I Give It a Year (BIOS)

De makers van de succesvolle romantische komedies Love Actually, Bridget Jones’s Diary en Notting Hill leggen de verwachtingen hoog met een nieuwe, gelijksoortige film: I Give It a Year.

Josh (Rafe Spall) en Nat (Rose Byrne) zijn een pas getrouwd en dolgelukkig stel. Hoewel ze elkaar nog geen jaar kenden, waren ze er heilig van overtuigd dat ze met elkaar wilden trouwen. De vrienden en familie van het bruidspaar hadden er maar weinig vertrouwen in. De meesten dachten zelfs dat ze het nog geen jaar met elkaar zouden uithouden.
Naarmate het huwelijk voortkabbelt, lopen de onderlinge irritaties tussen Josh en Nat steeds hoger op. Wanneer de ex-vriendin van Josh, Chloe (Anna Faris) weer terug in beeld komt en Nat gevoelens krijgt voor de zeer aantrekkelijke opdrachtgever Guy (Simon Baker) weten ze beiden dat dit huwelijk een overhaaste beslissing is geweest. Toch willen ze allebei niet de eerste zijn die het huwelijk opgeeft. Op advies van een agressieve relatietherapeut doen ze een poging om het nog minimaal een jaar met elkaar uit te houden. Dit lijkt de goede kant op te gaan, maar wanneer het eenjarig jubileum in zicht komt lopen de spanningen en emoties hoog op...

Naar mijn mening heeft de film zijn verwachtingen niet waar gemaakt. Love Actually, Bridget Jones’s Diary en Notting Hill zijn stuk voor stuk geweldige romantische komedies. Maar de makers van deze films hebben mij toch enigszins teleurgesteld met I Give It a Year. De invalshoek was leuk en origineel bedacht - niet de standaard boy-meets-girl film, maar een romantische komedie met een leuke twist. In plaats van stiekem verliefd te zijn op elkaar, vallen ze allebei voor een ander. De uitwerking ervan was alleen wat minder. Je merkt meteen dat de newly weds totaal niet bij elkaar passen, dus je gaat er ook al meteen van uit dat het huwelijk nooit stand zal houden. Ik ging volledig op in de wederzijdse irritatie van het pas getrouwde stel, waardoor ik zelf ook geïrriteerd raakte.

Hoewel I Give It a Year zeker wel leuke momenten bevatte, zaten de hoogtepunten en de leukste grappen ook allemaal al in trailer verwerkt. Het redelijk voorspelbare einde maakte het er niet veel beter op. Dit neemt niet weg dat I Give It a Year een lekkere film is waarbij je je verstand op nul kan zetten en even weg kan dromen bij het mannelijk schoon dat erin voorbij komt.

Ons oordeel:


Hou jij van romantische komedies?

Nieuwste artikelen

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

  • Winnaars Emmy Awards 2021

  • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen