Tips voor het zwarte gat in je woonkamer: werk die tv weg

Het is leuk als ‘ie aan is, maar zoveel minder als ‘ie uit is. Het is alsof dat zwarte scherm alle aandacht opslokt. Zorg dat het focuspunt in je huiskamer verschuift en vestig te aandacht op de mooie dingen in je woning. Hoe? Door wat te doen met onze interieurtips om je tv weg te werken.

We leven gelukkig niet meer in de jaren ’80 waar grote tv’s met een nóg groter achterwerk als warme broodjes over de toonbank gingen. Tegenwoordig bingewatchen we series op platte tv’s, met helderder beeld en inbrandgrarantie (say what now?). Anyhow, ondanks de leuke technische snufjes en fijne features verdienen lang niet alle tv’s de schoonheidsprijs. Tijd dus om je tv te verbergen met deze tips:

Verzacht het contrast
Wit op zwart. Het valt nogal op zo’n donker scherm op een lichte achtergrond. Schilder de wand eens in een sfeervolle kleur om het contrast te verzachten. Of kies voor een behangetje die de aandacht naar zich toetrekt. Kies voor een opvallende print

Een nieuwe eye-catcher de huiskamer
Een fraai uitzicht is het niet. Zo’n zwart opvallend object in de huiskamer. Vaak neemt een tv een centrale plek in de huiskamer in. Dat is geen probleem als de tv aanstaat, maar nogal confronterend wanneer deze uitstaat. Verschuif het centrale punt in de living door een apart tv hoekje te maken. Maak op de oude plek een collagewand met verschillende lijstjes die toch bij elkaar passen op het gebied van stijl of kleur. Hang ze eens ongeordend op voor eens speels effect. Een eigen draai geef je een de muur door te variëren in kleur, vorm en materiaal. Dus hang die geleefde houten snijplank van de kringloop aan de muur en plaats andere mooie vondsten in het zicht. Het resultaat? Een centraal punt waar de focus op mag liggen.

Bron: Pexels, Jean van der Meulen

Verstoppen in een tv kast
Wil je je tv echt wegwerken achter gesloten deuren? Kies dan voor een tv met een Kastengigant schuifdeur. Natuurlijk er zijn 1001 beschikbare kant-en-klare tv kasten verkrijgbaar. Maar iets unieks krijg je alleen wanneer je je kast zelf ontwerpt. Bijkomend voordeel van een schuifdeurkast? Het neemt minder ruimte in én alle snoeren van tv worden aan het zicht onttrokken.

Verdeel de wand in vakken
Borduur verder op de vorm van de tv en verdeel de wand in verschillende vlakken. Voorkom dat de tv alle aandacht steelt door de tv te omgeven met die het verdienen om op de voorgrond te treden. Denk aan die leuke vaasjes van de rommelmarkt en die mooie beeldjes bijvoorbeeld. Plaats ze allemaal in de open kast, maar zorg wel dat je niet overdrijft. De kast hoeft geen kakelbont etalage te worden.

- Groepeer je spullen
  Sorteer de spullen op kleur, grootte en materiaal\
- Kies een kleurenpalet
  Kies één of twee accentkleuren om het geheel meer power te geven
- Gooi er wat ton sur ton in
   Laat de accentkleuren op meerdere plekken terug komen

 

Bron thumb: Pexels, Jean van der Meulen

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: RUMAG Blackbook

  • Recensie: De alchemisten 3: De indigo bezwering

  • Recensie: Perry Mason - seizoen 1

Zoek in artikelen