• Home
 • Entertainment
 • Chickstyle
 • Dit zijn de geheime voorwaarden waaraan een Disney prinses moet voldoen voordat ze een officiële prinses is

Dit zijn de geheime voorwaarden waaraan een Disney prinses moet voldoen voordat ze een officiële prinses is

Belle, Aurora, Ariël, Tiana... Stuk voor stuk zijn dit allemaal geweldige Disney prinsessen. Maar er zijn nog veel meer prinsesssen, zoals Kida, Nala en Megara die eigenlijk officieel geen Disney prinses zijn. Om een Disney prinses te worden moeten de karakters namelijk aan een aantal geheime voorwaarden voldoen! Ondanks dat Kida dus een prinses is, wordt ze niet als officiële Disney prinses beschouwd. Wij leggen je uit wat deze voorwaarden zijn!

1. Het karakter moet een centrale rol hebben in een geanimeerde Disney of Pixar film

Het karakter moet dus een van de hoofdrolspelers in een Disney film zijn, zoals Belle en Tiana. 

2. Het karakter moet een mens of een mensachtig uiterlijk hebben.

Daarom telt Ariël wel als Disney prinses omdat ze later in de film in een mens verandert. Nala daarentegen zal nooit gezien worden als een Disney prinses vanwege deze reden. Als leeuwin kan ze dus nooit als Disney prinses worden beschouwd.

Bron: Walt Disney Pictures

3. Het karakter mag niet de ster van een sequel zijn.

Een karakter dat alleen de hoofdrol speelt in een sequel, zal nooit gezien worden als een officiële Disney prinses. Een goed voorbeeld hiervan is het karakter Melody. Melody is de dochter van Ariël en alleen in de twee film van De kleine zeemeermin te zien. Hierdoor wordt ze niet erkend als officiële prinses, omdat ze in de eerste film niet te zien was.

4. Het karakter moet in een koninklijk huis geboren zijn, trouwen met iemand van koninklijk bloed, of een heroïsche daad verrichten.

De eerste twee voorwaarden spreken voor zich en gelden eigenlijk voor de meeste Disney karakters. De karakters hoeven overigens alleen aan een van de drie voorwaarden te voldoen. De derde voorwaarde is eigenlijk speciaal gecreëerd voor Mulan. Aangezien Mulan niet tot de eerste twee categorieën behoorde, heeft Disney de derde voorwaarde bedacht zodat Mulan ook beschouwd kon worden als Disney prinses.

Bron: Walt Disney Pictures

Tot slot is er nog een geheime voorwaarde:

5. De film moet een succes geweest zijn

Dit wordt niet expliciet door Disney benoemd, maar speelt zeker wel een heel belangrijke rol om een karakter tot officiële Disney prinses te kronen. Dit is ook de reden waarom karakters als Kida, Megara en Eilonwy geen Disney prinses zijn. Hun films hadden gewoonweg niet genoeg geld opgeleverd. Jane is wel een tijdje een Disney prinses geweest, maar omdat de kleuren van haar jurk te veel op die van Belle leken is ze geschrapt als prinses. Daarnaast werden de voorwaarden aangepast en voldeed ze niet meer aan alle voorwaarden om een prinses te zijn. En Esmeralda was bij uitkomst van de film ook een Disney prinses maar Disney vondt haar te seksueel en hebben haar daarom geschrapt. 

Maar er zit nog een addertje onder het gras: de film mag ook niet een te groot succes zijn. Als een film een gigantisch succes is, dan worden de hoofdpersonen ook niet als prinses gezien, maar krijgen ze hun eigen franchise. Dit was het geval bij Anna en Elsa. Ze hebben de andere prinsessen niet nodig om merchandise te verkopen, dat kunnen ze zelf goed genoeg. Ze werden daarom tot en met 2020 niet gezien als officiële Disney prinsessen. Pas in 2020 werden de twee karakters in Disneyland officieel gekroond tot Disney prinses. Om deze zelfde reden is Tinkerbel ook geen prinses meer; haar eigen franchise was ontzettend populair. Ze hebben haar daarom geschrapt als prinses om los merchandise van Tinkerbel te kunnen verkopen.

Bron: Walt Disney Pictures

 

Lees ook: Zo zien Disney prinsessen er in het echt uit

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

 • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

 • Top 10 ergste Disney slechteriken

 • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

 • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen