Horror mode uit de jaren 90

Elk decennium kent zijn eigen modetrends. En als modeliefhebber doe je hier natuurlijk maar al te graag aan mee. Je moet er toch niet aan denken dat je op school of in je vriendinnengroepje buiten de boot valt? Helemaal hip voel je je in de laatste mode en met opgeheven hoofd pronk je met je nieuwste aankopen. Totdat je 10 jaar later de foto's terugkijkt en denk: "OMG, hoe heb ik dat ooit kunnen dragen?!" Herkenbaar? Voor ons wel in ieder geval. 


Horror-modetrend 1: De Spice Girls-schoenen
Yep. Ik heb ze ook gehad. En ik hoorde laatst van een goed vriendinnetje van mij, dat ze me er destijds zelfs om heeft uitgelachen, nou jaaa zeg! Maar hip was het wel. Vooral in combinatie met een Spice Girls-shirtje (ken je ze nog? Die naveltruitjes met ‘SPICE’ erop). En dan kon je er bijvoorbeeld ook nog zo'n 'trendy' trainingsbroek bij doen á la Mel C. Of twee straartjes á la Baby Spice. Ach.. iedereen maakt weleens een modeflater zullen we maar zeggen.

Horror-modetrend 2: De (très vrouwelijke) tuinbroek
Bij mij was de tuinbroekperiode eind basisschool, begin brugklas. Maar je droeg natuurlijk niet zomaar een tuinbroek, nee nee! Een geruite CARS-tuinbroek was het he-le-maal. Maar natuurlijk had ik deze niet, want ik was toen al niet zo fashionable. Maar achteraf was dat eigenlijk best een goede zet van me; ik had natuurlijk toen al door dat dat gewoon écht niet kon.

Horror-modetrend 3: De tattoo-ketting
Volgens mij was ik de enige op de middelbare school die er (again) geen had, want wat waren deze kettinkjes populair! Het waren van die elastische zwarte, plastic kettinkjes - strak om de hals - die eruit zagen als een tattoo. Ook waren er later varianten voor om je bovenarm of om je pols. Op een gegeven moment waren ze er zelfs ook in het geel, paars, blauw of wit. Seriously, een witte tattoo?!

Horror-modetrend 4: De kleine rugzakjes
Ken je ze nog? Die kleine (nep)leren rugzakjes waarin je alleen een portemonnee en een appel kon vervoeren? Op een gegeven moment zag je ze zelfs ook met ruitmotief, juk! Volgens mij had ik er toentertijd een moord voor gepleegd om er één te bemachtigen. En uiteindelijk had ik er ook één. Maar jézus, wat was dat fout!

Horror-modetrend 5: De Aussie
Voor de echte gabbers onder ons, kan het Australian-trainingspak (kortweg: Aussie) natuurlijk niet ontbreken. Niets zo charmant als een trainingsbroek met een goed paar Nike Air Max'jes eronder, toch? Vrouwelijkheid op en top! Stiekem wilde ik ook gabber zijn hoor, ik vond het namelijk vet stoer. Er was echter één probleem: ik kon niet hakken. Ja, dan is het ook een beetje lullig om in een aussie te gaan lopen.

Klinkt dit bekend? En ken je nog meer erge modetrends van toen? Laat het ons weten!

 

Nieuwste artikelen

  • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

  • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

  • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

  • De roadtrip - Beth O'Leary

  • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

  • De ergste modeflaters ever!

Zoek in artikelen