Meisje met negen pruiken (BIOS)

Een Duitse film naar het Nederlandse boek Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap. Of in Duitsland beter bekend als Heute bin ich blond.

Sophie is pas 21 wanneer ze te horen krijgt dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Al haar dromen en toekomstplannen vallen in duigen. In plaats van dat ze in haar eigen appartement trekt, wordt ze opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens haar verblijf start ze een blog waarop ze haar strijdt tegen kanker beschrijft. Ze blogt over alles wat ze mee maakt en hoe ze nog gewoon probeert te leven. Dat gaat niet zo makkelijk. Vooral niet wanneer na een paar weken chemo, haar haar begint uit te vallen. Ze besluit het maar meteen allemaal af te scheren en koopt ter vervanging een aantal pruiken. Haar pruiken geven haar elk een ander gevoel met een andere persoonlijkheid. Met elke pruik op geeft ze zichzelf een andere naam. Op die manier gaat ze alle avonturen binnen maar ook buiten het ziekenhuis aan.

Meisje met negen pruiken is een emotionele, mooie en inspirerende film. De rollercoaster van emoties waar Sophie doorheen gaat is op een prachtige manier weergegeven. Vol toekomst plannen knalt ze het nieuwe jaar in, maar van die plannen komt weinig terecht wanneer het enige waar ze nog aan kan denken haar gevecht met kanker is. De verschillende persoonlijkheden die ze draagt wanneer ze een andere pruik op zet, doen haar zelfverzekerd overkomen, maar diep van binnen is ze nog steeds de doodsbange Sophie.

Niet alleen de gevoelens van Sophie, maar ook de impact die haar ziekte op haar familie en vrienden heeft, wordt in beeld gebracht. Het is een blijft een verschrikkelijke ziekte. Elke dag zijn er mensen die hiertegen strijden, ieder met een eigen verhaal. Zo komt Sophie in het ziekenhuis verschillende mensen, heel jong en heel oud, tegen met allen een eigen verhaal en eigen gevecht.

Meisje met negen pruiken ontroert je, grijpt je aan, maar bovenal: het inspireert je. Het verbreedt je blik op het leven en herinnert je eraan om te genieten van het moois in de wereld. Zeker een aanrader!

Ons oordeel:


Wat vind jij van het verhaal van Sophie van der Stap?

Nieuwste artikelen

  • De gezelligste herfstfilms

  • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

  • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

  • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

  • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen