Een weekend op Londen Film en Comic Con

Voor ik jullie wat vertel over mijn avontuur op Londen Film en Comic Con zal ik mezelf eerst even kort voorstellen. Ik ben Melissa, 21 jaar en loop momenteel stage op de redactie van Chicklit. Ik studeer cultureel erfgoed, maar ik besloot dat ik ook heel graag wat meer ervaring zou willen opdoen bij het werken op een redactie. Het schrijven over boeken, films en series vind ik fantastisch! Maar naast mijn studie en mijn stage bij Chicklit ben ik eigenlijk ook een enorme geek. Ik ga ontzettend graag naar Comic Cons toe. Afgelopen juli ben ik naar Londen Film en Comic Con geweest en aan jullie vertel ik graag mijn ervaringen over deze Comic Con!

Comic Con. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een fenomeen dat langzaamaan steeds bekender wordt. Comic Con is een evenement waar fans van films, series en stripboeken bij elkaar komen om hun favoriete acteurs of tekenaars te ontmoeten. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor de fans en komen mensen hiernaartoe om hun favoriete karakter te ‘cosplayen’. Eind juli ben ik naar Londen gevlogen om een van de grootste Comic Cons van Europa bij te wonen, namelijk Londen Film en Comic Con.

Voor deze Comic Con waren er ontzettend veel bekende gasten aangekondigd, waarvan de grootste naam die van Benedict Cumberbatch (!!) was. Toen vervolgens Natalie Dormer (In Game of Thrones speelt ze Margaery Tyrell) ook werd aangekondigd wist ik het zeker: ik moet naar Londen Film en Comic Con! Nadat ik een vriendin over had gehaald om mee te gaan was ik er helemaal klaar voor. Van tevoren had ik de fotoshoot tickets gekocht voor de 4 acteurs waar ik mee op de foto wilde. Ik moet hier wel bij zeggen dat een fotoshoot ontzettend duur is. Zo kostte het 75 pond (omgerekend zo’n 83 euro) om een foto te boeken met Benedict Cumberbatch. Een handtekening kostte zo waar nog meer, namelijk 85 pond (omgerekend 94 euro). Met zo’n weekend ben je al snel veel geld kwijt, maar ik kan zeggen dat het het zeker waard is! Naast fotoshoots en handtekeningen die je van de acteurs kan kopen, zijn er ook nog verschillende talks bij te wonen. Dit is een Q&A, waarbij je de acteurs allerlei vragen kan stellen. Zo heb ik zelf een Q&A van de Game of Thrones cast  en een Q&A met Natalie Dormer bijgewoond. Daarnaast had ik ook nog een speciale The Walking Dead talk geboekt, waarbij twee acteurs van The Walking Dead samen met ons een aflevering van de serie keken en daarbij commentaar leverden op de scènes.

Naast dit alles pakte Londen Film en Comic Con ook groots uit met de merchandise. Zo stonden er twee hallen helemaal vol met merchandise kraampjes. Van zwaarden tot posters tot funko’s, alles was er wel te koop! Het kostte me dan ook de allergrootste moeite om daar niet meteen al mijn geld uit te geven. Met in mijn achterhoofd de kleine handbagagekoffer die ik mee had genomen voor deze reis probeerde ik me zo goed en zo kwaad als het ging om me in te houden.

Dag 1

Mijn eerste dag op Comic Con begon eigenlijk al op de reis ernaartoe. Van het hotel naar het Olympia stadion, waar de comic con werd gehouden, was het nog een uurtje reizen. Hoe dichter ik bij het stadion kwam hoe meer mensen ik zag die een shirt van een film of serie aanhadden of compleet in cosplay (cosplayen is een kostuum dat de fans maken van hun favoriete personage en die dragen naar comic con) met het openbaar vervoer gingen. Je merkte al snel wie er wel en wie er niet naar Comic Con zouden gaan.

Eenmaal aangekomen bij Olympia stadion merkte ik al dat het ontzettend druk was. Deze dag was de Comic Con helemaal uitverkocht en dat was goed te merken aan de mensenmassa die buiten stond te wachten om naar binnen te mogen. Wat me wel opviel was dat er minder mensen in cosplay waren dan ik had verwacht. Op een Comic Con in Nederland is ongeveer driekwart van de mensen die er komen in cosplay. In Londen viel me dit wel tegen, ik denk dat minder dan een kwart in cosplay was. Wel had bijna iedereen een shirt van een film of serie zoals bijvoorbeeld Star Wars aan. Wat ik zelf altijd fijn vind aan Comic Con is dat er een hele fijne sfeer hangt. Iedereen accepteert elkaar en je kan echt jezelf zijn.

