• onze waardering

Make Your Move (DVD) RECENSIE

Donny danst voor zijn leven. Letterlijk. Hij danst dagelijks op straat voor toeristen om geld te verdienen. Maar zijn criminele verleden heeft hem opgezadeld met een reclasseringsambtenaar die hem nauwlettend in de gaten houdt. Zo mag Donny niet meer in de buurt komen van clubs en kroegen en dat maakt het dansen op straat nogal lastig in zijn woonplaats. Om deze reden vertrekt hij, tegen alle regels in, naar zijn broer Nick in New York. Nick heeft een goedlopende dansclub, Static, en Donny hoopt daar geld te kunnen verdienen met optredens. Helaas denkt zijn broer daar anders over. Zo loopt Donny´s eerste dag in New York meteen in het honderd. En het wordt nog erger als hij ´s avonds in Static Aya ontmoet en als een blok valt voor haar en haar dansmoves. Hun ontmoeting eindigt in een mini-dance battle op de bar. Nick is hier helemaal niet blij mee want Aya is de zus van Kaz, zijn voormalige zakenpartner. Onenigheden hebben Nick en Kaz uit elkaar gedreven waardoor ze nu met elkaar concurreren. Tussen deze felle concurrentiestrijd proberen Donny en Aya een relatie op te bouwen. Is alles geoorloofd in oorlog en liefde?

Ik houd van dansen. Daarom kijk ik trouw naar elke aflevering van So you think you can dance wanneer er weer een nieuw seizoen begint. En zo heb ik het grootste gedeelte van de eerder verschenen dansfilms ook al wel gezien. De laatste verschenen films zijn naar mijn mening nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden. Wil een nieuwe dansfilm mij nog verrassen, moet deze wel uit een heel onverwachte hoek komen. Hoewel Make Your Move geen strijdende dance crews bevat die broodnodig geld moeten winnen met een battle of een liefdesverhaal tussen een hiphopper van de straat en een geschoolde balletdanseres, deed deze film mij meer denken aan een dansende versie van Romeo en Julia dan dat hij me echt omver blies. Dat gezegd te hebben kwam deze film qua dansstijlen wel uit onverwachte hoek. De optredens die in de clubs van Nick en Kaz te zien zijn, betreffen een mix van verschillende dansstijlen. En de stijlen waarin Donny en Aya dansen zijn ook iets heel anders dan een veelvoorkomende combinatie van hiphop en ballet: tapdansen en taiko drumming. Het punt is alleen dat ik de uitvoering van de dansscènes hier en daar nogal tam vond, er waren weinig tot geen momenten dat ik echt kippenvel kreeg.

De film bevat drie verhaallijnen (het verhaal van Donny, Aya en de twee concurrerende clubs) die goed samensmelten, evenveel aandacht krijgen en aan het eind ook alledrie mooi worden afgerond. Maar dat neemt niet weg dat het een redelijk oppervlakkig en voorspelbaar verhaal betreft waar de acteurs ook vrij weinig mee kunnen. En dat is merkbaar in hun spel. Make Your Move is zeker geen hoogstaande film, maar wel vermakelijk voor een zondag bankhangen.

Wat is jouw favoriete dansfilm?

Make Your Move

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  De jonge, getalenteerde artiest Donny komt naar New York om zijn broer Nick te helpen met het runnen van zijn vette nieuwe club. Het is een plek waar de nieuwe generatie dansers hun nieuwe moves kunnen showen. Donny is zwaar onder de indruk als hij Aya (BoA) ziet, een sexy, elegante danseres die beweegt zoals hij. Hun samenspel tijdens tap, hip hop en taiko drumming smelt samen in een nieuwe stijl zoals hij nooit had kunnen bedenken. Wat hij niet weet, is dat Aya de zus is van Nick's grootste concurrent; een andere superpopulaire dansclub. Terwijl Donny en Aya als een blok voor elkaar vallen, wordt de competitie tussen hun broers steeds heftiger. Maar het laatste waar Donny tussen wil kiezen is het meisje van zijn dromen - en zijn eigen familie.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Make Your Move:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • De 10 leukste winterfilms

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen