Deze acteurs waren bijna gecast voor Friends

Friends is een iconische sitcom over 6 vrienden die in de jaren '90 in New York wonen. De serie is zeer geliefd en eigenlijk kunnen we ons geen betere acteurs voor de hoofdrollen voorstellen dan degenen die we kennen: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Cudrow, Matthew Perry, Matt LeBlanc en David Schwimmer. Toch was het niet al vanaf het begin zeker dat deze acteurs de hoofdrollen zouden spelen... Maar wie dan wel? In dit artikel lees je wie bijna te zien waren geweest in de serie Friends.

 

Leah Remini als Monica Geller

Leah haalde de laatste rondes van de audities voor de rol van Monica, maar helaas voor haar! Terwijl de actrice naar buiten liep na haar laatste auditie, kwam ze niemand minder dan Courteney Cox herself tegen die naar binnen ging. Leah zegt dat ze meteen wist dat Cox de rol van Monica zou krijgen toen ze haar zag. Remini kreeg dan niet de rol van Monica, maar was in het eerste seizoen van Friends wel degelijk te zien: als de zwangere vrouw Lydia die door Joey wordt geholpen in het ziekenhuis. 

Bron: Warner Bros.

Janeane Garofalo als Monica Geller

De rol van Monica werd origineel geschreven voor actrice Janeane Garofalo (Seinfeld). David Crane, een van de producenten van Friends, vertelde dat ze de stem van Garofalo in hun hoofd hadden bij het schrijven van de teksten voor Monica. Toch kozen de makers voor Cox, omdat ze het gevoel hadden dat zij een betere Monica zou zijn voor het grote publiek.

Bron: Warner Bros., Sony

Craig Bierko als Chandler Bing

Ondanks dat Matthew Perry de eerste keus van de producenten was, was zijn rol als Chandler nog niet zeker. De acteur had namelijk een contract voor de pilot van een andere televisieserie en het was niet zeker of hij daar onderuit zou kunnen komen. Een andere potentiële Chandler was Craig Bierko: Perry heeft hem zelfs nog geholpen met voorbereiden op de auditie. Het lukte echter toch en zo werd Chandler toch door Matthew Perry gespeeld.

Bron: Warner Bros., Dimension Films

Jon Cryer als Chandler Bing

Martha Kaufmann, producent van Friends, belde Jon Cryer op omdat ze hem wilde als Chandler. Cryer zat op dat moment in het Verenigd Koninkrijk en stuurde zijn auditievideo op. Volgens hem is het pakketje niet op tijd door de douane gekomen.

Bron: Warner Bros.

Jon Favreau als Chandler Bing

Veel acteurs waren geïnteresseerd in het spelen van de rol van Chandler, waaronder Favreau. De rol werd hem aangeboden maar de acteur zei nee. Gelukkig was hij wel te zien in Friends en mocht hij ook met Monica zoenen: Favreau speelde de rol van miljonair Pete in seizoen 3.

Bron: Warner Bros.

Eric McCormack als Ross Geller

McCormack haalde de rol van Ross niet, maar scoorde een paar jaar later de rol van Will in Will & Grace. Daar mocht hij op een gegeven moment acteren tegenover de enige echte Ross Geller: David Schwimmer.

Bron: Warner Bros., KoMut Entertainment

Mitchell Whitfield als Ross Geller

Mitchell Whitfield kwam erg ver in de auditierondes voor de rol van Ross, maar toen David Schwimmer op het toneel verscheen, waren zijn kansen verkeken. Mitchell Whitfield maakte echter wel degelijk indruk op de producenten en werd gevraagd om een andere liefdesinteresse voor Rachel te spelen, namelijk Barry. Helaas redde Rachel het niet tot het altaar, maar wij kregen in ieder geval meerdere afleveringen waarin we naar Whitfield konden kijken.

Bron: Warner Bros.

Elizabeth Berkley als Rachel Green

Niet één maar twee voormalige actrices uit Saved by the Bell delen auditie voor de rol van Rachel. Elizabeth Berkley wilde de rol heel graag, maar kwam niet door het selectieproces heen. Tiffani Thiessen deed ook auditie, maar ze was te jong voor de rol.

In eerste instantie werd Courteney Cox gevraagd om de rol van Rachel te spelen, maar de actrice vroeg zelf of ze auditie mocht doen voor Monica. Jennifer Aniston werd juist gevraagd voor de rol van Monica, maar de actrices hadden beide het idee dat de ander het beter zou doen in de rol die voor ze bedacht was!

Bron: Warner Bros., Carolco Pictures

Jane Krakowksi als Rachel Green

Helaas voor Krakowski kreeg ze geen call back na haar auditie voor Friends. Wel wilde ze de rol van Rachel ook heel graag, maar het mocht niet zo zijn...

Bron: Warner Bros., 3 Arts Entertainment

Ellen DeGeneres als Phoebe Buffay

Ellen was volgens geruchten de eerste keus van de producenten voor Phoebe, maar DeGeneres zei nee tegen de rol. Of dit waar is, weten we niet zeker, maar de show Ellen ging een half jaar voor Friends in première, dus het lijkt stug dat de producenten toen nog aan Ellen dachten. Ook vertelde Ellen later in een interview dat ze nooit gevraagd is voor de rol en dus ook nooit het aanbod af heeft geslagen. We weten niet wat waar is, maar DeGeneres heeft in ieder geval niet de rol van Phoebe gekregen!

Bron: Warner Bros., HBO Films

Andere gegadigden voor de rollen in Friends waren: Vince Vaughn als Joey, Téa Leoni als Rachel, Kathy Griffin als Phoebe en Nancy McKeon als Monica.

Bron: Warner Bros.

Lees ook: Top 10 best geklede vrouwen in series

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De 18 leukste sitcoms op een rijtje

  • 15 x de beste sitcoms

Zoek in artikelen