Op deze eerste dag wilde ik veel doen, waardoor een strakke tijdsplanning noodzakelijk was. Ik had van tevoren al de tijden van de fotoshoots opgeschreven zodat ik precies kon plannen hoe laat ik waar moest zijn. Onverwachts was er voor deze dag nog een acteur aangekondigd, niemand minder dan Dan Fogler a.k.a. Jacob Kowalski van Fantastic Beasts and where to find them zou deze middag aanwezig zijn. Ik moest en zou Dan ontmoeten. Ik zorgde dat ik als een van de eerste in de rij stond voor een handtekening en een foto zodat ik een van de weinigen zou zijn die hem kon ontmoeten. Uiteindelijk was het me gelukt en had ik Dan Fogler ontmoet! Dit was meteen een fantastisch begin van de dag. Daarna moest ik wel snel door, want mijn eerste fotoshoot stond op het punt om te beginnen. Dit was een fotoshoot met Steven Yeun, hij speelde Glenn in The Walking Dead. Aangezien ik groot fan van deze serie ben en Glenn een van mijn favoriete karakters is, kon ik niet wachten om hem in het echt te gaan zien! Steven bleek ontzettend aardig te zijn en met een goed gevoel verliet ik dan ook de fotoshoot. De rest van de middag besteedde ik met het rondkijken tussen alle prachtige merchandise tot het tijd was voor mijn tweede fotoshoot die dag… met Natalie Dormer! Natalie bleek een van de liefste personen te zijn die je kan ontmoeten. Ze begroette iedereen heel vriendelijk en ondanks de beperkte tijd probeerde ze iedereen persoonlijke aandacht te geven.

Game of Thrones talk

Nadat deze fotoshoot afgelopen was moest ik snel door naar de Game of Thrones Q&A die avond. Ik wilde hiervoor vroeg in de rij staan om een goed plekje te bemachtigen. Ik zat uiteindelijk vrij vooraan en kon alle acteurs goed zien. Er waren 5 acteurs aanwezig: Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Conleth Hill (Varys), Pilou Asbaek (Euron Greyjoy), Gemma Whelan (Yara Greyjoy) en Daniel Portman (Podrick Payne). Er was goed te zien dat de acteurs het goed met elkaar konden vinden. Ze lachten veel en ze zaten niet verlegen om grappen. Ook kregen we een aantal unieke verhalen te horen die ik met jullie zal delen (let op! Deze kunnen spoilers bevatten als je niet bij bent tot en met seizoen 7). Zo kwam er een vraag uit het publiek of er wel eens grappen op de set werden uitgehaald. Hierop vertelde Gemma dat de schrijvers van de serie ten tijde van seizoen 3 een grap hadden uitgehaald met Alfie Allen (Theon Greyjoy). De schrijvers hadden Alfie een nep script geschreven waarin er een scène voorkwam waarin zijn karakter dood ging. Alle acteurs die aanwezig waren op de set wisten ervan en deden mee aan de grap. Alleen toen Alfie het script in handen kreeg en zojuist had gelezen dat hij dood zou gaan, bleef hij ontzettend serieus en zei tegen de schrijvers “okee, hoe willen jullie dat ik dit speel?”. Dit was uiteraard niet helemaal de reactie waar de schrijvers op hoopten. Daarnaast vertelde Natalie Dormer dat ze al in seizoen 5 wist dat haar karakter het volgende seizoen dood zou gaan in Game of Thrones. Normaal gesproken krijgen de acteurs dat pas veel later te horen. Maar Natalie belde op een avond de schrijvers op omdat ze een aanbod had gekregen voor een andere film waar ze heel graag in wilde spelen. Ze vroeg of het mogelijk was om die rol aan te nemen, waarop de schrijvers antwoorden dat dat niet kon. Daar voegden ze aan toe: “maar maak je geen zorgen, volgend seizoen gaat je karakter dood en ben je vrij om elke rol aan te nemen die je wilt” vertelde Natalie lachend.

Het laatste verhaal dat de acteurs vertelden ging over Jerome Flynn (Bronn), Daniel Portman, Conleth Hill en Peter Dinklage (Tyrion Lannister). Ze waren een avond na de opnames wat gaan drinken. Ondanks dat ze de volgende dag weer opnames hadden, maakten ze het erg laat en waren ze vrij dronken geworden. Toen ze de volgende dag weer op de set stonden waren ze nog niet allemaal nuchter, maar daarnaast was Peter nergens te bekennen. Na een aantal telefoontjes te hebben gepleegd bleek Peter in een hostel te zijn beland bij een Amerikaans stel.

Deze talk was het einde van mijn eerste geweldige dag op Comic Con en ik kon dan ook niet wachten om de volgende dag weer terug te gaan.

