zoals de 'Roger Rabbit' en de 'Cabbage Patch'. 

Trainwreck

In de film Trainwreck vermijdt Amy serieuze relaties. Maar wanneer ze de charmante sportarts Aaron ontmoet lijkt het einde van haar ongecompliceerde leventje in zicht. In deze komische film zit ook een hele leuke dansscène waarin Amy samen met een groep cheerleaders een choreo opvoert. Amy Schumer, die de rol van Amy speelt, wilde aan het eind van de film zich eigenlijk verkleden als mascotte, maar de regisseur Judd Apatow wilde een dansscène. Amy Schumer heeft er vervolgens drie maanden over gedaan om deze choreo te leren. Amy Schumer heeft het volgende over de scène te zeggen: "Ik vind het veel grappiger om iemand oprecht iets zien te proberen om vervolgens te falen. Dus voor het overgrote deel van de scène zie je me oprecht proberen om de dans goed uit te voeren." Op een gegeven moment was Amy Schumer alle schaamte voorbij en was ze zo comfortabel in de dansscène dat ze besloot de dans nog een keer te doen voor Bill Hader (Aaron). "Tijdens de opname van Bill Hader danste er niemand, maar hij moest net doen alsof hij op onze dans reageerde. Dus ik besloot hem te verrassen en de volledige dans te doen terwijl ze zijn reactie aan het filmen waren. Je ziet hem ook emotioneel worden. Het was heel lief. Het is iets wat ik nooit zal vergeten", aldus Amy Schumer. 

Pretty In Pink

In Pretty in Pink zien we Jon Cryer, die de rol van Duckie speelt, op een gegeven moment in een platenwinkel dansen voor zijn beste vriendin (en tevens onbeantwoorde liefde). Jon Cryer wilde eerst dansen op een nummer van de Rolling Stones, maar uiteindelijk werd er besloten om op het nummer 'Try a Little Tenderness' van Otis Redding te dansen. Howard Deutch is de regisseur van de film en hij zegt het volgende over het nummer: "Het is moeilijk om naar 'Try a Little Tenderness' te luisteren zonder dat iedereen weet hoe het voelt om een gebroken hart te hebben." Samen met choreograaf Kenny Ortega (High School Musical) besloten Howard Deutch en Jon Cryer hoe ze het best de gevoelens van Duckie konden laten zien. "Jon liet aan Kenny zien wat hij kon en vervolgens verfijnde Kenny dat. Ik deed een stapje terug en maakte alleen wat kleine aanpassingen, want het werkte gewoon toen hij dat nummer hoorde. Andie (gespeeld door Molly Ringwald) was een beetje geschokt tijdens de scène, maar de dans ging erover dat Duckie liet zien hoeveel hij van haar houdt met een vleugje humor", aldus Howard Deutch.

Friends With Benefits

In deze leuke romcom geloven Dylan en Jamie niet meer in de liefde en besluiten om met elkaar naar bed te gaan. Zo hebben we wel de lusten, maar niet de lasten van een relatie. Klinkt simpel, toch? Niet dus. Al snel ontdekken ze dat er toch wel gevoelens bij komen kijken. In de film komen Dylan en Jamie op een gegeven moment in een flashmob terecht. De regisseur van de film, Will Gluck, vertelt dat toen ze de film maakten de flashmob erg populair was. Will Gluck had een flashmob van Oprah Winfrey gezien waar hij fan van was, dus besloot hij om de choreograaf Ashley Wallen in te huren. De scènes waren erg ingewikkeld om te filmen, waarbij ze gebruik maakten van heel veel figuranten die de bewegingen van 20 tot 30 dansers kopieerden. Het resultaat is in ieder geval heel leuk geworden!

 

Bron: EW.com

Lees ook: Co-acteurs die elkaar haten

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

  • De therapeut - B.A. Paris

  • De zevende zus - Lucinda Riley

  • Ik wacht hier - Else Boer

  • Recensie: New Pokémon Snap | 4 hartjes

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen