• onze waardering

Recensie: Soof (DVD) RECENSIE

Soof en haar gezin leven zoals je dat veel ziet: haar man Kasper werkt hard en vertrekt elke dag strak in het pak richting Zuidas, terwijl Soof de kinderen opvoedt, het huishouden runt en ondertussen probeert zelf ook nog wat werk gedaan te krijgen voor haar cateringbedrijfje. Een veel voorkomende situatie die leidt tot veelvoorkomende onderlinge verwijten. Maar dan komt er een oplossing op hun pad: een wisseling van de rollen. Kasper neemt ontslag en stort zich op opvoeding en huishouden, terwijl Soof haar cateringbedrijf naar een hoger plan tilt. Dat lukt haar heel goed, maar helaas is het niet zo dat het tweetal meer begrip krijgt voor elkaar. Sterker nog: ze groeien steeds meer uit elkaar en krijgen allebei interesse voor iemand anders. Bij Soof is dat de charmante Amerikaan Jim (Dan Karaty) die haar ook heel leuk vindt, en ze zien elkaar steeds vaker door het werk... De film draait uiteindelijk om de vraag of Soof en Kasper elkaar weer vinden, of dat het beter is dat ze allebei verder gaan met iemand anders.

Soof, enorm goed gespeeld door Lies Visschedijk die we kennen van onder andere Gooische Vrouwen, is voor heel veel vrouwen een herkenbaar karakter. Ze is stuntelig, ze rookt, ze drinkt en heeft meerdere gekke gewoontes: geen perfectie dus! En ook de manier waarop ze zich gevleid voelt door de aandacht van Jim terwijl haar eigen man alleen maar klaagt, komt erg geloofwaardig over. De voorzichtig opbloeiende spanning tussen haar en Jim zorgt voor een flinke dosis romantiek in de film, maar ook de humor ontbreekt niet. Hoe kon het ook anders, met een script gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman! Op een bepaald punt in de film merkte ik dat ik hoopte dat Soof en Jim met elkaar verder zouden gaan en ze die stomme Kasper zou laten zitten. Maar Kasper bleek toch zo stom nog niet te zijn en ziet op tijd in wat hij laat schieten… zou het hem lukken om het tij nog op tijd te keren?

Soof is een typische Romantische Komedie en dat is dan ook wat je ervan mag verwachten: luchtigheid, herkenbaarheid, lachen en romantiek, dit alles gelardeerd met de nodige verschijningen van diverse BN-ers en natuurlijk flink wat muziek en dans. Geen moeilijke verhaallijnen, geen enorme diepgang, geen momenten die je nog maanden bijblijven, maar wel een avondje topvermaak!

Heb jij ook zo genoten van Soof?

Soof

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Soof – kort voor Sophie – (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray
  - Bekijk hier de trailer van Soof:

Nieuwste artikelen

 • De zeven - Rose Wilding

 • Dolende geesten – Hilda Spruit

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 10 romantische films op Netflix

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • 21 romantische series die je wil zien

Zoek in artikelen