Harry Potter fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

Wie kent het verhaal van Harry Potter niet? Het verhaal over de weesjongen die bij zijn verschikkelijke oom en tante woont, maar ontdekt dat hij een tovenaar is, is wereldberoemd. Ook wij hebben de boeken en films ontelbare keren verslonden. Ondanks dat we de films al zo vaak hebben gezien en ondertussen hele dialogen mee kunnen praten (After all this time? Always.), hebben wij nooit geweten dat er ook veel fouten in de films zitten! Wij hebben de grootste Harry Potter fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen onder elkaar gezet. 

Harry wisselt van plek in Harry Potter and the Philosopher's Stone

In Harry Potter and the Philosopher's Stone gaat Harry na de sorteerceremonie aan de tafel bij Griffoendor zitten. Hier zit hij in eerste instantie naast Fred en George en tegenover Hermelien. Maar in de volgende scène zien we dat Harry ineens van plaats gewisseld is en nu ineens naast Hermelien zit! Aangezien het niet mogelijk is om in Zweinstein te verschijnselen, is dit een foutje in de eerste film.

Cameraman in Harry Potter and the Chamber of Secrets

Je kent natuurlijk de beroemde duelleerscène tussen Harry Potter en Draco Malfidus wel in Harry Potter and the chamber of Secrets. Maar wist je dat je hier een grote fout kunt spotten? Nadat Harry Draco raakt met de Rictusempra spreuk, zien we Draco door de lucht vliegen en komt hij recht voor professor Sneep op zijn kont terecht. Wanneer professor Sneep hem vervolgens hardhandig overeind trekt, kun je een fout spotten. Als je goed kijkt zie je namelijk een cameraman in beeld!

Harry's shirt verandert

In Harry Potter and the Order of the Phoenix heeft Harry verschillende visioenen en nachtmerries over Voldemort. Wanneer we Harry zien slapen heeft hij overduidelijk een blauw shirt aan met een ronde hals. Als hij 's nachts echter wakker wordt en opstaat, heeft hij ineens een veel donkerder shirt aan met een andere hals. 

CGI zichtbaar in Harry Potter and the Order of the Phoenix

In Harry Potter and the Order of the Phoenix brengt Hagrid Harry, Ron en Hermelien naar het Verboden Bos toe, zodat ze zijn halfbroer Groemp kunnen ontmoeten. Groemp is echter erg enthousiast. Hij grijpt Hermelien vast en tilt haar op. Wanneer dit gebeurt zie je duidelijk de CGI waarvan in de film gebruik is gemaakt. Als je goed kijkt zie je namelijk dat Hermeliens voeten zijn weggevallen!

 

Potter Mistakes!

Geplaatst door Harry Potter Memes op Zaterdag 5 juli 2014

Handdoek verandert van kleur in Harry Potter and the Goblet of Fire

In Harry Potter and the Goblet of Fire weet Harry niet alleen Ron te redden, maar ook het zusje van Fleur! Wanneer hij uit het water komt slaat Hermelien een beige handdoek om hem heen, terwijl zijzelf een grijze handdoek om heeft. Wanneer Perkamentus echter de winnaar gaat aankondigen en Hermelien naast Harry zit, zijn de handdoeken van kleur gewisseld! Harry heeft nu een lichtblauwe handdoek om, terwijl Hermelien een beige handdoek omheeft.

 

Zichtbare accu in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Wanneer Harry en Hermelien zich achter de pompoenen verschuilen bij Hagrid's Huisje in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban is er voor de kijker iets te zien wat eigenlijk niet hoort op te vallen. Op de rug van de acteurs is namelijk heel duidelijk een accu te zien! Deze draagbare accu's worden vaak gebruikt voor onder andere microfoons als er scènes buiten worden opgenomen. Alleen zie je dit nu dus heel duidelijk zitten in deze scène!

 

~Alwayssnape Harry Potter and the Prisoner of Azkaban When Hermione and Harry go back in time, they duck and hide from...

Geplaatst door After all this time, ?" "Always" "- Severus Snape op Zaterdag 2 februari 2013

Weten tovenaars nu wel of niet wat een tandarts is?

In Harry Potter and the Half Blood Prince vertelt Hermelien aan de groep studenten die bij het etentje van professor Slakhoorn aanwezig zijn, wat haar ouders voor werk doen. Haar ouders zijn namelijk allebei tandarts en wanneer Hermelien dat vertelt, zijn haar medestudenten over het algemeen erg verbaasd en lijken ze niet goed te weten wat een tandarts is. Echter is een oplettende fan erachter gekomen dat tovenaars er wel van op de hoogte moeten zijn. In het huis van de Wemels staat een speciale klok waarbij ze precies kunnen zien waar iedereen is. Deze klok geeft bijvoorbeeld 'thuis', 'verdwaald' en 'gevangenis' aan. Maar er staat ook nog iets anders op, namelijk 'Dentist'! De tandarts bestaat dus ook in de tovenaarswereld en je zou daarom verwachten dat de leerlingen van Zweinstein zouden weten wat de tandarts is.

Bonus: Harry Potter and the Chamber of Secrets after credit scene

Dit is uiteraard geen fout, maar iets wat waarschijnlijk veel fans nog niet weten. Harry Potter and the Chamber of Secrets heeft namelijk een after credit scene! Hierin zien we een bewegende afbeelding van professor Lockhart in een dwangbuis. De scène voegt aan het verhaal niet veel toe, maar voor de fans is dit een leuke extra! Je kunt de scène hieronder bekijken. 

Lees ook: De leukste Perkamentus memes

Nieuwste artikelen

  • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

  • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

  • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

  • 24 meest verwachte films uit 2022

  • Nieuwste Thor: Love and Thunder trailer is uit!

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De top 10 beste boekverfilmingen

Zoek in artikelen