Recensie: The Other Woman (BIOS)

Wanneer gewiekste advocate Carly (Cameron Diaz) in een sexy loodgieterspakje bij haar vriend Mark (Nikolaj Coster-Waldau uit Game of Thrones) aanbelt, komt ze erachter dat de man die ze op het punt staat aan haar vader voor te stellen, getrouwd is. Wanneer Marks vrouw Kate (Leslie Mann) ontroostbaar bij Carly thuis verschijnt, besluit ze zich over haar te ontfermen. Er ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de twee vrouwen, die samen op unieke wijze het bedrog van Mark proberen te verwerken. Tijdens dat proces komen ze erachter dat Mark nog een andere vrouw heeft: Amber (Kate Upton). Wanneer Carly en Kate haar confronteren met de spelletjes van Mark, sluit ze zich aan bij de twee vrouwen. Het op wraak beluste drietal komt erachter dat Mark nog veel meer in zijn schild voert en samen smeden ze een plan om hem terug te pakken…

Je zou zeggen dat het plot van The Other Woman genoeg elementen bevat om de film tot een hilarische kaskraker te maken. Niets blijkt echter minder waar te zijn. De film is bij vlagen tam, weinig grappig en soms zelfs een beetje tenenkrommend over de top. Hierdoor wordt de gevoelige scheidslijn tussen komisch en flauw, neigend naar plat, af en toe overschreden. Cameron Diaz speelt op uitmuntende wijze één van de vele komische karakters die we van haar gewend zijn en ook Nicki Minaj laat met haar piepkleine rolletje als Carly’s assistente zien dat ze prima kan acteren. Leslie Mann speelt de uitzinnige emoties van bedrogen vrouw Kate prima, maar soms is het net een tikkeltje teveel van het goede. Het is vooral jammer dat de belangrijkste rol van Kate Upton in de film mooi zijn is, al slaagt ze daarvoor met vlag en wimpel.

De prima cast weet echter niet te voorkomen dat The Other Woman maar weinig lachers op de hand weet te krijgen. De overduidelijk hilarisch bedoelde scènes en dialogen houden de zaal muisstil. Het zijn slechts de schaarse subtiel grappige oneliners die ervoor zorgen dat er af en toe ergens een grijns ontsnapt. Vermoedelijk zullen de echte Cameron Diaz fans nog wel kunnen lachen om de onderbroekenlol die de film domineert, maar voor een breed publiek is de humor in The Other Woman veel te flauw, schaars en onopvallend. Jammer, want er had veel meer ingezeten.

Ons oordeel:


Bekijk hier de trailer van The Other Woman:

Nieuwste artikelen

  • Broeinest - van Sambeek

  • Hine - Lotte Kok

  • Recensie: Soof 3

  • Dode hoek - M.W. Craven

  • Goede hoop - Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

  • Sexy fantasy boeken

Zoek in artikelen