10 Beste Disney liedjes

Ben jij ook zo'n fan van Disney klassiekers en kijk jij regelmatig deze pareltjes op Disney+ terug? Disney's inspirerende liedjes raken ons al deccenia lang. Benieuwd welke Disney liedjes het heel goed hebben gedaan? Gekeken naar zowel de billboard-hitlijsten als gewonnen awards zijn dit de 10 beste Disney-nummers aller tijden. In deze lijst kom je zowel oude favorieten tegen als moderne hits. Kun jij ze allemaal meezingen?

10. Hakuna Matata - The Lion King (1994)
Nog een nummer van De Leeuwenkoning! Opnieuw gecomponeerd door Elton John en geschreven door Tim Rice is dit lied uitgevoerd door Nathan Lane, Ernie Sabella, Jason Weaver en Joseph Williams. Een heel vorlijk lied dat inspireerd en aanmoedigt. Vakwege de pakkende melodie heeft Hakuna Matata het geweldigd gedaan. Het was genomineerd voor de Academy Award voor Best Song. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

9. You'll be in my heart - Tarzan (1999)
Gezongen door Phil Collins was dit nummer een tranentrekker in de film Tarzan. Het nummer won vervolgens de Golden Globe Award voor Best Original Song en de Academy Award voor Best Original Song. You'll be in my heart werd in 1999 beschouwd als een van de meest succesvolle singles, zowel volgens critici als het grote publiek. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

8. Go the Distance - Hercules (1997)
Op nummer één staat Go the Distance van de film Hercules! Het nummer uit 1997 is nog steeds heel populair. Geschreven door Alan Menken en David Zeppel en uitgevoerd door Michael Bolton was het een heel emotioneel optreden in de film. Het nummer heeft een nominatie ontvangen voor een Academy Award voor Best Original Song. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

7. Circle of Life - The Lion King (1994)
Natuurlijk staat Circle of Life ook in dit rijtje! Dit tijdloze nummer van De Leeuwenkoning, van Elton John en met de tekst van Tim Rice, paste perfect bij deze film over liefde, familie en de kringloop van het leven. De stemmen van Lebo M en Carmen Twillie leende zich perfect voor dit lied dat jaren later nog steeds liefde krijgt van fans en critici. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

6. Beauty and the Beast - Beauty and the Beast (1991)
Dit nummer uit de gelijknamige animatiefilm is geschreven door Alan Menken en Howard Ashman en in eerste instantie gezongen door Celine Dion en Peabo Bryson. Het werd bekroond met een Academy Award voor Best Original Song, een Golden Globe Award voor Best Original Song en een Grammy Award voor Best Song. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

5. Colors of the Wind - Pocahontas (1995)
Gezongen door Judy Kuhn won dit nummer van de film Pocahontas een Academy Award voor Best Original Song. Door de RIAA werd het nummer goud gecertificeerd. De combinatie van de tekst en de muziek zorgt ervoor dit geen verrassing is. Met de boodschap over het respecteren en beschermen van de natuur en het mileu is het niet gek dat dit lied in deze lijst met beste Disney liedjes staat!

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

4. Let It Go - Frozen (2013)
Kun jij geloven dat Frozen dit jaar alweer 10 jaar oud wordt? Geschreven door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez en gezongen door Idina Menzel (als Elsa) werd het nummer Let It Go al snel een hit. De herkenbare tekst en leuke melodie zorgde er al snel voor dat dit nummer van Frozen de hitlijsten omhoog klom.  Let It Go (Idena Menzel) verduidelijk de zangeres even.

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

3. A Whole New World - Aladdin (1992)
Dit nummer was geschreven door Alan Menken en Tim Rice en gezongen door Brad Kane en Lea Salonga als Aladdin en Jasmine. In 1993 won het nummer de Academy Award voor Best Original Song. Het won ook een Grammy Award voor Song of the Year. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

2. We Don't Talk About Bruno - Encanto (2021)
De meest recente! Dit lied is pas twee jaar oud, uit de film Encanto. Een ontzettend vrolijk en aanstekelijk nummer, gecomponeerd door Lin-Manuel Miranda. De familie (en sommige dorpsbewoners) van Mirabel delen hun ervaringen met de ongrijpbare Bruna, het zwarte schaap van de familie. 

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

1. Can you Feel the love tonight - The Lion King (1994)
We sluiten dit rijtje af met nog een nummer van De Leeuwenkoning! Opnieuw gecomponeerd door Elton John en geschreven door Tim Rice was meteen een hit. In meerdere landen, bijvoorbeeld Frankrijk en Canada, was het een nummer één hit en in de Verenigde Staten breikte het plek vier op de Billboard Hot 100 lijst. Het won de Academy Award voor Best Original Song in 1995. In hetzelfde jaar won het nummer John ook de Grammy Award voor Best Male Pop Vocal Performance.

Bron: Walt Disney Studios Home Entertainment

Lees ook: De 10 meest onbekende Disney films

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen