Stichting Demi Hope: steun Demi en haar goede doel

Deze keer in Trendy Chicks het bijzondere verhaal van een hele stoere meid, die de hoop niet opgeeft! Demi is een vrolijk en spontaan meisje van negen jaar oud, tot ze ernstig ziek wordt als gevolg van kanker. Er volgt een hele zware periode voor Demi en haar familie, maar toch blijft het meisje altijd positief. Zelfs tijdens haar vreselijke ziekte denkt ze niet aan zichzelf, maar aan anderen. Omdat er in het ziekenhuis alles aan gedaan wordt om Demi en veel andere kinderen beter te maken, wil het meisje iets terug doen. Samen met haar grote broer en zus maakt ze armbanden, die ze via Stichting Demi Hope verkopen om vervolgens de opbrengst aan het ziekenhuis te schenken. Een ontroerend verhaal waar jij je steentje aan kan bijdragen!


Ziek
In maart 2010 begint Demi plotseling dagelijks over te geven. In eerste instantie denkt haar moeder dat het door de spanning komt van het diplomazwemmen en het krijgen van haar rapport. Maar nadat het afzwemmen gelukt is en het rapport goed blijkt te zijn, stopt het overgeven niet. Er volgen verschillende onderzoeken waar niets uitkomt. Nadat er een hersenscan wordt gedaan, blijkt het goed mis: Demi heeft een hersentumor met uitzaaiingen in haar hoofd en rug. Tijdens een acht uur durende operatie weten de artsen een deel van de tumor weg te halen. De rest moet via chemotherapie behandeld worden. 

Chemo en bestraling
De lange blonde haren van Demi worden afgeknipt en net voor de eerste chemo besluiten Demi en Ron - de vriend van haar moeder - allebei hun haar te milimeteren. Een goede keus, want na de tweede dag van de chemo kwam Demi kaal de douche uit. Het kleine beetje haar wat er nog was, was weggespoeld. Misselijk, moe, spugen, dagenlang in het ziekenhuis. Het is een heftige tijd. Na de chemokuren, volgen er 32 dagen bestraling in het ziekenhuis. Door een speciaal masker en een aangepast matras wordt ervoor gezorgd dat Demi tijdens de bestraling niet kan bewegen. Toch blijft de stoere Demi positief. Ze is in voor een grapje en klaagt nooit. In april 2011 kreeg ze haar laatste chemo.  


Bedeltje hope    armbandje hope

Hoe het nu gaat
Demi gaat zo vaak als het kan naar school en ondanks dat ze soms wel wat moe is doet ze zoveel mogelijk wat andere kinderen van haar leeftijd ook doen. Ze kijkt uit naar de vakantie. Vorige zomer bracht ze deze alleen maar in het ziekenhuis door, maar nu kan Demi samen met haar moeder, Ron en haar broer en zus lekker uitrusten. Tenminste, het maken van de armbanden, telefoonhangers en kettingen gaat natuurlijk gewoon door! Deze maakt Demi samen met haar broer en zus om iets terug te kunnen doen voor het ziekenhuis. 

Iets terug doen
Dankzij het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam hebben Demi en haar familie de ziekte zo goed kunnen doorstaan. "Iedereen is daar zo lief en behulpzaam. Dat is de reden waarom wij zo graag iets terug willen doen." aldus de moeder van Demi. Chicklit.nl hoopt dat jij daar aan bij wilt dragen door een van de mooie armbandjes uit te zoeken op de website van Demi en op die manier Demi''s fantastische project te steunen. 

Nieuwste artikelen

  • Deze series zijn wereldwijd het populairst op Netflix

  • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

  • De 10 grappigste Disney personages!

  • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

  • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

Gerelateerde artikelen

  • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

  • Supermom’s stijlgids

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Goedgemerkt©

  • En dan lig je daar…

Zoek in artikelen