Shadow and Bone feiten die je nog niet wist

Pas op! Dit artikel bevat spoilers voor Shadow and Bone seizoen 1

Heb jij ook zo genoten van Shadow and Bone? De serie, die gebaseerd is op de gelijknamige boekenserie van Leigh Bardugo, is sinds 23 april te bingen op Netflix. Heb jij het hele eerste seizoen ook al gezien en denk je alles over Shadow and Bone te weten? Lees dan snel verder! Deze feiten over de serie wist je waarschijnlijk nog niet!

1. Hongaars

Jessie Mei Li, die de rol van Alina Starkov vertolkt, heeft voor de opnames, die in Budapest plaatsvonden, geleerd om Hongaars te spreken zodat ze met de crew kon communiceren. Jessie Mei Li vertelt in een interview dat de crew haar sult krumpli noemde, wat Franse frietjes in het Hongaars betekent, omdat ze die elke dag at.

2. De perfecte Alina

De producer van de serie wilde Leigh Bardugo's goedkeuring voor de rol van Alina. Leigh Bardugo ontving filmpjes van vijf audities van actrices die mogelijk de rol van Alina zouden gaan spelen. De producer vertelde aan Leigh Bardugo dat ze al een favoriet hadden, maar dat hij nog niet wilde verklappen wie dat was, omdat hij de auteur niet wilde beïnvloeden. Vervolgens ging Leigh Bardugo de audities bekijken en toen ze bij de auditie van Jessie Mei Li aankwam wist ze gelijk dat zij het moest worden. Ze heeft de andere audities ook niet meer bekeken. Vervolgens belde ze de producer op en zei: 'Het kan maar beter Jessie zijn, want ik ga de rest niet bekijken.' Gelukkig bleek Jessie Mei Li ook de favoriet van de producer te zijn.

Shadow and Bone feiten Bron: Netflix

3. Geen goede auditie

De auditie van Kit Young (Jesper) voor Shadow and Bone ging niet van een leien dakje. De acteur deed in eerste instantie auditie voor de rol van Mal. Maar hij vertelt dat dat de slechtste auditie van zijn leven was. Alles wat fout kon gaan ging fout volgens hem. Een maand later was Kit Young te zien in een toneelstuk waar bij toeval Eric Heisserer, de maker van de serie, naar kwam kijken. Na de voorstelling kwam hij naar Kit Young toe, waarbij hij hem vertelde dat hij misschien wel geschikt zou zijn voor de rol van Jesper. Kit Young vertelt dat terwijl hij auditie deed voor Jesper alles veel beter bij hem paste. Wij zouden ons ook geen andere acteur in de rol van Jesper kunnen voorstellen!

4. Gunslinger

Kit Young heeft voor zijn rol als Jesper inspiratie opgedaan van karakters als Dirty Harry, Deadpool, en Captain Jack Sparrow. Hij heeft ontzettend veel met wapens geoefend. Zo was hij uiteindelijk zo goed geworden in het doen van trucs met de wapens, dat een aantal opnames waarvan ze dachten dat ze CGI nodig hadden, gewoon door Kit Young zelf uitgevoerd konden worden! Hieronder kun je een filmpje van de acteur zien die hij zelf op zijn Instagramaccount heeft geüpload.

5. De taal van Ravkan en Fjerdan

In de serie wordt er niet alleen Engels gesproken, maar ook Ravkan en Fjerdan. Om deze talen te creëren werd David J. Peterson aan boord gebracht. Hij heeft al meerdere talen tot stand gebracht, zo werkte hij onder andere mee aan Game of Thrones waarvoor hij Valyrian en Dothraki heeft gecreëerd. David J. Peterson was al bekend met de Shadow and Bone boeken voordat hij meewerkte aan de serie. Hij heeft Leigh Bardugo namelijk geholpen om de taal in de boeken te creëren!

6. Cameo

Leigh Bardugo is kort te zien in de serie. In aflevering 3 wordt Alina gepresenteerd aan de koning. Na haar presentatie draait ze zich om en wordt ze door de Grisha welkom geheten in het Kleine Paleis. Aan de linkerkant zien we een blonde vrouw in een paarse kefta staan die Alina omhelst. Dat is Leigh Bardugo.

Shadow and Bone feiten Bron: Netflix

7. Tumblr

Op Tumblr is er veel content over de Shadow and Bone boeken te vinden. Al jarenlang maken fans daar bekend wie ze graag in welke rol zouden willen zien. Een van de meest prominente fancasts was Ben Barnes als de Darkling. De maker van de serie, Eric Heisserer, wist hier echter niets van af. Hij dacht aan Ben Barnes voor deze rol omdat zijn vrouw al eerder met hem had samengewerkt aan de serie The Punisher. Leigh Bardugo was echter wel op de hoogte van de Tumblr post en ze zei tegen Eric Heisserer dat ze deze casting wel zag zitten. 

Dit was echter niet de reden waarom Eric Heisserer Ben Barnes zag zitten voor de rol. Hij vond Ben Barnes namelijk een geweldige acteur én een geweldig persoon. Wat hij erg belangrijk vond, omdat hij een soort mentorfiguur zou zijn voor de rest van de cast, die een stuk jonger is. Tijdens een lunch besprak Eric Heisserer de rol van de Darkling met Ben Barnes. En alhoewel Eric Heisserer alleen via Leigh Bardugo op de hoogte was van de Tumbler post, wist Ben Barnes er zelf ook vanaf. Zo vertelt Eric Heisserer: "Aan het eind van de lunch schoof Ben zijn telefoon naar me toe. Daarop was dezelfde Tumblr post te zien als die Leigh Bardugo naar me had gestuurd, waarna Ben zei: 'Je gaat me nu aannemen, nietwaar?'"

Shadow and Bone feiten Bron: Netflix

8. Het litteken van Inej

In aflevering 6 had Amita Suman een vechtsscène met een Inferni. Tijdens de opnames sneed ze haar vinger aan de metalen riem van haar tegenspeler. Ze heeft hier een litteken aan overgehouden die ze 'Inej' litteken' heeft genoemd en waar ze eigenlijk best trots op is.

9. Het gewei

In aflevering 7 is er een moment waarop Alina in de spiegel kijkt en het gewei dat in haar huid vergroeid zit in de spiegel ziet. Dit stond eigenlijk niet in het script, maar de regisseur vroeg aan haar wat zij dacht dat Alina aan het doen was terwijl ze wachtte totdat Genya terugkwam. Jessie Mei Li vertelde dat, nu ze daar zo stond, ze de prothese van het gewei niet kon zien. Ze dacht dat Alina naar de spiegel zou lopen om haar reflectie te zien, aangezien ze het gewei nog niet gezien heeft en ze kan voelen dat het er zit. De regisseur zag dit idee zitten en deze scène zien we uiteindelijk terug in de serie.

Shadow and Bone feiten Bron: Netflix

10. Jessie Mei Li had een poster van Ben Barnes op haar kamer

In een online interview vertelt Jessie Mei Li dat ze vroeger allemaal posters aan haar muur had hangen, waaronder een van Narnia, waar Prince Caspian (gespeeld door Ben Barnes) groots opstaat. Ben Barnes is duidelijk geamuseerd door dit nieuws en laat zelfs even het zwaard zien dat hij van de Narnia set heeft meegenomen. Bekijk het interview hieronder:

Nu zijn de twee goed bevriend met elkaar en als ze niet bezig waren met de opnames van Shadow and Bone brachten ze veel tijd samen door. 

 

Bron: IMDB, Buzzfeed.

Lees ook: 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Campinggasten – Liz Ouwens

  • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

  • Liefde in het spel - Elena Armas

  • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen