• onze waardering

Les Misérables (DVD) RECENSIE

Les Misérables is oorspronkelijk een boek. De roman is al jaren oud en is in 1862 geschreven door Victor Hugo. Het boek, dat zich afspeelt in de 19e eeuw in Frankrijk, is razend populair geworden. Er zijn verschillende verfilmingen gemaakt en zelfs een Broadway musical. In de nieuwste verfilming wordt de hoofdrol vertaald door Hugh Jackman.  
 
Jean Valjean (Hugh Jackman) stal brood voor zijn familie, waardoor hij negentien jaar de gevangenis in moest. Wanneer hij eindelijk vrij is, komt hij door zijn ‘criminele verleden’ nergens meer aan de slag en krijgt hij geen kans om zijn leven weer op te bouwen. Hij is vrij onder voorwaarden, wanneer hij weer steelt zal hij direct weer de gevangenis in gaan. Jean komt nergens naar binnen, want niemand wil een crimineel in huis. Totdat een vriendelijke bisschop hem onderdak verleent. Jean kan het alleen niet weerstaan om het zilverwerk te stelen en vlucht met zijn buit weg. Hij wordt toch opgepakt en dreigt weer de gevangenis in te gaan. Maar de bisschop erkent Jean het zilverwerk toe, waardoor hij op vrije voeten is. 
 
Door deze tweede kans besluit Jean zijn leven te beteren. Hij gaat verder door het leven als zakenman en ervaart hoe de Franse arbeidsklasse volledig wordt uitgebuit. Hij raakt persoonlijk betrokken bij een van zijn werkneemsters, Fantine (Anne Hathaway), die door zijn eigen voorman wordt ontslagen. Fantine heeft een dochter, Cosette, waar ze door gebrek aan geld niet meer voor kan zorgen. Nadat Fantine overlijdt, besluit Jean voor haar dochter Cosette te zorgen. Wanneer iemand wordt opgepakt onder zijn naam, kan hij zijn geheime identiteit niet langer voor zich houden. Hierdoor wordt hij het hoofddoel voor politieagent Javert (Russell Crowe). Die hem jarenlang in de gevangenis heeft gecommandeerd. Jean slaat samen met Cosette op een eindeloze vlucht voor de politie. Ondertussen groeit Cosette verder op en wordt verliefd op een man die zich verzet tegen het Franse regime. 

Een romantisch, indrukwekkend en ontroerend verhaal over de 19e eeuw in Frankrijk. Het bijzondere aan deze film is dat alle dialogen in zangvorm zijn. Elk gesprek, elke emotie, elke handeling wordt vertaald met een lied. Persoonlijk vond ik dit erg knap gedaan. De acteurs hebben ook stuk voor stuk een prachtige stem, waardoor de dialogen goed tot zijn recht komen. Het mooiste nummer vond ik On My Own gezongen door Éponine (Samantha Barks).
 
De film duurt 158 minuten, meer dan twee uur. Het is een lange zit, maar hij is het waard. Je zult mee gesleurd worden in het verhaal en de emoties die daarbij komen. Les Misérables is een stukje aangrijpende geschiedenis, waar je iets van gezien moet hebben. Is het niet via de film, dan wel via de musical of het boek.

Heb jij Les Misérables al gezien?

Les Misérables

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Les Misérables speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean (Hugh Jackman). Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe) na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway).

  Les Misérables is de verfilming van de succesvolle musical die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien. De film is geregisseerd door Tom Hooper (Academy Award winnaar voor The King's Speech). De adembenemende film Les Misérables, gebaseerd op het boek van Victor Hugo, met de bekende liedjes, waaronder I dreamed a Dream, Bring Him Home, One Day More en On My Own, worden vertolkt door een internationale sterrencast, waaronder Hugh Jackman (Jean Valjean), Oscar winnaar Russell Crowe (Javert), Anne Hathaway (Fantine), Amanda Seyfried (Cosette), Eddie Redmayne (Marius), Aaron Tveit (Enjolras), Samantha Barks (Eponine), Helena Bonham Carter (Madame Thenardier) en Sacha Baron Cohen (Thenardier).

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Les Misérables:

Nieuwste artikelen

 • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

 • Young adult top 6: december 2021

 • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

 • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

 • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Pikante films op Netflix

 • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen