House of Dots: vintage in een nieuw jurkje

Nostalgie is helemaal van nu; we steken onze kinderen in retro printjes en smullen van zelfgemaakte appeltaart. Ook in de modewereld zien we regelmatig kleding met een knipoog naar vroeger. Vintage kleding is weer helemaal in. House of Dots heeft de trend precies begrepen en steekt vintage in een nieuw jasje met een collectie nostalgische jurken.

Onlangs opende webwinkel House of Dots haar virtuele deuren met een collectie ouderwets mooi gemaakte en afgewerkte jurken. De bijzondere jurken, met tot de verbeelding sprekende namen als Dotty Cupcake, Lola Picnic en Lovely Molly, zijn geschikt als feestjurk, maar ook voor alledaagse gelegenheden.

Eigen atelier
House of Dots ontwerpt alle jurken in haar eigen atelier in Haarlem. Mariëlle Pieterse, ontwerpster van House of Dots, vertelt: “Onze jurken zijn geïnspireerd op de jaren vijftig en zestig, maar zijn weer helemaal van nu. Het voordeel van een eigen atelier is dat we met onze collecties goed kunnen inspelen op de wensen van onze klanten. Zo verschijnen er regelmatig nieuwe modellen met andere stoffen en dessins.”

Voor echte vrouwen
“Onze jurken geven een vintage gevoel, maar zijn afgestemd op de vrouw van deze tijd,” aldus Hester de Nijs Bik, styliste van House of Dots. De jurken hebben een prettige en draagbare lengte, tot net iets over de knie. Bovendien zijn alle modellen verkrijgbaar van maat S tot en met maat XL, waardoor alle vrouwen kunnen slagen bij House of Dots.
 

 

Koken in stijl
Met het Buitenleven keukenschort wil iedereen de keuken wel in! Omdat het magazine Buitenleven van koken houdt en zij er bovendien graag elegant uitzien achter de pannen, hebben zij samen met House of Dots een droom van een keukenschort ontworpen. Het schort is van stevig katoen met een indigoblauwe toile de jouy-print, heeft een handige zak met strikapplicatie, een verstelbaar neklint met appelknoopje en is afgewerkt met een roze kantje. Is ''ie niet enig? Je zou er bijna boodschappen mee gaan doen!

Ben jij op zoek naar een nostalgische jurk in de trend van nu? Ga dan snel naar de website van House of Dots voor hun unieke collectie!

Nieuwste artikelen

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

  • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

  • Ik moet je iets vertellen

  • That’s it

  • Supermom’s stijlgids

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Goedgemerkt©

Zoek in artikelen