5 voordelen van het lezen op een e-reader

Voor de meeste boekenwurmen gaat er niks boven een echt boek. Het is natuurlijk hartstikke fijn om daadwerkelijk een fysiek boek in je handen te kunnen houden, waar je tijdens het lezen doorheen kunt bladeren. Toch zitten er ook heel veel voordelen aan het lezen op een e-reader! Wedden dat jij na het lezen van dit artikel ook de voordelen van een e-reader inziet?

1. Nooit meer zware boeken tillen

Als echte boekenwurm sleep je natuurlijk het liefst overal een boek mee naartoe. In de trein, in de auto, naar werk om te lezen tijdens je lunchpauze... Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar je sleept je een ongeluk met zo'n zwaar boek in je tas! Met een e-reader heb je dat probleem gelukkig niet. Een e-reader is vele malen lichter dan een fysiek boek én zo kun je alsnog altijd onderweg een boek lezen.

2. Het is goedkoper

Oké toegegeven, je moet wel eerst investeren in een e-reader, maar daarna bespaar je zeker een hoop geld op boeken! Je kunt namelijk voor een paar euro al een e-book aanschaffen, terwijl een fysiek boek al snel 20 euro kost. Met het geld dat je bespaart kun je dus nog meer e-books kopen! Wil je investeren in een e-reader? Kijk dan naar deze e-reader aanbiedingen. Zo kun je toch voor een leuke prijs een mooie e-reader kopen.

3. Je hebt altijd genoeg boeken bij je

Ken je dat gevoel dat je op vakantie gaat of een weekendje weg en niet kunt kiezen welke boeken je mee wil nemen? En vervolgens maar vijf boeken inpakt zodat je zeker genoeg boeken hebt om te lezen ook al ga je maar drie dagen weg? Zo zit je koffer natuurlijk al snel vol én sleep je je een ongeluk. Een e-reader biedt dan zeker uitkomst: Je kunt met een e-reader gemakkelijk 100 boeken meenemen. Zo hoef je én niet te kiezen welk boek je meeneemt én het scheelt enorm veel gewicht. Een win-win situatie dus!

Bron: Perfecto Capucine, Pexels

4. Je hebt boeken direct tot je beschikking

Waar je bij een papieren boek de deur uit moet om het boek te gaan kopen, hoeft dat bij een e-book niet! Tuurlijk, je kunt een papieren boek ook online kopen, maar dan moet je minimaal een dag wachten totdat je het boek kunt gaan lezen. Het voordeel van een e-book is dat je het boek zodra je het hebt gekocht gelijk tot je beschikking hebt! Heb je bijvoorbeeld de serie Bridgerton gebinged op Netflix en kun je niet wachten om het boek ervan te gaan lezen? Met een paar klikken heb je het e-book besteld en kun je het direct gaan lezen. Ideaal!

5. Je kan aantekeningen maken en mooie zinnen markeren

Wanneer je tijdens het lezen op een e-reader een interessant stuk tegenkomt of een prachtige zin leest, dan kun je dit markeren in het e-book op je e-reader! Zo kun je mooie zinnen, interessante quotes, of hilarische passages altijd terugvinden.

 

Bonus: lezen op je telefoon

Naast lezen op een e-reader kun je ook lezen op je telefoon. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone in zjin bezit waarop je ook e-books kunt lezen. Als je dan een keer je e-reader vergeten bent of nog snel één hoofdstukje wil lezen voordat je gaat slapen, kun je dat op je telefoon doen. Je telefoon pak je er soms toch wat sneller bij en zo kun je nóg meer boeken lezen in een jaar (wie weet kun je je reading challenge dan zelfs verhogen). Het is hierbij dan wel belangrijk dat je een goed telefoonhoesje hebt die je telefoon beschermt. Aangezien je je telefoon voor veel meer dingen dan alleen bellen en appen gebruikt, is het belangrijk dat je hem goed beschermt zodat hij niet beschadigt raakt. Wat dacht je van een Samsung s20 FE hoesje? Deze hoesjes zijn trendy én functioneel.

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een e-reader?

 

 

Bron thumb: Perfecto Capucine, Pexels

Nieuwste artikelen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie It Starts With Us

  • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

  • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

  • De slechte karakters in goede series

  • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

Gerelateerde artikelen

  • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • GEZOCHT: leuke en inspirerende boekenkasten voor de rubriek Mijn boekenkast

  • Bestel Glazuur met €5,00 korting bij eBook.nl

Zoek in artikelen