• onze waardering

Step Up 4: Miami Heat (DVD) RECENSIE

De film Step Up 4: Miami Heat gaat over, hoe kan het ook anders, een meisje en een jongen die een enorme passie voor dansen delen. Het meisje, Emily genaamd, is de dochter van een rijke zakenman die verhuist naar Miami om haar droom als professioneel danser waar te kunnen maken. Papalief ziet het natuurlijk niet zitten dat zijn dochter zo’n risicovolle weg in slaat, en doet er alles aan om Emily van de dansvloer af te houden. Sean, de jongen in dit verhaal, is de oprichter van een dance crew in de achterbuurt van Miami. Samen met zijn crew organiseert hij grote flashmobs in de hoop ooit “gehoord” te worden door de rest van de wereld. Tijdens een strandfeest in een luxe hotel ontmoeten de twee elkaar en worden op slag verliefd.

Gespierde jonge man, check. Bloedmooie vrouw, check. Ingewikkelde liefde, check. Najagen van bijna onmogelijke dromen, check. Alle ingrediënten voor een cliché film zijn aanwezig. Alleen nog een vleugje dans toevoegen en we hebben Step Up 4. Dit is de zoveelste film waarin jongeren door middel van de magische kracht dans al hun obstakels kunnen overwinnen. Een film die van begin tot het eind te voorspellen is, en bovendien behoorlijk slecht geacteerd is. Wat vrij logisch is, gezien de hoofdrolspeelster een finaliste was in het zesde seizoen van So You Think You Can Dance, en meer dans- dan acteerervaring heeft.

Natuurlijk weten we allemaal dat een film als Step Up niet draait om het verhaal, maar vooral om de dans. En hiermee zit de film tot de nok toe vol. De levendige dansen zijn namelijk origineel uitgewerkt en erg verfrissend tussen de mierzoete scènes door. Je gaat op het puntje van je stoel zitten om de vlot achter elkaar uitgevoerde, en ingewikkelde passen nog beter te kunnen zien. Bovendien zorgen de meeslepende beats ervoor dat ik alles aan de kant wil schuiven en vervolgens helemaal los wil gaan, wat ik uiteindelijk ook heb gedaan (guilty). Deze laatste aspecten zorgden er tevens wel voor dat ik bleef kijken - waren deze er niet, dan had ik de dvd-speler na 10 minuten al uit gezet.

Dit is alweer de vierde Step Up film. Welke vind jij het leukst?

Step Up 4: Miami Heat

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Step Up4 is het nieuwe hoofdstuk in de succesvolle Step Up-reeks. Dit keer verplaatst de film zich naar het zonnige Miami waar Emily, de dochter van een rijke zakenman, haar droom om professioneel danseres te worden wil verwezenlijken. Emily ontmoet daar Sean; een aantrekkelijke jongen die leiding geeft aan een dans crew die grote en vernieuwende flash mobs maakt.

  De crew, die zichzelf The Mob noemt, is vastbesloten om een wedstrijd te winnen waarmee ze een flink geldbedrag kunnen verdienen. Emily's vader werkt echter aan een bouwproject waarbij de wijk waar de leden van The Mob leven in gevaar komt en duizenden mensen hun huis dreigen kwijt te raken. Emily en Sean binden samen de strijd aan tegen het ontwikkelingsbedrijf van Emily's vader. Ze veranderen de flash mobs in protest mobs met het risico dat ze hun eigen dromen moeten opgeven voor een hoger doel.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Step Up 4:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Deze acteurs zijn getrouwd met hun tegenspelers

 • 10 vervolgfilms die nooit gemaakt hadden mogen worden

 • Top 10 dans films

 • Mooie Movie Mannen part I

 • Pitch Perfect

Zoek in artikelen