Hoofdrolspelers die vroegtijdig uit de serie stappen

Let op! Dit artikel kan spoilers bevatten.

Het gebeurt wel vaker: je zit midden in een serie en plots besluit de hoofdrolspeler te stoppen met de serie! Ondanks dat je verder blijft kijken wordt de serie toch niet meer zoals eerst. Vaak wordt een serie er niet beter op als de hoofdrolspeler stopt! Als kijker mis je het karakter en je merkt dat de serie zonder hem of haar toch echt minder leuk is om naar te kijken. Wij hebben verschillende hoofdrolspelers die vroegtijdig uit de serie stapten onder elkaar gezet.

The Vampire Diaries - Nina Dobrev

Een van de meest bekende voorbeelden is misschien wel Nina Dobrev uit The Vampire Diaries. Nina Dobrev speelde in The Vampire Diaries de rol van Elena Gilbert. De serie draaide grotendeels om haar karakter. Aan het eind van seizoen 6 raakte ze in een coma en werd haar leven verbonden aan dat van Bonnie. In seizoen 7 en 8 zien we Elena, op de allerlaatste aflevering na, niet meer terug. Haar karakter en met name haar dynamiek met Daemon werd erg gemist in de laatste 2 seizoenen. In een Instagrampost liet de actrice weten dat ze altijd heeft gevonden dat het verhaal van Elena zes seizoenen zou omvatten en dat ze nieuwe dingen wilde uitproberen.

Bron: Warner Bros. Television

Once Upon a Time - bijna de gehele cast

In Once Upon a Time verliet een groot deel van de cast in één keer de serie. Jennifer Morrison (Emma Swan), Josh Dallas (David Nolan), Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Jared Gilmore (Henry Mills), Emilie de Ravin (Belle French) en Rebecca Mader (Zelena) verlieten na het zesde seizoen namelijk de serie. In het zevende seizoen kregen we een tijdssprong te zien en kregen we te maken met een volwassen Henry. In het laatste seizoen waren nog maar 3 van de originele castleden te zien en seizoen 7 voelde eerder aan als een reboot dan als een nieuw seizoen. De serie werd na het zevende seizoen door het netwerk ABC gecanceld omdat de kijkcijfers niet hoog genoeg waren. 

Bron: ABC Signature

Brooklyn Nine-Nine - Chelsea Peretti

Chelsea Peretti speelde in de hilarische sitcom Brooklyn Nine-Nine de rol van Gina Linetti. Gina Linetti was een geliefd karakter en bracht misschien wel een aantal van de meest hilarische scènes tot leven in de serie. Helaas besloot de actrice in seizoen 6 de serie te verlaten en is alleen nog af en toe als gastacteur te zien. Alhoewel Brooklyn Nine-Nine geweldige acteurs heeft, mist de serie Chelsea Peretti en zijn de laatste seizoenen toch iets minder grappig en origineel dan de eerdere seizoenen.

Bron: Universal Television

That '70s Show - Topher Grace en Ashton Kutcher

Topher Grace speelde de rol van Eric Forman in de eerste 7 seizoenen van That '70s Show. Na het zevende seizoen besloot de acteur om met de serie te stoppen, omdat hij graag ook rollen in films wilden gaan spelen. Vlak na Topher Grace besloot ook Ashton Kutcher, die de rol van Michael Kelso speelde, om de serie te verlaten om dezelfde reden als Topher Grace. Ashton Kutcher kwam nog een paar keer terug als gastacteur voor seizoen 8 en beide waren ze ook te zien in de finale aflevering. Na het vertrek van deze twee hoofdpersonen kelderden de beoordelingen van de serie. Een reddit-gebruiker omschreef het vertrek van Eric Forman als volgt: "Hij was de hoofdpersoon van de sere en toen hij wegging, was het alsof ik met vrienden van vrienden rondhing."

Bron: 20th Century Fox Television

Two and a Half Men - Charlie Sheen

Charlie Sheen werd na het achtste seizoen van Two and a Half Men ontslagen vanwege uitlatingen die de acteur heeft gedaan in een interview. Het karakter van Charlie Sheen ging in de serie dood, waarna het karakter werd vervangen door Walden Schmidt, gespeeld door Ashton Kutcher. Ondanks dat de serie nog 4 seizoenen lang doorliep en uiteindelijk na het twaalfde seizoen tot een eind kwam, was de serie niet meer zo succesvol als voorheen. De beoordelingen van de afleveringen waren een stuk lager dan toen Charlie Sheen er nog inzat en de kijkcijfers kelderden. De laatste aflevering werd op IMDB zelfs maar met een 3.7 beoordeeld.

Bron: Warner Bros. Television

The Walking Dead - Andrew Lincoln

Andrew Lincoln speelde de rol van Rick Grimes in The Walking Dead. Vanaf de allereerste aflevering maken we kennis met zijn karakter en wordt hij uiteindelijk de leider van zijn groep overlevenden. Maar Andrew Lincoln besloot om tijdens het negende seizoen te stoppen met The Walking Dead. Hij wilde namelijk meer tijd doorbrengen met zijn gezin, die in het Verenigd Koninkrijk wonen. Aangezien de opnames van The Walking Dead in Atlanta plaatsvinden, zag hij zijn gezin maar weinig. 

Bron: AMC Studios

Suits - Patrick J. Adams en Meghan Markle

Patrick J. Adams en Meghan Markle verlieten gelijktijdig de serie Suits aan het eind van het zevende seizoen. Mike (Patrick J. Adams) en Rachel (Meghan Markle) trouwden in deze aflevering, waarna ze besloten om naar Seattle te verhuizen om daar een advocatenkliniek op te zetten. Meghan Markle verliet de serie, omdat ze verloofd was met Prins Harry en Patrick J. Adams wilde vaker bij zijn familie zijn en vond dit tevens een mooi moment om het verhaal van zijn karakter af te sluiten. Patrick J. Adams keerde wel voor een aantal afleveringen terug in het laatste seizoen. Na het vertrek van Megan Markle en Patrick J. Adams daalden de kijkcijfers, waarna er werd besloten om de serie na het negende seizoen te stoppen.

Bron: Universal Cable Productions

NCIS Pauley Perette

Pauley Perette speelde van 2003 tot en met 2018 de rol van Abby Sciuto in de serie NCIS. Aan het eind van seizoen 15 besloot de actrice om te stoppen met NCIS. Abby was misschien wel een van de meest geliefde karakters uit de serie. Haar spontaniteit, humor en unieke karakter zorgden ervoor dat ze geliefd was bij de de fans. Na haar vertrek uit de serie mist NCIS dat beetje extra dat Abby aan de serie gaf.

Bron: CBS Television Studios 

 

Lees ook: Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

Zoek in artikelen