Back to where it all started..

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Het aanzoek is gedaan, de bruidsjurk (waar ik jullie de laatste keer in geuren en kleuren over heb verteld) is aangeschaft. Op naar het volgende: de perfecte locatie…

Aanzoek. Check. Bruidsjurk. Check. What’s next? Een geschikte locatie! Maar wat is een geschikte locatie? Wil je het feest houden in een boerderij? Of liever in een feestzaal? Wat dacht je van een mooi kasteel? Het strand? Of toch maar liever in een café? En wil je het in de buurt, of juist helemaal niet? Jeetje, wat een vragen. Nooit geweten dat er zoveel keus was. Of nou ja, nooit eerder in verdiept. Wat ik wel wist was dat we een groot feest wilden en dat de locatie groot genoeg moest zijn om dit te huisvesten. We wilden liever geen sardientjes-in-een-blik-praktijken, waarin je maar één kant op kunt bewegen en dat is de kant van de rest van de menigte. Maar de grootte van een gymzaal waarin het net lijkt alsof er maar drie mensen binnen zijn en de band voor noppes staat te spelen, is ook niet gewenst. We willen gezelligheid!

En dus begon de speurtocht. De ene locatie was te klein, de andere te kil en weer een andere te donker, te duur of te ver weg. Moeilijk! Totdat mijn moeder met de gouden tip kwam: het café bij ons in het dorp (zo noemen we ironisch genoeg het centrum van onze stad met ruim 75.000 inwoners) waar we vroeger elk weekend te vinden waren en waar vriendlief en ik tien jaar geleden voor het eerst met elkaar gezoend hebben (hoe romantisch!?!). Het café was net verbouwd: een nieuwe eigenaar en een heuse verjongingskuur. In het oude, ongezellige, bruine café had ik van mijn levensdagen nooit een feest willen geven, laat staan een trouwfeest, maar nu werd ik toch wel heel nieuwsgierig. Hoe leuk zou het zijn om je trouwfeest te geven op de plek waar je als tieners je eerste romantische avond hebt beleefd? Back to where it all started…

Het café was perfect. Groot genoeg voor het aantal gasten, maar klein genoeg om nog gezellig te zijn. Het ziet er leuk uit vanbinnen en ze hebben een podium waar een band kan spelen. En dat is iets waar vriendlief en ik het al vanaf het eerste moment over eens waren: we willen een live band! Het café is tevens een restaurant, dus het diner met de daggasten kan meteen hier plaatsvinden. Dat scheelt weer zoeken naar een geschikt restaurant. Onze trouwdatum was nog vrij en we hebben meteen geboekt - toen bleek onze speurtocht naar een geschikte feestlocatie toch eigenlijk niet zo heel erg lang te duren. Weer iets van ons lijstje af. Feestlocatie. Check.

Maar wat is een bruiloft zonder trouwlocatie? Er moet natuurlijk wel getrouwd worden! Over de plaats waren we het gauw eens. We komen allebei uit dezelfde stad en buiten mijn uitstapjes naar Spanje en Londen is dit ook de enige plek waar ik ooit gewoond heb. Mijn roots liggen hier, mijn familie en vrienden wonen hier… Spijkenisse it is! (Dat we suburbia na onze bruiloft waarschijnlijk zo snel mogelijk willen verlaten is bijzaak). Over de locatie waren we het ook snel eens: het oude gemeentehuis. Buiten het feit dat het oude gemeentehuis van Spijkenisse er heel leuk uitziet, heb je hier verder ook niet heel veel keuzemogelijkheden. De controlfreak in mij kan het niet aan de plechtigheid buiten te laten plaatsvinden en te gokken op mooi weer in ons natte en koude kikkerlandje. En de andere locaties zijn ongezellig en totaal niet onze smaak. De trouwlocatie is hiermee dus ook bepaald en kan ook van de lijst afgestreept worden. Trouwlocatie. Check.

To be continued...

Nieuwste artikelen

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Vijftig tinten vrij

  • Deze Harry Potter bruiloft is geweldig

Zoek in artikelen