Dag 2

Na een goede nachtrust was ik klaar voor een tweede dag op Comic Con. Ik moet er wel bij zeggen dat een Comic Con, hoe ontzettend leuk het ook is, het ook heel erg stressvol is. Zo had ik meerdere fotoshoots geboekt, wilde ik nog 1 of 2 handtekeningen scoren, had ik nog twee talks waar ik heen wilde gaan én wilde ik nog even bij de merchandise kijken. Hierbij kwam mijn strakke tijdsplanning goed van pas en is het me gelukt om overal op tijd bij aanwezig te zijn. Mijn ultieme tip voor een dagje Comic Con is dan ook plannen, plannen, plannen! Zorg dat je van tevoren weet wat je wilt doen en waar en hoe laat je overal precies moet zijn. Dit scheelt al een hoop stress van tevoren en zo kan je meer tijd besteden aan andere dingen op Comic Con.

De tweede dag op Comic Con was beduidend rustiger dan de eerste. Dit was ook wel een verademing, ik had nu veel meer ruimte om te lopen en rond te kijken. Mijn eerste fotoshoot deze dag was met Emily Kinney, zij speelde Beth in The Walking Dead. Mijn tweede fotoshoot was met niemand minder dan Benedict Cumberbatch! Hij was veruit de meest populaire gast op Comic Con en zijn fotoshoots waren dan ook voor beiden dagen helemaal uitverkocht. Nadat ik eindelijk de lange rij door was stond ik dan oog in oog met Benedict Cumberbatch. Nadat hij me een hand gaf en een foto had gemaakt was mijn ontmoeting alweer voorbij. Ik moest me ontzettend inhouden om niet meteen te gaan fangirlen, ik wilde immers nog wel enigszins normaal overkomen op Benedict.

Nadat ik mijn foto had gekregen moest ik snel door naar mijn eerste talk van die dag, namelijk die van Natalie Dormer. Ik had haar uiteraard op de eerste dag al ontmoet en haar gezien tijdens de Game of Thrones talk, maar op dag 2 was de talk alleen met Natalie. We hadden een half uur de tijd om vragen aan haar te stellen. Ze was ontzettend aardig en heel vrolijk. Op elke vraag gaf ze uitgebreid antwoord. Zo vertelde ze over een nieuwe film die bijna uitkomt. Ze is met dat project een aantal jaar geleden begonnen, maar vanwege haar rol in Game of Thrones lukte het nooit om de film af te ronden... tot nu! Ook vertelde ze nog wat over een ander karakter dat ze speelde, namelijk Anne Boleyn in The Tudors. Voor mij was het bijna surrealistisch om haar zo in het echt voor me te zien, waardoor ik ook geen vraag had gesteld, maar ik vond het ontzettend leuk om te luisteren naar alle verhalen die ze te vertellen had.

De rest van de dag heb ik doorgebracht op de beursvloer. Er was een heuse gaming area waar je op verschillende spelcomputers kon spelen en uiteraard ben ik weer alle merchandise kraampjes afgegaan en ook deze dag heb ik mezelf weten in te houden met het kopen van spulletjes, wat voor mij nogmaals een hele prestatie was.

Als afsluiting van de Comic Con had ik een speciale talk geboekt namelijk The Walking Dead Episode Commentary Talk. Dit hield in dat Emily Kinney (Beth) en Steven Yeun (Glenn) bij de talk aanwezig waren. Maar het was niet een talk zoals ik al gehad had. Bij deze talk keken we met deze twee acteurs de aflevering Too Far Gone van The Walking Dead. Emily en Steven zouden bij deze aflevering dan live commentaar geven en hun ervaringen tijdens het filmen van de aflevering met ons delen. Zo vertelde Steven dat ze een hele vette explosie hadden gefilmd, maar toen hij met ons de aflevering keek was hij verbaasd dat die er niet in zat. Hij vroeg aan ons of dit misschien een andere versie was waarop wij antwoorden dat de explosie nog zou komen. Toen uiteindelijk de aflevering afgelopen was bleek Steven gelijk te hebben en was de explosie inderdaad niet te zien, waarop hij zei: “told you so” tot grote hilariteit van het publiek. Steven en Emily hadden er beduidend zin in en probeerden zo veel mogelijk tijdens de aflevering te vertellen. Maar voor hun is het alweer een tijd geleden dat ze de aflevering gefilmd hadden. Ze vergeleken het met een fotoboek waar je doorheen bladert. Ze moesten ook bekennen dat ze niet meer precies weten wat er allemaal in de aflevering te wachten stond, wat niet meer dan logisch is nadat er alweer een aantal jaar verstreken is na het filmen van die aflevering.

Toen de aflevering afgelopen was, was er helaas geen tijd meer voor vragen en was dat dus ook meteen het einde van de talk en het einde van mijn weekend op Londen Film en Comic Con.

Ik heb weer onwijs genoten van deze conventie en ondanks dat ik nu alweer een paar weken verder ben kan ik nog steeds niet geloven dat ik al deze acteurs echt ontmoet heb! Ik ben weer een ervaring rijker en als het aan mij ligt ga ik volgend jaar zeker weer naar Londen Film en Comic Con!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Sherlock - seizoen 4

  • Benedict Cumberbatch maakt indruk in miniserie 'Patrick Melrose'

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen