De 10 meest iconische sieraden uit films

De tekst "Diamonds Are a Girl's Best Friend" kennen we allemaal wel. De sieraden die we onthouden uit films zijn meestal genoeg om iedereen te laten zwijmelen. Meestal zijn ze over de top, maar vaak hebben ze ook een symbolische rol, denk aan de ketting die Kate Winslet draagt in Titanic. Op zoek naar inspiratie voor sieraden? Pak dan maar al de popcorn, want wij hebben de meest iconische sieraden op een rijtje gezet. 

1. Breakfast at Tifanny's
Audrey Hepburn in haar zwarte jurk van Hubert de Givenchy en de kostbare sieraden van Tiffany & Co. Met de parelketting heeft ze een nieuwe trend gecreëerd dat Hollywood defenieerde in 1960 en nog steeds overgetelijk is. De iconische sieraden waren speciaal gemaakt voor de verfilming van Truman Capote's roman.

Bron: Paramount Pictures

2. Titanic
De blauwe diamant die Rose (Kate Winslet) in Titanic draagt wordt ook wel 'The Heart of the Ocean' genoemd. In de film wordt gezegd dat de diamant van koning Lodewijk XVI van Frankrijk zou zijn. Na de Franse revolutie zou de diamant gevormd zijn tot een hart. De peperdure halsketting speelt een stille hoofdrol in Titanic en belandt uiteindelijk op de bodem van de oceaan als Rose liefde over geld kiest. 

Bron: 20th Century Fox

3. Pretty Woman
En wat dacht je van de ketting en oorbellen van robijn en diamanten uit de film Pretty Woman? Als miljonair Edward Vivien (Richard Gere) de sieraden geeft met de woorden "Verheug je niet, het is verhuurd." laat hij Vivian Ward (Julia Roberts) schrikken door het doosje dicht te slaan. De ketting die Julia Roberts in de film draagt is ongeveer 1.35 miljoen waard en heeft 23 robijnen in het midden van diamanten hartjes. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

4. How to lose a guy in 10 days
De iconische ketting die Kate Hudson draagt in How to lose a guy in 10 days is gemaakt door Harry Winston. Als Kate Hudson in een gele jurk op een sociaal evenement verschijnt krijgt ze een elegante ketting. Diamanten omlijsten een gele saffier van 50 karaat. De ketting is meer dan 5 miljoen waard, het is dus ook niet gek dat de beveiliging Kate Hudson goed in de gaten houdt in de film. 

Bron: Paramount Pictures

5. Moulin Rouge!
De ketting die Nicole Kidman draagt in Moulin Rouge is gemaakt van 1,308 diamantjes. De iconische ketting is ontworpen door Stefano Cantur en geïnspireerd door koning Lodewijk XVI. 

Bron: 20th Century Fox

6. The Girl with a Pearl Earring
Scarlett Johansson speelt Griet, een zeventienjarige bediende in het huishouden van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer (Colin Firth). Dit is in de tijd dat hij het schilderij Meisje met de parel schildert in Delft. De iconische oorbellen die Scarlett Johansson draagt mogen natuurlijk niet uit dit lijstje met iconische sieraden ontbreken. 

Bron: Lionsgate

7. Sex and the City
Als Carrie Bradshaw's (Sarah Jessica Parker) een diamante zwarte ring krijgt in Sex and the City komen niet-traditionele verlovingsringen in opkomst. Als Mr. Big de ring geeft vraagt Carrie waarom hij zwart is, waarop hij antwoord dat Carrie niet is zoals alle anderen. Ontwerper Itay Malkin werkte samen met Sarah Jessica Parker en Patricia Field om de ring te ontwerpen. 

Bron: Warner Bros. Pictures

8. The Great Gasby 
Van alle verfilmingen van Fitzgeralds geweldige roman heeft deze film de beste looks. De sieraden die het hoofdpersonage Daisy Buchanan draagt zijn gemaakt door Tiffany & co. Gemaakt van goud en platina zijn de sieraden versierd met edelstenen en parels. Deze iconische sieraden passen perfect bij de 'roaring 20s'. 

Bron: Warner Bros. Pictures

9. Ocean's 8
In Ocean's 8 steelt de groep van coole dieve een dure ketting die gedragen wordt door Anne Hathaway tijdens het gala. Het was een replica van de ketting die gemaakt is door Jacques Cartier in 1931. Het origineel werd "the most beautiful cascade of colored diamonds in the world" genoemd. Het heeft roze en witte diamanten, een groene diamant en een blauw/ witte diamant die ook bekend staat als the Queen of Holland. 

Bron: Warner Bros

10. Gentlemen Prefer Blondes
Dit lijstje moet natuurlijk worden afgesloten met de diamante ketting die Marylin Monroe draagt in Gentleman Prefer Blondes. Het is het gezicht van de 'diamonds are forever' trend van 1950. In een roze jurk zingt Marylin het beroemde nummer 'Diamonds are a Girl's Best Friends' terwijl mannen haar allerlei sieraden geven. 

Bron: 20th Century Fox

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Do It Yourself: Mini boekenketting

  • Stylish stralen met Mikado-sieraden

  • De unieke sieraden van Heart to Get

  • Flow Jewels

  • Unieke en vrolijke armbaden van 4ever with everyone

Zoek in artikelen